
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σήμερα στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι η Μόσχα «θα επιτύχει τους στόχους της» στην Ουκρανία «είτε με τη διαπραγμάτευση, είτε με τον πόλεμο», ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.
Ο Μακρόν διαπίστωσε ότι «είναι πολύ αποφασισμένος να επιτύχει τους στόχους του», δηλαδή την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας –όπως την αποκάλεσε ο Πούτιν– αλλά και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Κριμαίας και του Ντονμπάς, αιτήματα που είναι «απαράδεκτα για τους Ουκρανούς», σύμφωνα με το Παρίσι.
Ο Πούτιν «αρνήθηκε ότι ο στρατός του βάζει τους αμάχους στο στόχαστρο», σύμφωνα πάντα με το Ελιζέ. Είπε επίσης ότι είναι ευθύνη των Ουκρανών «να αφήσουν να φύγει ο πληθυσμός από τις περικυκλωμένες πόλεις», με τον Μακρόν να του απαντά ότι «ο στρατός που επιτέθηκε ήταν ο ρωσικός» και ότι «δεν έχει λόγο να πιστέψει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες».
Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για μια ενδεχόμενη επίθεση στην Οδησσό και τόνισε ότι είναι σημαντικό να βρεθεί μια διευθέτηση μέσω διαπραγμάτευσης και να προστατευθούν οι ουκρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Ο Πούτιν είπε σήμερα ότι η εκστρατεία στην Ουκρανία συνεχίζεται με βάση το σχέδιο και δεν θα τερματιστεί μέχρι να σταματήσει το Κίεβο να μάχεται.


Latest News

Δήμας: Καταδικάζουμε την βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Hellenic Train
«Τίποτα δεν δικαιολογεί την τρομοκρατία, καμία πράξη βίας δεν αποδίδει Δικαιοσύνη», αναφέρει στη δήλωσή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Έκρηξη βόμβας στα γραφεία της Hellenic Train
Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα - Οι Αρχές συλλέγουν στοιχεία από το σημείο της έκρηξης, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, όπως και υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού

Κοκαΐνη αξίας 2,3 εκ. ευρώ κατασχέθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, προχώρησαν άμεσα στην κατάσχεση των ναρκωτικών ουσιών

OT Delphi Economic Forum X – Χατζηβασιλείου (ΥΦΥΠΕΞ): Θέλουμε να βοηθήσουμε τον επιχειρηματία να ανοίξει τα φτερά του
Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τάσος Χατζηβασιλείου μίλησε στο OT Delphi Economic Forum για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Τζορτζ Τσούνης: «Η Ελλάδα είναι σημαντική για τις ΗΠΑ»
Στο ΟΤ Delphi Economic Forum X, ο Τζορτζ Τσούνης, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Delphi Economic Forum X – Mads Frederiksen, (AEC), Executive Director Talks to To Vima (video)
In his opening response, Frederiksen explained the organization’s role as a business membership group, with a Greek presence. “The Union of Greek Shipowners is a member of our organization. What we normally do is represent people conducting business in the Arctic.”

Στις προθέσεις της κυβέρνησης η απόκτηση τέταρτης Belharra, λέει ο Νίκος Δένδιας
Ο Νίκος Δένδιας αποκάλυψε ότι «υπάρχει η πιθανότητα να αποκτήσουμε δύο ιταλικές μεταχειρισμένες φρεγάτες Bergamini 8.000 τόνων»

ΟΤ Delphi Economic Forum X - Aλ. Παπαδοπούλου: Στις γεωπολιτικές αλλαγές αντιδρούμε με ψυχραιμία και υπομονή
Η χώρα μας βασίζει την πολιτική της στο διεθνές δίκαιο, έχουμε σταθερή πολιτική αλλά κάνουμε τακτικές κινήσεις, με σταθερή την στρατηγική μας

Mitsotakis: Greece a Strong EU, NATO Member; Strategic Ties With US
Comments came a day after 'win-win' statement to Breitbart News garnered a later reaction from Donald Trump, who answered a press question citing Mitsotakis' position

Ταξί: Απεργία την Μεγάλη Τρίτη για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας