Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επί εποχής Κώστα Σημίτη και ένας υπουργός που έβαλε την σφραγίδα του στην μάχη εναντίον της τρομοκρατίας στην Ελλάδα θα είναι υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στο Δυτικό Τομέα της άλλοτε ενιαίας Β΄ Αθηνών που περιλαμβάνει τους Δήμους: Περιστερίου, Ιλίου, Αιγάλεω, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας.
Η έγκαιρη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του έγινε μετά τη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια το 2019 η ΝΔ εξέλεξε 3 βουλευτές – ένας εκ των οποίων είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις εκλογές του 2019 η ΝΔ είχε καταλάβει την δεύτερη θέση, ενώ στη πρώτη θέση βρέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνοντας 4 έδρες. Η συμμετοχή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με ενεργά δίκτυα σε όλη τη περιοχή ενισχύει την παρουσία της ΝΔ και προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ.
Από το Νεώριον στην Ελευσίνα;
Δίνει ή όχι μήνυμα για ευρύτερες εξελίξεις στον χώρο της ναυπηγικής βιομηχανίας η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύρο, στις εγκαταστάσεις της ONEX SYROS SHIPYARDS SA. Η απάντηση δεν είναι καθόλου εύκολη – τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα.
Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκης στο Νεώριον είχε προγραμματισθεί να γίνει Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου αλλά αναβλήθηκε λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία και κυρίως λόγω της συμμετοχής του στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ONEX ως γνωστόν με τη συνεργασία του Ιταλικού ομίλου Fincantieri αλλά και τη στήριξη της Αμερικανικής DFC (ο επενδυτικός – επιχειρηματικός βραχίονας της κυβέρνησης των ΗΠΑ) προχωρά το δύσκολο και πολλαπλά απαιτητικό σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας.
Και αν το ναυπηγείο της Σύρου έχει αναγεννηθεί χάρη στις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει οικοδομήσει με τους Έλληνες εφοπλιστές η ONEX, το ναυπηγείο της Ελευσίνας χρειάζεται την κρατική στήριξη και την κυβερνητική συνδρομή. Δεν είναι καθόλου λίγοι οι παράγοντες της αγοράς που εκτιμούν ότι το όλο σχέδιο εξαρτάται με τις αποφάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και της κυβέρνησης για την επιλογή του προμηθευτή των κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού. Μάλιστα, η εκτίμηση αυτή ενισχύθηκε μετά από όλα όσα συζητήθηκαν σε ημερίδα που έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου σχετικά με το μέλλον των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Από την πλευρά της, η ONEX, η οποία ελέγχει πλέον την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου των ναυπηγείων επιδιώκει δικαστική επικύρωση σχεδίου εξυγίανσης, ενώ η συνεργάτης της, η ιταλική Fincantieri, η οποία διατηρεί κοινοπραξία με την αμερικανική Lockheed Martin ενδιαφέρεται για μερίδιο από το πρόγραμμα των κορβετών.
Πάντως, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέραν των εγκαταστάσεων του Ναυπηγείου στο Νεώριον θα ενημερωθεί από την ιδιοκτησία της ONEX και για τη λειτουργία του νέου Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της Cisco.
Η σχέση της πολιτικής με την τεχνολογία
Σε εκδήλωση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό συμμετείχε το πρωί της Πέμπτης ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης και οργανώθηκε από την αρμόδια ομάδα εργασίας της Βουλής των Ελλήνων. Ειδικότερα, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης συμμετείχε ως ομιλητής στην πρώτη θεματική ενότητα με τίτλο «Η διαμόρφωση του ψηφιακού μας μέλλοντος, προκλήσεις και προοπτικές» μαζί με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για την προετοιμασία της Ευρώπης για την ψηφιακή εποχή, Margrethe Vestager. Η τελευταία αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόοδο που καταγράφει τα δύο τελευταία χρόνια η Ελλάδα στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού και στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή της χώρας μας στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID και στη χρησιμότητα ψηφιακών εργαλείων όπως το MyHealth app. Περαιτέρω, συνεχάρη την Κυβέρνηση για την έγκριση του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», που αφορά την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Ακολουθούν σημεία από την τοποθέτηση του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης:
– Η παρέμβαση της ΕΕ στην τεχνολογία έχει να κάνει με το κατά πόσο το πολιτικό δύναται να επιδρά επί του τεχνολογικού, δηλαδή το κατά πόσο μπορούμε ως Ε.Ε να παρεμβαίνουμε υπέρ της ενδυνάμωσης του πολίτη και ουσιαστικά να καθορίζουμε τον τρόπο με τον οποίο οι αξίες μας ως κράτη μέλη, ως πολίτες της ΕΕ αντανακλώνται στην τεχνολογική εξέλιξη. Δηλαδή, οι αξίες πρέπει να μην είναι μόνο στα βιβλία του νόμου, αλλά και στις οθόνες του κώδικα. Υπό αυτή την έννοια, αυτό είναι κάτι το οποίο τα περασμένα χρόνια η ΕΕ το είχε θεμελιώσει, το είχε κάνει και το κάνει εκτενέστατα».
– «Είμαστε ως ΕΕ ρυθμιστική υπερδύναμη και πρέπει να μπορέσουμε στοχευμένα να γίνουμε τεχνολογική υπερδύναμη, αντλώντας το σύνολο των δυνατοτήτων μας και των υποδομών μας, στηριζόμενοι σε αυτές, για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε σε ένα διεθνές σκηνικό το οποίο συνεχώς αλλάζει και μάλιστα αλλάζει με αυξανόμενη ταχύτητα».
– «Αυτή τη στιγμή στην ΕΕ έχουμε μεγάλες παρεμβάσεις οι οποίες προωθούνται σε συμφωνία με το GDPR: είναι ο Κανονισμός για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, ο Κανονισμός για τις Ψηφιακές Αγορές, ο Κανονισμός για την Τεχνητή Νοημοσύνη. […] Αυτές οι τρεις μεγάλες νομοθετικές πρωτοβουλίες, με τον τρόπο που προωθούνται, συμβάλλουν ακόμη περισσότερο σε έναν κοινό στόχο, ότι η πρόοδος τα επόμενα χρόνια θα συντελεστεί με βάση τις αξίες μας».
– «Μερικές σημειακές παρεμβάσεις μπορούν να είναι καταλυτικές. […] Όλα αυτά τα πολλά, τα μικρά, τα λίγα, εν τέλει είναι πάρα πολύ μεγάλα γιατί αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι αγορές και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο εμείς ως πολίτες μπορούμε να αντλούμε χρησιμότητα από την τεχνολογία κι όχι να δίνουμε τη μέγιστη δυνατή υπεραξία σε εκείνη από μόνη της. Χρησιμοποιούμε εμείς την τεχνολογία, η τεχνολογία είναι ένα εργαλείο. Αυτό το κάνουμε μέσα από σωστή ρύθμιση και μέσα από σωστές νομοθετικές πρωτοβουλίες».
– «Το παράδειγμα του MyHealth app αντανακλά μια φιλοσοφία σε σχέση με την κυριότητα των δεδομένων, δηλαδή το να μου ανήκουν τα δεδομένα μου. Αυτή είναι μια ευρύτερη ευρωπαϊκή προσέγγιση που πρέπει να τη δούμε να συμβαίνει σε όλες τις πλατφόρμες. […] Άρα, λοιπόν, η συζήτηση που πρέπει να γίνει είναι γύρω από το σε ποιον ανήκουν τα δεδομένα: σε εμένα ή στην πλατφόρμα; Σε αυτό η Ε.Ε έχει μία πολύ μεγάλη παρέμβαση κι έχει πάρα πολλά να πει».
– «Κάποιες ρυθμίσεις πρέπει να είναι κοινές, για να μπορέσουν κάποια πράγματα να πάνε γρηγορότερα. Πρέπει να υπάρξει μια κοινή προσέγγιση. Επίσης, αυτό έχει να κάνει και με το πως κάθε χώρα σχεδιάζει τη δική της προοπτική πάνω σ’ αυτό που λέμε “ψηφιακός μετασχηματισμός”».
– «Όταν σχεδιάζαμε το πρόγραμμα του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας, βασικά κοιτούσαμε δύο πράγματα: το πεδίο και τον ορίζοντα. Το πεδίο είναι το τι δουλεύει καλά αυτή τη στιγμή. Τι έχουμε αυτή τη στιγμή στο πεδίο από συστήματα τα οποία δουλεύουν καλά και τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε περαιτέρω με μια απλή σύνδεση ή με μια πρόσθετη υπηρεσία on top. […] Όταν λέμε ότι πρέπει να κοιτάζουμε τον ορίζοντα, έχει να κάνει με το να κοιτάζουμε το τι κάνουν οι άλλοι καλά. Η ΕΕ κι ο ΟΟΣΑ έχουν αυτή τη στιγμή κάποιες καλές πρακτικές, οι οποίες υπήρχαν και οι οποίες καλές πρακτικές χρειάστηκε εμείς οι ίδιοι να τις βρούμε και να μπορέσουμε να ανιχνεύσουμε το τι είναι συμβατό στο δικό μας πλαίσιο. […] Θα πρέπει να υπάρξει μια βάση δεδομένων καλών πρακτικών, πρέπει να υπάρχει μια μήτρα για να μάθουμε ο ένας από τον άλλον».
– «Η συζήτηση περί τεχνολογίας όπως αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή έχει έναν δυϊσμό. Το ένα κομμάτι της συζήτησης αφορά καθ’ αυτό το πως κλείνεις τις εκκρεμότητές σου με το χτες, […] το να μετατρέψω το χαρτί σε πληροφορία– Τρίτη βιομηχανική επανάσταση και πίσω. Και το άλλο κομμάτι, το οποίο αναφέρθηκε και πριν από την Αντιπρόεδρο, αφορά το μετά. Αφορά δηλαδή το να μπορούμε να ρυθμίσουμε τις αναδυόμενες τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και κυρίως τα δεδομένα, κυρίως δηλαδή την ιδιωτικότητα μας και το πως προστατεύουμε το άτομο, το πως προστατεύεται ο πολίτης σ’ ένα τέτοιου τύπου περιβάλλον. Αυτά τα δύο μαζί υιοθετούν αυτό το δυϊσμό και γι’ αυτά τα δύο έχουμε μία στρατηγική, αλλά πρέπει πρώτα να μπορούμε να απαντήσουμε και στα δύο με το βέλτιστο δυνατό τρόπο».
– «Χάρηκα πάρα πολύ που άκουσα την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής να λέει ότι πρέπει να διευρύνουμε το φάσμα των τεχνολογικών επιλογών του πως θα δώσουμε μεγάλες ταχύτητες, γιατί η οπτική ίνα θα αυξηθεί στη χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα μέσα από ευρύτατα προγράμματα. Αλλά και πάλι, αυτό δεν είναι επαρκές από μόνο του. Για να πιάσουμε και τους ευρύτερους στόχους, πρέπει να γίνουν κι άλλα πράγματα. Βλέπουμε τώρα να έρχεται διαδικτυακή πρόσβαση, διαδικτυακές υπηρεσίες μέσω μικροδορυφόρων. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ο αρμόδιος επίτροπος ο κύριος Μπρετόν δουλεύει αυτή τη στιγμή πάνω σ’ ένα ενδελεχές σχέδιο, για το ποια θα είναι η ευρωπαϊκή παρέμβαση. Με δεδομένη τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον σχέδιο».
Με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
Έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον το γεγονός ότι στην χτεσινή τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi και την ομάδα που εμπλέκεται στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου συμμετείχε εξ αποστάσεως – από το Λουξεμβούργο που είναι η έδρα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων- ο επικεφαλής της, Werner Hoyer.
Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν Μητσοτάκης και El-Sisi στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αφρικανικής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στις 17 Φεβρουαρίου, με βασικό θέμα συζήτησης την υλοποίηση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου, που αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα και για τις δύο χώρες.
Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που είναι διαθέσιμο στο primeminister.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε «ότι η ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου -βάση της οποίας είναι το Μνημόνιο Διασύνδεσης Ελληνικών και Αιγυπτιακών Ηλεκτρικών Δικτύων που υπεγράφη στις 14 Οκτωβρίου 2021- θα συμβάλει στη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών και οδών της Ευρώπης και συνεπώς στην ενεργειακή ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου, ζήτημα που καθίσταται περισσότερο επίκαιρο από ποτέ λόγω του νέου τοπίου που διαμορφώνει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Στο ίδιο σημείωμα διαβάζω: «”Η Ελλάδα και η Αίγυπτος έχουν να παίξουν σημαντικό ρόλο σε αυτό το νέο περιβάλλον χάρη στις δυνατότητές τους και στη στρατηγική τους θέση. Είμαστε οι φυσικές γέφυρες ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αφρική”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημειώνεται ότι ο στρατηγικός χαρακτήρας της συνεργασίας αυτής για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, που θα μετατρέψει την Ελλάδα σε κόμβο μεταφοράς πράσινης ενέργειας, έχει αναγνωριστεί τόσο από την ΕΕ όσο και από τις ΗΠΑ. Το έργο εντάσσεται στα ευρύτερα σχέδια μεταφοράς πράσινης ενέργειας και συνεργασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αφρική, παρέχει εναλλακτική μεγάλων προμηθειών πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας για την Ευρώπη, συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, προάγει τις άριστες διμερείς σχέσεις και ενδυναμώνει την ελληνοαιγυπτιακή συνεργασία».
Ανάδοχοι και εκδότες
Μια ωραία πρωτοβουλία έλαβε η διοίκηση του Χρηματιστηρίου. Έτσι, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της 2ας Μαρτίου 2022 εκπρόσωποι αναδόχων με τη μεγαλύτερη έως σήμερα συμμετοχή στις εκδόσεις εταιρικών ομολόγων συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών προκειμένου να τιμήσει τα μέλη που έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στην «επανεκκίνηση» και ανάπτυξη της αγοράς εταιρικών ομολόγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Στην ίδια εκδήλωση, τιμητική διάκριση έλαβαν οι εκδότες ESG ομολόγων που πλέον προβάλλονται στην ενότητα ATHEX BONDS GREENet του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Τα βραβεία των αναδόχων παρέλαβαν από στελέχη του Χρηματιστηρίου ο Νάσσος Παυλίδης, Manager Financial Products Alpha Bank, ο Δήμος Καπουνιαρίδης, Head of Investment Banking EFG Eurobank, ο Aριστοτέλης Νινιός, Αντιπρόεδρος ΔΣ Εuroxx, η Δήμητρα Κρούσκα, Επικεφαλής Επενδυτικής Τραπεζικής Εθνική Τράπεζα, ο Πάρις Οικονόμου, Επικεφαλής Εταιρικής Τραπεζικής Optima Bank και ο Ιωσήφ Μιχαηλίδης, Γενικός Διευθυντής Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τιμητικές πλακέτες για την έκδοση ESG ομολόγων παρέλαβαν η Πηνελόπη Λαζαρίδου, Γενική Διευθύντρια Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών-Εκτελεστικό Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Τερέζα Μεσσάρη, CFO/COO Prodea Investments, ο Εμμανουήλ Φαφαλιός, CFO Operations Tέρνα Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ και ο Παναγιώτης Καπετανάκος, CEO Noval Property.
Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά…
Με μια ανάρτηση του, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος δίνει μια άλλη διάσταση της τραγωδίας του πολέμου με την εισβολή της Ρωσίας του Πούτιν στην Ουκρανία.
Στην ανάρτηση του θυμάται ένα στίχο από τραγούδι του Διονύση Σαββάπουλου που αποδίδει το πως η κατάσταση των πραγμάτων επηρεάζει τα συναισθήματα και τον ψυχισμό των παιδιών.
Η ανάρτηση: «Πως να κρυφτείς απ’τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα…Ερμηνεύουν τα δικά μας βλέμματα αγωνίας. Νιώθουν τους φόβους μας. Βομβαρδίζονται πλέον καθημερινά από πολεμικές εικόνες. Όλα αυτά ρίχνουν μια βαριά σκιά πάνω τους, όμως δεν πρέπει να φωλιάσουν στις ψυχές τους. Κι αυτό μπορεί να αποτραπεί με την κατάλληλη καθοδήγηση από το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς μας και τη λεκτικοποίηση των αρνητικών συναισθημάτων που λειτουργεί ανακουφιστικά όταν συζητιούνται στο σωστό πλαίσιο.
Η Νίκη Κεραμέως ζήτησε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) να αναλάβει σειρά δράσεων για την υποστήριξη των μαθητών μας απέναντι σε αυτά τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που γεννά ο πόλεμος στην Ουκρανία. Το ΙΕΠ ανταποκρίθηκε άμεσα και προτείνει στους εκπαιδευτικούς μας προσεγγίσεις και υλικό ώστε να βοηθήσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα, να τα ερμηνεύσουν και να τα κατανοήσουν, με τη βοήθεια πάντα των εκπαιδευτικών τους».
Ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας
Η Vodafone, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, εισάγει στην ελληνική αγορά εργασίας, ένα νέο υβριδικό μοντέλο εργασίας #FutureReady με στόχο να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα της τηλεργασίας με τα οφέλη της εργασίας στο γραφείο και να προσφέρει στους εργαζομένους της σε μόνιμη βάση μεγαλύτερη ευελιξία και την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Στη σχετική ανακοίνωση διαβάζω: «Το νέο υβριδικό μοντέλο εργασίας που αρχικά δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες τις πανδημίας, αποτελεί το μέλλον στην αγορά εργασίας και η Vodafone, αποφάσισε να το αξιοποιήσει, κατανέμοντας το χρόνο εργασίας σε ποσοστό 60% τηλεργασία και 40% στο γραφείο. Με τον τρόπο αυτό παρέχει ακόμα περισσότερες επιλογές στους εργαζομένους της με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες, κα τους επιτρέπει να διαμορφώσουν την καθημερινότητα τους με πιο ευέλικτο τρόπο».
Latest News
Παγωμάρα στο Νταβός, η έκπληξη της Ελλάδας, η χειμερινή σύναξη των… δυσαρεστημένων, το «όνειρο» του ΟΛΘ, «ξυπνητήρι» στην Aegean, τα χαμόγελα στα σούπερ μάρκετ, το παζάρι ΔΕΔΔΗΕ
Έχουμε να δούμε πολλά
Προσδεθείτε… ήρθε ο Τραμπ, «Drill, baby, drill» στην… Ελλάδα, ποιος θα μιμηθεί τον Κωστόπουλο, μαθαίνουν Αγγλικά στο Υπ. Οικονομίας, το placement σε Helleniq Energy
Εν οίδα...
Κάτι δεν κατάλαβε ο Μητσοτάκης, το… χιούμορ (;) του Χατζηδάκη, λύση – λαβύρινθος για τα απορρίμματα, υπερωρίες στο Υπ. Ενέργειας, «δαγκώνουν» τα τιμολόγια
Ας πιάσουμε δουλειά
Στο θρανίο ο Θεοδωρικάκος, ο φιλότεχνος Μυτιληναίος, τα κρασιά της Premia, τι ετοιμάζουν οι Αντετοκούνμπο, ψηφίζει Ελλάδα η HUAWEI, τα Κούριερ του Αγροτικής Ανάπτυξης
Συντονιστείτε...
Έχει η Βουλή… γυρίσματα, τι θα κάνουν Πατούλης και Βαλάντης, «γαλλική» αποικία στη Βοιωτία, τα αγκάθια των κατασκευαστικών, το deal της ελιάς, τα ερωτήματα για ΟΛΘ, το made in Skaramagas… Victa
Πώς τα φέρνει η ζωή...
Tι ετοιμάζει ο Μητσοτάκης, το «δώρο» των ασφαλιστικών, νέα επένδυση από Metlen, το στόρι του Τιτάνα, κλείνει και ο Ηλέκτωρ, η ρελάνς Σαββίδη, προσεχώς… βαφτίσια
Και το όνομα αυτού…
Τα είδε… τα πήρε ο Τσάκωνας, με εντολή Μητσοτάκη, στον πάγο ο Βόλος, το στοπ της Sunlight, στήνει «νέα ΓΑΙΑ» ο Κεφαλογιάννης, το «λάδι» της μαύρης αγοράς
Λεφτά υπάρχουν...
Κάτι ετοιμάζει ο Μητσοτάκης, η «κεραμίδα» του +47%, το nein των Θεσσαλονικιών, κορεατική σφραγίδα στην Ιντραλότ, η ώρα της Καβάλας, η αποχώρηση Μαντζούφα, οι «βόθροι» της Ποσειδώνος
Στον κουβά
Το θεσμικό τεστ Μητσοτάκη, η short list για Υπερταμείο, τα σενάρια για ΟΛΘ, τα project – «τυράκι» της Θεσσαλονίκης, συζητήσεις για ενεργειακό deal, η «ζημιά» του ελβετικού φράγκου
Αντίστροφη μέτρηση
Έδειξε χαρακτήρα το ΧΑ, οι επισκέψεις του Άδωνη, η σιγή Βορίδη, η Λαζαράκου στο Παρίσι, ο «κακός» δείκτης, τα σύννεφα για CVC, νέα μάχη Κούβελου – Καπράλου
Δεν θέλει…