Η Marathon digital, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης bitcoin εισηγμένες στο χρηματιστήριο στη Βόρεια Αμερική, ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων της κατά 17% από το 3ο τρίμηνο, στα 60,3 εκατ. δολάρια, ωστόσο ελαφρώς κάτω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 60,9 εκατ. δολάρια.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και διαμορφώθηκαν στα 0,36$.

Υπήρξε μια μείωση κατά 12% στα bitcoins που εξορύχθηκαν το 4ο τρίμηνο λόγω μιας συντήρησης σε έναν σταθμό παραγωγής ενέργειας στο Χάρντιν, αλλά σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό ήταν μια αύξηση 600% από το περσινό τρίμηνο και ο Δεκέμβριος θεωρήθηκε ο πιο παραγωγικός μήνας έως σήμερα.

Ο παραγωγοί bitcoin σημείωσαν σημαντική αύξηση εσόδων στα 150,5 εκατομμύρια δολάρια το 2021, από 4,4 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

Ο CEO της Marathon Digital αναμένει να είναι 100% κλιματικά ουδέτερη εταιρεία μέχρι τις αρχές του 2023, παράγοντας 23,3 EH/s.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 0,4% την Τρίτη, αφού παρουσίασαν αύξηση κοντά στο 3% κατά τη διάρκεια των ωρών διαπραγμάτευσης, ενώ η τιμή του bitcoin αυξήθηκε περίπου 2% την ίδια ημέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News