![Πόλεμος στην Ουκρανία: Διάγγελμα Μακρόν – «Βιώνουμε ιστορική τραγωδία»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/03/a-38.jpg)
Διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό για τις εξελίξεις στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία απηύθυνε ο Εμανουέλ Μακρόν, ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 10 και 11 Μαρτίου, στις Βερσαλλίες.
Ο γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την ουκρανική πρωτεύουσα και πολλοί πρόσφυγες καταφεύγουν σε γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες.
Ο Μακρόν είπε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να απαιτεί κατάπαυση του πυρός, τονίζοντας ότι η Γαλλία θα υπερασπιστεί την προστασία της κυριαρχίας της Ουκρανίας.
Στο πλαίσιο των επαφών με τη Ρωσία, ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί να διατηρεί επαφή με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Παρά το γεγονός ότι η Γαλλία «δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία», ο Μακρόν προειδοποίησε ότι πολλά τμήματα της οικονομίας της χώρας θα υποφέρουν ως αποτέλεσμα της εισβολής στην Ουκρανία και ζήτησε από τον γάλλο πρωθυπουργό να καταρτήσει σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης.
«Βιώνουμε μια ιστορική τραγωδία και πρέπει να απαντήσουμε λαμβάνοντας ιστορικές αποφάσεις» είπε. «Δεν θα σταματήσω ποτέ να τους υπερασπίζομαι (σ.σ. τον ουκρανικό λαό). Ζήτω η δημοκρατία. Ζήτω η Γαλλία».
Να περάσει σε νέα φάση η αμυντική στρατηγική της Ευρώπης
Ο Μακρόν επεσήμανε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη η αμυντική στρατηγική της Ευρώπης να περάσει σε μια νέα φάση.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Γαλλία εντείνει τις επενδύσεις της στον αμυντικό τομέα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο Γάλλος πρόεδρος χαιρέτισε το θάρρος των Ουκρανών που αντιμετώπισαν έναν πόλεμο που, όπως είπε, είναι έργο αποκλειστικά του Ρώσου προέδρου. «Οι μέρες που έρχονται είναι πιθανό να είναι όλο και πιο δύσκολες», πρόσθεσε.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Τραμπ: Επικοινωνία με Πούτιν για τον «τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/trump_putin-600x387.jpg)
Τραμπ: Επικοινωνία με Πούτιν για τον «τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»
Τι αναφέρει το Reuters για την επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν
![Φυσικό Αέριο Ελλάδος: Ο πρώτος πάροχος που προσφέρει σύναψη συμβολαίων μέσω gov.gr](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/mitropoulos-fysiko-aerio-600x400.jpg)
Η «Φυσικό Αέριο Ελλάδος» στην ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr για αλλαγή παρόχου
Η «Φυσικό Αέριο Ελλάδος», αναπτύσσει υποδομές για σύναψη συμβολαίων μέσω gov.gr-Εξοικονόμηση χρόνου στην υποβολή των αιτήσεων
![Πολύκαστρο: Εκτροχιασμός εμπορικού τρένου – Κλειστή για δύο μήνες θα μείνει η γραμμή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/treno.jpg)
Εκτροχιάστηκε εμπορικό τρένο στο Πολύκαστρο – Κλειστή για δύο μήνες η γραμμή
Δεν κινδύνευσε το προσωπικό της αμαξοστοιχίας, ανέφερε η Hellenic Train – Κλειστή η γραμμή έως και δύο μήνες, για να αποκατασταθεί η βλάβη που προκάλεσε τον εκτροχιασμό στο Πολύκαστρο
![«Χαμένες» 6,5 εκατ. ώρες στον Κηφισό, στο περίμενε… για Μετρό – Κανένα σχέδιο από Σταϊκούρα για το κυκλοφοριακό [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/12_02_ot_botilia_EXO3-600x352.png)
«Χαμένες» 6,5 εκατ. ώρες στον Κηφισό, στο περίμενε… για Μετρό – Κανένα σχέδιο από Σταϊκούρα για το κυκλοφοριακό [γραφήματα]
Στα αζήτητα από τον αρμόδιο υπουργό Χρ. Σταϊκούρα προτάσεις για οδικά έργα που θα αντιμετωπίσουν το κυκλοφοριακό της Αθήνας – Αργούν νέα λεωφορεία, βαγόνια και Γραμμή 4 του Μετρό
![Κωνσταντίνος Τασούλας: Εξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας με 160 ψήψους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/TASOUL-600x400.jpeg)
Ο Κώστας Τασούλας είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Εξελέγη με 160 ψήψους
Γίνεται ο 9ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας - Στις 13 Μαρτίου η ορκωμοσία του
![ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-15-600x397.jpg)
ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ
Ο Μασκ και ο Τραμπ υπολόγισαν την εξοικονόμηση για το Δημόσιο σε 1 τρισ. δολάρια από τον «περιορισμό της σπατάλης», στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες
![Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/07/metarr-600x313.jpg)
Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση από τον πάτο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών
![Σαντορίνη: 5 Ρίχτερ ταρακούνησαν τους κατοίκους τα ξημερώματα της Τετάρτης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorin-600x400.jpeg)
Σαντορίνη: Ξανά σεισμός 5 Ρίχτερ τη νύχτα
Δεν έχουν τέλος οι σεισμοί στις Κυκλάδες, με τα νησιά Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη να βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο
![Ακίνητα: Fast track αναγνώριση για όσα είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/evakinita6045-600x400.jpg)
Fast track αναγνώριση για όσα είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη» - Πώς θα γίνει η διόρθωση
Μπορούν να δηλωθούν ακίνητα με τη διαδικασία του «πρόδηλου σφάλματος» – Οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν συμβόλαια δεν χρειάζεται να προσφύγουν στα δικαστήρια
![Καιρός: Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/3807966-600x412.jpg)
Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη
Κρύος θα είναι γενικά ο καιρός την Τετάρτη, με κατά τόπους βροχές και χιόνια σε μικρό μέρος της χώρας