Η Apple πρόκειται σήμερα να πραγματοποιήσει το πρώτο της event για το 2022 στο οποίο αναμένεται να ανακοινώσει ένα νέο iPhone, ένα iPad και ενδεχομένως μερικούς «φρέσκους» υπολογιστές Mac.
Όπως συμβαίνει με όλα τα αντίστοιχα events της εταιρείας από το 2020 και έπειτα, δηλαδή από το ξεκίνημα της πανδημίας έως σήμερα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Apple Park, στο αρχηγείο της εταιρείας στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια και θα μεταδοθεί διαδικτυακά.
Συνήθως, οι ανοιξιάτικες ανακοινώσεις της Apple αφορούν συσκευές που θεωρούνται λιγότερο σημαντικές σε σχέση με τις ναυαρχίδες που ανακοινώνονται το φθινόπωρο της κάθε χρονιάς, ενόψει της εορταστικής (και ιδιαίτερα κερδοφόρας) περιόδου των Χριστουγέννων. Πέρυσι, είχαν ανακοινωθεί ένα νέο iPad Pro, ένα ανασχεδιασμένο iMac και τα AirTags.
Φέτος, αναμένεται ότι στις ανακοινώσεις θα περιλαμβάνεται η αναβάθμιση του iPhone SE με υποστήριξη δικτύων 5G, ταχύτερο επεξεργαστή και βελτιωμένη κάμερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg. Αυτό που φαίνεται να απασχολεί περισσότερο τους αναλυτές είναι αν η νέα συσκευή θα διατηρήσει την ίδια τιμή με το iPhone SE που κυκλοφορεί σήμερα. Επιπλέον, ένα ερώτημα είναι αν το μοντέλο του 2020 θα συνεχίσει να κυκλοφορεί σε ακόμη χαμηλότερη τιμή.
Κάτι τέτοιο θα φέρει την Apple σε θέση να διεκδικεί μερίδιο από τα αντίστοιχης τιμής μοντέλα Android της αγοράς.
Στο επίπεδο των iPad, η Apple έχει ανανεώσει την περασμένη άνοιξη τα κορυφαία iPad Pro ενώ το iPad Mini και το «κανονικό» iPad το περασμένο φθινόπωρο. Άρα το μοντέλο που… χρήζει ανανέωσης είναι το iPad Air το οποίο διαθέτει οθόνη διαγωνίου 10,9 ιντσών και αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος στο πλήκτρο εκκίνησης.
Εκτίμηση των αναλυτών της TF Securities είναι ότι η αμερικανική εταιρεία θα διατηρήσει τον γενικότερο σχεδιασμό της συσκευής με την προσθήκη νέου επεξεργαστή, βελτιωμένες κάμερες και προαιρετική υποστήριξη δικτύων 5G.
Τέλος, εκτιμάται ότι η Apple θα προχωρήσει σε ανανέωση και κάποιων μοντέλων υπολογιστών της. Ήδη έχει ξεκινήσει η μετάβαση στην οικογένεια επεξεργαστών M1 (σχεδίασης Apple) εγκαταλείποντας τους επεξεργαστές της Intel. Πέρυσι, «άλλαξαν» επεξεργαστή τα iMacs και MacBook Pros ενώ το 2020 είχαν ανανεωθεί τα MacBook Air, Mac Mini και ένα μοντέλο MacBook Pro.
Latest News
Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη
Την πρωτοβουλία InvestAI για την κινητοποίηση 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Συνεργασία ICEYE και SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI
Η ICEYE και η SATIM θα ενισχύσουν τη χρήση δεδομένων SAR συνδυάζοντας δορυφορικές εικόνες SAR και προηγμένες λύσεις ανάλυσης
Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά
Οι εξαγορές στην ευρύτερη αγορά της Πληροφορικής θα συνεχιστούν, εκτίμησε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, CEO και ιδιοκτήτης της Witside
Νέα εξαγορά απο την NXP - Αποκτά για 307 εκατ. δολ. εταιρεία που αναπτύσσει NPUs
Είναι η τρίτη εξαγορά για την ολλανδική εταιρεία NXP Semiconductors - Είχαν προηγηθεί η TTTech Auto (625 εκατ.δολ) και η Aviva Links για 242,5 εκατ.δολ.
Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολαρίων από Μασκ για την OpenAI - Τι απάντησε ο Άλτμαν
Τι περιλαμβάνει η προσφορά - Οι παλιοί συνεργάτες Σαμ Άλτμαν και Μασκ «κοντράρονται» ήδη στα δικαστήρια για την κατεύθυνση της εταιρείας
Επαφές Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι - Στο επίκεντρο τα data centers
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης είχε συνάντηση μεταξύ άλλων με τον Demis Hassabis, Νομπελίστα, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deepmind, εταιρείας η οποία ανήκει στην Google
Βρετανός θέλει να αγοράσει τη χωματερή όπου έχασε 700 εκατ. ευρώ σε bitcoin
Σκληρός δίσκος με 8.000 bitcoin κατέληξε στα σκουπίδια πριν από 11 χρόνια. Η αναζήτηση ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.
Μακρόν: Αγοράστε γαλλική και ευρωπαϊκή τεχνητή νοημοσύνη
Χρειάζεται «οικονομικός πατριωτισμός» κατά τον πρόεδρο της Γαλλίας, που θα επενδύσει 109 δισ. ευρώ στην ΑΙ
Οι Έλληνες που θέλουν να φτιάξουν το αντίπαλο δέος της DeepSeek - Τι είναι το OumiAI
H Oumi αποσκοπεί στο να γίνει η πρώτη πραγματικά ανοιχτή πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης - Τι λέει ο Έλληνας CEO στο Ot.gr
Πως κρίνει τον Ίλον Μασκ η ίδια του η δημιουργία
Το Grok AI που αναπτύχθηκε από την εταιρεία xAI του Ίλον Μασκ φαίνεται να έχει μερικά προβλήματα με τον δημιουργό του