Συνεχίζεται το δράμα για τους αμάχους στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 2.000 ανθρώπους να δραπετεύουν υπό δραματικές συνθήκες από το Ιρπίν την ίδια ώρα που τουλάχιστον 13 άνθρωποι φέρονται να έχασαν τη ζωή τους από βομβαρδισμό στο Μακάροφ κοντά στο Κίεβο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ουκρανικά Μέσα μεταδίδουν ότι στο Μακάροφ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άνθρωποι, ενώ οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν πέντε άτομα.

Εγκαταλείπουν το Ιρπίν

Στο μεταξύ τουλάχιστον 2.000 άμαχοι είχαν διαφύγει έως το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας από την πόλη Ιρπίν, στα βόρεια του Κιέβου, χωρίς αυτή τη φορά να δεχτούν πυρά όπως συνέβη την Κυριακή, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει περίπου το 30% του Ιρπίν, με την υπόλοιπη πόλη να παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το υπουργείο Εσωτερικών, όπως μεταδίδουν τα ουκρανικά ΜΜΕ, ανακοίνωσε ότι από την πόλη έχουν διαφύγει 2.000 πολίτες, ανάμεσά τους 200 παιδιά.

Ξεπέρασαν τους 400 οι νεκροί άμαχοι

Στο μεταξύ, το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει επιβεβαιώσει τους θανάτους 406 αμάχων, συμπεριλαμβανομένων 27 παιδιών, από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, τονίζοντας εκ νέου ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ, τα οποία έχει συγκεντρώσει η αποστολή παρακολούθησης στην Ουκρανία, καλύπτουν την περίοδο από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Φον ντερ Λάιεν: Στην κόψη του ξυραφιού θα κριθεί η προεδρία της Κομισιόν
Επικαιρότητα |

Η ώρα της αλήθειας για τη Φον ντερ Λάιεν - Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία

Η μυστική ψηφοφορία μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της φον ντερ Λάιεν, επιτρέποντας στους ευρωβουλευτές να την επικρίνουν μεν, ψηφίζοντας υπέρ της, για να αποφύγουν μια θεσμική κρίση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, η απόπειρα δολοφονίας και «το τουφέκι της Αμερικής»
Επικαιρότητα |

Ο Ντόναλντ Τραμπ, η απόπειρα δολοφονίας και «το τουφέκι της Αμερικής»

Στην απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιήθηκε το best seller ημιαυτόματο στις ΗΠΑ, όμως το θέμα της μαζικής οπλοκατοχής θάβεται προεκλογικά προσώρας «κάτω από το χαλί»