Συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ στη Μόσχα, με επίδικο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το Politico επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Η επίσκεψη του Σρέντερ έρχεται μετά από συνομιλίες που είχε στην Κωνσταντινούπολη με Ουκρανό πολιτικό που συμμετέχει στην αντιπροσωπεία του Κιέβου στις συζητήσεις με τη Ρωσία, ανέφεραν οι πηγές στο Politico.

Ουδέν σχόλιον από Σολτς

Ερωτηθείς σχετικά στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στη Γαλλία, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν ήθελε να σχολιάσει το θέμα. Ο Σολτς έχει προσπαθήσει να αποστασιοποιηθεί από τον επίσης σοσιαλδημοκράτη Σρέντερ τις τελευταίες εβδομάδες.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει συμφωνήσει σε καμία συνάντηση ούτε συμμετείχε σε κάποια, ανέφεραν δύο κυβερνητικές πηγές στο Reuters.

Στέλεχος ρωσικών επιχειρήσεων

Ο Σρέντερ, Γερμανός καγκελάριος από το 1998 έως το 2005, βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής τις τελευταίες δύο εβδομάδες για τις σχέσεις του με ρωσικές εταιρείες.

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft και πρόεδρος της επιτροπής μετόχων της εταιρείας που είναι επιφορτισμένη με την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 και η οποία υπόκειται σε κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αντιμετώπισε εκκλήσεις από ορισμένους πολιτικούς της γερμανικής κυβέρνησης να παραιτηθεί από αυτές τις θέσεις, ενόσω άλλοι πρώην ηγέτες ανακοίνωσαν ότι αποχωρούσαν από θέσεις στα διοικητικά συμβούλια ρωσικών εταιρειών λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ανισότητα: Οι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος
Επικαιρότητα |

Oι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος

Στην Ελλάδα το 72% πιστεύει ότι τα σημερινά παιδιά θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους και το 95% θεωρεί ότι η ανισότητα οφείλεται στην υπερβολική πολιτική επιρροή της οικονομικής ελίτ