Με τη συντριπτική πλειοψηφία των εισηγμένων να παραμένουν σε αρνητικό έδαφος καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης παραδόθηκε αμαχητί στους πολλούς πωλητές, χάνοντας το ψυχολογικής σημασίας επίπεδο των 800 μονάδων με συνοπτικές διαδικασίες.
Κι όσο εκείνος βρίσκεται κάτω από τις -μακρινές πλέον- 860 μονάδες, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να δει τις 730, μια περιοχή που συνιστά και την τελευταία, μακροπρόθεσμου χαρακτήρα στήριξη της τάσης που χτίζει εδώ και σχεδόν δύο έτη.
Και μάλιστα, ο τρόπος με τον οποίον κινήθηκε από τα υψηλά των 970 έχει δημιουργήσει πλέγμα αντιστάσεων σε διάφορα επίπεδα, με τα κοντινότερα στις 846 και 824.
Ενδεικτικό της έντασης των ρευστοποιήσεων είναι ότι από τις 25 μετοχές της μεγάλης κεφ/σης, στο ταμπλό, μόλις δύο (ΜΠΕΛΑ και ΣΑΡ) κατάφεραν να διασωθούν, επί συνόλω 112 πτωτικών έναντι μόλις 13 ανοδικών και 39 αμετάβλητων.
Πέραν αυτού, η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει εξαιρετικά υψηλή (σήμερα στα 157 εκατ. ευρώ), αναδεικνύοντας τον όγκο των ρευστοποιήσεων, υπενθυμίζοντας ότι κατεγράφη η 8η πτωτική στις τελευταίες 11, με σωρευτικές απώλειες σχεδόν 17%.
Για τη συνέχεια, το κλίμα παραμένει αρνητικό, και οι επανατοποθετήσεις χρειάζονται εξαιρετική προσοχή, καθώς αφενός δεν υφίσταται σοβαρό τεχνικό σημείο από εδώ και κάτω, ώστε να δικαιολογήσει τον κίνδυνο, αφετέρου η ευαισθησία των αγορών σε οποιαδήποτε εξέλιξη στο μείζον γεωστρατηγικό πρόβλημα έχει αυξήσει εκθετικά τη μεταβλητότητα.
Συνεχίζουμε και κρατάμε στο μυαλό μας μετοχές με καλή πρότερη συμπεριφορά, συγκεκριμένους κλάδους που θα πληγούν το ελάχιστο ή/και θα ωφεληθούν από την διαταραχή στη συνολική προσφορά και τις τιμές εμπορευμάτων, ώστε μόλις αμβλυνθεί ο κίνδυνος, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που παραδοσιακά παρουσιάζονται.