Με την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία και την κλιμάκωση των ενεργειακών σχέσεων Ρωσίας-ΕΕ, ανασύρεται το -ίσως μεγαλύτερο όλων- πρόβλημα της τροφοδοσίας καύσιμης ύλης από τον βασικό προμηθευτή αυτής. Πλέον, ο άξονας περιστροφής είναι η απεξάρτηση από ορυκτές ύλες, που σε συνδυασμό με το ήδη τιθέμενο στόχο εκμηδενισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, έχει εκκινήσει τον ενεργειακό πόλεμο.

Σε αυτόν τον πόλεμο, νικητής αναδεικνύεται από πλευράς επενδύσεων ο κλάδος της ενέργειας και μάλιστα οι προσδοκίες για 4πλασιασμό της παγκόσμιας χωρητικότητας ΑΠΕ έως το 2035, δίνει το έναυσμα για προεξοφλητικές τοποθετήσεις μακροπρόθεσμου χαρακτήρα σε τέτοιες μετοχές.

Μια από αυτές είναι η μετοχή της Next Era Energy (NYSE:NEE), με την εταιρεία να αποτελεί λαμπρό παράδειγμα χρηματοοικονομικής και λειτουργικής διαχείρισης. Στο ταμπλό, η πορεία της μετοχής όλα αυτά τα χρόνια επιβεβαιώνει την προτίμηση των επενδυτών καθώς για 30 συναπτά έτη κερδίζει μεσοσταθμικά 65% ετησίως, ή σωρευτικά 1.950%.

Διατηρώντας την ανοδικότητά της, έχει τιμήσει το αγοραστικό σήμα από τη στήριξη των 72 δολαρίων και κινείται προς τα 95, με την έξοδο από βραχυπρόθεσμες αγοραστικές θέσεις κάτω από 69 σε κλείσιμο ημέρας.

Και μάλιστα, παρέα στα κεφαλαιακά κέρδη κάνει η μερισματική απόδοση, της οποίας η συνέπεια είναι εμβληματική, πέριξ του 2,1%. Ακόμα και σε τέτοια αποτίμηση, το περιθώριο καθαρής κερδοφορίας αγγίζει το 16,56%, με απόδοση επενδεδυμένου κεφαλαίου (ROI-Return On Investment) 2,59% και λόγο τιμής προς κέρδη ανά μετοχή (P/E-Price per Earnings) στα 45,26. Για το δ’ τρίμηνο του 2021, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή στα 0,41 δολάρια, 5,13% ανώτερα των αναμενομένων, με συνολικά κέρδη για το 2021 21,27 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News