
Με έκπληξη διαπίστωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών το γεγονός ότι στο νέο πλαίσιο προστασίας του υπουργείου Ανάπτυξης που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση παραμένει ενεργός ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «Με αφορμή το νέο πλαίσιο προστασίας των Καταναλωτών που τέθηκε προς δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο Πρόεδρος Σταύρος Καφούνης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών επισημαίνουν πώς με έκπληξη διαπίστωσαν ότι στο νομοσχέδιο παραμένει ενεργός ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Η κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση χαμηλότερων αρχικών τιμών σε όλα τα είδη από την αρχή της σεζόν, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς».
Επίσης, ατην ανακοίνωση σημειώνεται: «Επισημαίνουμε ότι στην πρόσφατη έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, η συντριπτική πλειοψηφία απαίτησε την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ενώ η θέση αυτή έχει την απόλυτη συμφωνία όλων των εμπορικών οργανώσεων της χώρας, όλων των επιχειρήσεων ανεξαρτήτως περιοχής και μεγέθους καθώς και τη σύμφωνη γνώμη καταναλωτικών οργανώσεων».
Και καταλήγει: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζοντας το κοινό αίτημα του εμπορικού κόσμου, θα συνεχίσει να διεκδικεί την κατάργηση του παρωχημένου αυτού θεσμού».


Latest News

Τα δύο σχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου
Τι αλλάζει σε σχολάζουσες κληρονομιές, και δωρεές

Ο χάρτης πληρωμών της εβδομάδας - Ποιοι πάνε αύριο ταμείο
Το χρονοδιάγραμμα ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ - Θα καταβληθούν 1.253.742.257,83 ευρώ σε 2.530.742 δικαιούχους

Πώς η ρήτρα διαφυγής γεμίζει το καλάθι της ΔΕΘ - Ποια μέτρα ενίσχυσης εξετάζονται
Σύμφωνα τη «Λευκή Βίβλο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω της ενεργοποίησης της ρήτρας διαφυγής, κάθε χώρα έχει τη δυνατότητα απόκλισης από τα συμφωνηθέντα όρια αύξησης δαπανών, ίση με την αύξηση των αμυντικών δαπανών σε σχέση το 2021
![Καταθέσεις: Ποια επενδυτικά καταφύγια προτιμούν οι Έλληνες επενδυτές [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/epend-shutterstock_1117388978-600x399.jpg)
Ποια επενδυτικά καταφύγια προτιμούν οι Έλληνες επενδυτές [γραφήματα]
Τι δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο ΟΤ – Πώς εξελίσσονται οι επενδύσεις στις καταθέσεις
![Χρυσές λίρες: Φρενίτιδα χωρίς τέλος – Πόσες πούλησαν και αγόρασαν οι Έλληνες [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/xrises-lires-600x300.jpg)
Φρενίτιδα χωρίς τέλος - Πόσες λίρες πούλησαν και αγόρασαν οι Έλληνες [πίνακες]
Οι κλυδωνισμοί από τον «τυφώνα» των δασμών - Οι Ελληνες πουλάνε τις λίρες τους ενώ ο χρυσός καλπάζει

Επιδόματα: Ποιες πληρωμές θα γίνουν από 22 έως 25 Απριλίου
Το χρονοδιάγραμμα ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ - Ποιοι πάνε ταμείο την ερχόμενη εβδομάδα

Ξεκινά το «παζάρι» για τις νέες φοροελαφρύνσεις - Η ημερομηνία κλειδί και τα σενάρια
Δασμοί και έξτρα έσοδα από φοροδιαφυγή ορίζουν τον δημοσιονομικό χώρο για νέες φοροελαφρύνσεις

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις - – Όλες οι ημερομηνίες ανά ταμείο
Οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών

Μεγάλη η απήχηση των Youth Pass στους νέους - Πόσοι έλαβαν 150 ευρώ
Το Youth Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών

Ποια ελληνικά προϊόντα χτυπούν οι δασμοί Τραμπ - Πώς επηρεάζονται οι τιμές
Η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου όπως εξελίσσεται αναμένεται να διαταράξει τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού απειλώντας την ανθεκτικότητα των οικονομιών