![Ουκρανία: Χιλιάδες κρατήσεις σε Airbnb](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/03/Airbnb.jpeg)
Χιλιάδες κρατήσεις από όλον τον κόσμο γίνονται σε καταλύματα Airbnb στην Ουκρανία από ανθρώπους που δεν σχεδιάζουν να πάνε σε μια χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Είναι όμως μέρος μιας δημιουργικής εκστρατείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διοχέτευση χρημάτων στους πολιορκημένους Ουκρανούς, που χρειάζονται οικονομική βοήθεια.
Η ιδέα έχει πάρει δυναμική. Στις 2 και στις 3 Μαρτίου, επισκέπτες από όλο τον κόσμο έκαναν κράτηση για περισσότερες από 61.000 διανυκτερεύσεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Airbnb. Περισσότερες από τις μισές από αυτές τις νύχτες κρατήθηκαν από Αμερικανούς, είπε ο εκπρόσωπος.
Το CNN μίλησε με άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία που έχουν κάνει κράτηση για ενοικιάσεις στην Ουκρανία μέσω Airbnb τις τελευταίες ημέρες.
«Περισσότερες από 10 κρατήσεις ήρθαν σήμερα. Αυτό ήταν εκπληκτικό, είναι πολύ υποστηρικτικό αυτή τη στιγμή», λέει ο 36χρόνος Μπονταρέσκο, στο CNN «Είπα σε πολλούς συγγενείς και φίλους μου ότι σκοπεύω να χρησιμοποιήσω αυτά τα χρήματα για να βοηθήσω τους ανθρώπους μας που τα χρειάζονται αυτή τη στιγμή».
Η έκκληση προς τους επισκέπτες να κάνουν κράτηση για Airbnb στην Ουκρανία ξεκίνησε διαδικτυακά, όπου οι υποστηρικτές παρότρυναν τους ανθρώπους να κάνουν κράτηση δωματίων όσο το δυνατόν πλησιέστερα σε μια ημερομηνία check-in για να εξασφαλίσουν ότι οι οικοδεσπότες θα λαμβάνουν γρήγορα χρεώσεις. Η Airbnb συνήθως εκδίδει την πληρωμή περίπου 24 ώρες μετά το check in ενός επισκέπτη.
Οι διοργανωτές της εκστρατείας προτρέπουν επίσης τους ανθρώπους να βεβαιωθούν ότι οι ενοικιάσεις γίνονται από ιδιώτες και όχι από εταιρείες.
Η Airbnb παραιτείται από τα τέλη επισκέπτη και οικοδεσπότη
Η Airbnb έχει ανακοινώσει ότι προσφέρει προσωρινή στέγαση σε γειτονικές χώρες σε έως και 100.000 Ουκρανούς που εγκαταλείπουν τη χώρα τους, ενώ παραιτείται από τα τέλη επισκέπτη και οικοδεσπότη στη χώρα.
«Είμαστε τόσο συγκλονισμένοι από την γενναιοδωρία της κοινότητάς μας αυτή τη στιγμή της κρίσης», δήλωσε ο Χαβέν Θορν, εκπρόσωπος της εταιρείας. Ζήτησε από όλους όσοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν φιλοξενώντας Ουκρανούς ή κάνοντας δωρεές να επισκεφτούν τον ιστότοπο της Airbnb για περισσότερες πληροφορίες.
Ο Μπονταρένκο, οικοδεσπότης της Airbnb στο Κίεβο, είπε ότι ενώ οι τράπεζες είναι κλειστές σε ορισμένες πόλεις και οι πληρωμές της Airbnb μπορεί να μην φτάνουν στους οικοδεσπότες τόσο γρήγορα όσο συνήθως, η οικονομική βοήθεια είναι παρηγορητική σε έναν κόσμο γεμάτο τρόμο και αβεβαιότητα. Εξίσου σημαντικά, είπε ο ίδιος και άλλοι οικοδεσπότες, είναι τα λόγια υποστήριξης που ακούμε από αγνώστους που ζούνε μακριά.
Υπήρξαν βέβαια και οι προειδοποιήσεις ότι απατεώνες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ψεύτικους λογαριασμούς Airbnb στην Ουκρανία για να επωφεληθούν από τη γενναιοδωρία του κόσμου. Για το λόγο αυτό όσοι θέλουν να νοικιάσουν ενθαρρύνονται να εξετάσουν προσεκτικά την καταχώριση και να διαβάσουν κριτικές για να βεβαιωθούν ότι ο οικοδεσπότης είναι νόμιμος και λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό.
Ένας από τους εμπνευστές της ιδέας έχει επίσης ενθαρρύνει να γίνει μια αντίστοιχη εκστρατεία με τους πελάτες της πλατφόρμας Etsy, οι οποίοι θα παραγγέλνουν και τα πληρώνουν για προϊόντα Ουκρανών εμπόρων που δεν θα τους αποστέλλονται. Η Etsy ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τα τρέχοντα υπόλοιπα και τις προμήθειες που οφείλονται σε όλους τους πωλητές στην Ουκρανία.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου
![Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για δασμούς Τραμπ: Θα απαντήσουμε με αντίμετρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/2024-07-18T130711Z_147724729_RC2PX8A4VN9I_RTRMADP_5_EU-VONDERLEYEN-PARLIAMENT-600x400.jpg)
«Σκληραίνει» τη στάση της η ΕΕ για τους δασμούς - Έρχονται αντίμετρα
Η πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποίησε: «Οι αδικαιολόγητοι δασμοί στην ΕΕ δεν θα μείνουν αναπάντητοι» για να σημειώσει με νόημα ότι «θα προκαλέσουν αποφασιστικά και αναλογικά αντίμετρα»
![Novartis: Εξαγοράζει την Anthos Therapeutics έναντι 3,1 δισ. δολ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/novartis-600x364.jpg)
Στη Novartis για 3,1 δισ. δολ. η Anthos Therapeutics
Νέο deal στην Υγεία - Τι αναφέρει η Novartis
![Ίλον Μασκ: Κάτω από τα 400 δισ. δολάρια η καθαρή περιουσία του – Για πρώτη φορά το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/Elon-Musk-1024x682-1-600x400.jpg)
Η περιουσία του Μασκ κατρακυλά... έπεσε κάτω από τα 400 δισ. δολάρια
Η περιουσία του Μασκ μειώθηκε από το ιστορικό υψηλό των 486 δισεκατομμυρίων δολαρίων - Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει 27% από τότε που κορυφώθηκαν τον Δεκέμβριο
![Τραμπ: Δασμοί 25% στις εισαγωγές χάλυβα, αλουμινίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/trump-2-600x410.jpg)
O Τράμπ τράβηξε τη σκανδάλη - Δασμούς 25% σε αλουμίνιο και χάλυβα, χωρίς εξαιρέσεις
Σε νέα φάση πέρασε ο εμπορικός πόλεμος που είχε προαναγγείλει ότι θα εξαπέλυε ο Τραμπ
![Shein: Πώς σχεδιάζει να αποφύγει τους δασμούς Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/shein-600x400.jpg)
Πώς η Shein σχεδιάζει να αποφύγει τους δασμούς Τραμπ
Η στρατηγική της Shein στοχεύει να αποφύγει την τιμωρητική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ για τα αγαθά που προέρχονται από την Κίνα
![Marks & Spencer: Δεν είμαστε κουμπαράς – Σταματήστε την αύξηση των φόρων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Marks-and-Spencer-600x422.jpg)
Marks & Spencer: Δεν είμαστε κουμπαράς – Σταματήστε την αύξηση των φόρων
Το αφεντικό της Marks & Spencer αντιτίθεται στην πρόθεση του βρετανικού υπουργείο Οικονομικών να επιβάλει σειρά νέων φόρων
![Αμερικανικά Ομόλογα: Ποιοι κατέχουν και πόσα – Τι ψάχνει ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_trump_agores-1024x600-1-600x300.png)
Ποιοι κατέχουν το αμερικανικό χρέος και τι ψάχνει ο Τραμπ στα ομόλογα
To αμερικανικό χρέος ξεπερνά τα 36 τρισ. δολάρια
![Ισπανία: Πώς έφτασε να είναι το «καμάρι» της οικονομίας της Ευρώπης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/spain-flag-600x400.jpg)
Πώς η Ισπανία έφτασε να είναι το «καμάρι» της οικονομίας της Ευρώπης
Η Ισπανία ως χώρα προσέλκυσης επενδύσεων σε τουρισμό και νέες τεχνολογίες
![Τραμπ 2.0: Γιατί αναθεωρούν οι οικονομολόγοι – Καμπανάκι για την ανάπτυξη το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/trump3-scaled-1-600x396.jpg)
Ο fast and furious ρυθμός του Trump 2.0 - Τι προβληματίζει τους οικονομολόγους
Η προτίμηση των εμπορικών πολέμων και των απελάσεων έναντι των φορολογικών ελαφρύνσεων δημιουργεί κινδύνους για την οικονομία το 2025.