Με καθολική επικράτηση των πωλητών έκλεισε και η τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας. Μιας εβδομάδας που επεφύλαξε βαρύτατες απώλειες τόσο στο ΧΑ όσο και στα λοιπά Χρηματιστήρια ανά τον κόσμο στη σκιά της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία.
Έτσι, ο ΓΔ έδωσε και τεχνικά έξοδο από αγοραστικές θέσεις, με την ειδησεογραφία να επεκτείνει τους φόβους για συνέχιση της κρίσης. Και μάλιστα η αντίδραση του πολιτικού και οικονομικού κόσμου που σύσσωμος αρνείται πλέον κάθε άμεση σχέση με την επιθετική Ρωσία ενδυναμώνει την πεποίθηση ότι καραδοκούν μεγαλύτερα προβλήματα τόσο στις τιμές των αγαθών και εμπορευμάτων, εν είδει πληθωρισμού, όσο και στην ήδη πληγωμένη από την πανδημία εφοδιαστική αλυσίδα.
Όλες οι εν δυνάμει τεχνικές στηρίξεις που είχαν εδραιωθεί κατά την πολύμηνη προσπάθεια του Δείκτη να καταγράψει νέα υψηλά επίπεδα προσπεράστηκαν απνευστί, καθώς οι γενναίοι αγοραστές ολοένα και λιγόστευαν μέρα με τη μέρα. Με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας και την κρίσιμη συγκυρία του βομβαρδισμού της Ζαπορίζιας, το επόμενο επίπεδο του Δείκτη βρίσκεται στις 790 μονάδες. Επιβαρυντικό είναι επίσης το γεγονός ότι ακόμα και μετοχές, οι οποίες αφενός δεν έπρεπε να επηρεαστούν τόσο πολύ ως προς το λειτουργικό τους αντικείμενο, και αφετέρου είχαν επιδείξει ανθεκτικότητα για τουλάχιστον 18 μήνες συμπαρασύρθηκαν στην δίνη των ρευστοποιήσεων.
Οποιαδήποτε ανοδική προσπάθεια θα βρει συμπαγείς αντιστάσεις στα επίπεδα των 832 και 856 μονάδων, ιδίως εάν η στάση της Ρωσίας δεν αλλάξει άρδην. Η περιοχή στην οποία εισήλθε ο Δείκτης, σε συνδυασμό με την βαρύτητα των γεωπολιτικών εξελίξεων, δεν επιτρέπει αυθαίρετες τοποθετήσεις υπέρ τίτλων και κάτι τέτοιο θα θεωρείτο αμέλεια υπό την επιχειρηματολογία της εκθετικής αύξησης του κινδύνου, ως πιθανότητα αρνητικής έκβασης, σε σύγκριση με την απόδοση που ενδέχεται να προκύψει.