
Σε 18 επιχειρήσεις απονεμήθηκε το Σήμα Ισότητας SHARE, το Σήμα για την προώθηση πρακτικών και πρωτοβουλιών για την ισότητα των φύλων, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Οι 18 επιχειρήσεις που έλαβαν το Σήμα Ισότητας είναι:
1 ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
2 ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α.Ε
3 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία
4 Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών
5 AtosGreece Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία
6 BLUE OCEAN A.E. (πρώην BLUE VALUE)
7 Commit Global
8 DEL MONTE ΕΛΛΑΣ
9 e-Μέντωρ solutions I.K.E.
10 ECOLAB A.E.
11 Grant Thornton (Business Solutions)
12 Grant Thornton (Chartered Accountants)
13 Human Rights 360
14 Lidl Ελλάς
15 OTS Α.Ε. (Open Technology Services – Υπηρεσίες Ανοικτής Τεχνολογίας)
16 PRINTEC (ΕΛΛΑΣ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία-Συστήματα Πληροφορικής)
17 The Body Shop
18 WELLA COMPANY
Ανοίγοντας την εκδήλωσε, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε: «Με το Σήμα Ισότητας SHARE, η Πολιτεία έρχεται και επιβραβεύσει τις επιχειρήσεις που εμπράκτως εφαρμόζουν δράσεις και πολιτικές για την ισότητα των φύλων και εξάλειψη προκαταλήψεων και στερεοτύπων στους κόλπους τους. Και παράλληλα επιδιώκει να ωθήσει ακόμη περισσότερες να ακολουθήσουν στον ίδιο δρόμο. Η αντιμετώπιση των προκαταλήψεων και των διακρίσεων είναι βασική μας προτεραιότητα και γι’ αυτό άλλωστε στην κυβέρνηση για πρώτη φορά έχουμε μία υφυπουργό, την Μ. Συρεγγέλα, που ασχολείται αποκλειστικά με αυτά τα θέματα. Είναι ένδειξη της βούλησης του πρωθυπουργού το ζήτημα αυτό να αναβαθμιστεί στην πολιτική ατζέντα και όχι μόνο στο επίπεδο των συμβολισμών, αλλά κυρίως στο επίπεδο της δράσης. Δεν μένουμε στη θεωρία, κάνουμε τα λόγια μας πράξη και η σημερινή πρωτοβουλία έρχεται να υπογραμμίσει ακριβώς αυτό».

Από την πλευρά της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα συνεχάρη τις επιχειρήσεις που ανέπτυξαν πολιτικές για την αντιμετώπιση των στερεοτυπικών έμφυλων ρόλων και την εφαρμογή φιλικών εργασιακών και οικογενειακών όρων και συνθηκών εργασίας.
«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εταιρείες και επιχειρήσεις ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την εναρμόνιση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και τη δημιουργία φιλικού εργασιακού περιβάλλοντος τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες», ανέφερε η υφυπουργός και προέτρεψε όλες τις επιχειρήσεις στη χώρα μας να προωθήσουν την ισότητα των φύλων στους χώρους εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλά τόσο για τις εργαζόμενες/τους εργαζόμενους όσο και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις.
Σημειώνεται πως οι επιχειρήσεις που έλαβαν το Σήμα συμμετείχαν στο έργο «SHARE: Προώθηση της εξισορρόπησης της εργασιακής και οικογενειακής ζωής στις επιχειρήσεις και καλύτερης κατανομής των υποχρεώσεων φροντίδας μεταξύ ανδρών και γυναικών».
Το έργο SHARE υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Συντονιστής Φορέας) σε συνεργασία με το ΚΕΘΙ και τον Οργανισμό για την Επαγγελματική Ενδυνάμωση των Γυναικών Women On Top, με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος «Rights, Equality and Citizenship» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Latest News

Το τέλος (;) της κυριαρχίας της Κίνας στις σπάνιες γαίες - Οι νέοι παίκτες στην αγορά
Έρευνα κινεζικού πανεπιστημίου σηματοδοτεί το τέλος του κινεζικού μονοπωλίου - Η κίνηση της Metlen

«Οι Ρίζες του Γκαζιού» - Ένα ταξίδι στην ιστορία από το Φυσικό Αέριο
Το φεστιβάλ «Ρίζες του Γκαζιού» θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το Σάββατο 29 Μαρτίου 2025

Η Theon στις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη για 2η χρονιά
Η THEON αναγνωρίζεται για 2η συνεχόμενη χρονιά στη λίστα των Financial Times & Statista ως μία από τις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη

Η AKTOR υπέγραψε τη σύμβαση για το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ των φοιτητικών εστιών Κρήτης
Θα κατασκευαστούν δωμάτια και διαμερίσματα συνολικών 4.846 κλινών εκ των οποίων 2.710 στο Ρέθυμνο και 2.136 στο Ηράκλειο

Αλλαγή ηγεσίας στην PwC Ελλάδας - Ποιος παίρνει τη σκυτάλη από τον Μάριο Ψάλτη
Ο Νικόλαος Πεγειώτης αναλαμβάνει τον ρόλο του Territory Senior Partner της PwC Ελλάδας, διαδεχόμενος τον Μάριο Ψάλτη

«MEGA NEWS» - Το νέο 24ωρο κανάλι του MEGA έρχεται Δευτέρα 31 Μαρτίου
Το MEGA News θα είναι διαθέσιμο μέσω του MEGA Play, της ιστοσελίδας www.megatv.com και από την 1η Μαΐου και στην COSMOTE TV

«Φουσκώνουν» τα μερίδια της ΜΑΚΒΕΛ - Επενδύσεις 12 εκατ.
Η ώθηση στη ΜΑΚΒΕΛ από τη νέα κατηγορία ζυμαρικών χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και οι νέες επενδύσεις

Πόσο κοστίζει το τ.μ. στα malls του Ελληνικού – Πώς προχωρά το project
Πόσα κεφάλαια εκτιμάται πως θα απαιτηθούν για τα έργα την περίοδο 2026-2028 – Τι είπε η διοίκηση της Lamda για την εξέλιξη των εργασιών στο παραλιακό μέτωπο

Η Fourlis επενδύει στο ποδόσφαιρο - Το πρώτο Intersport Football Store
Στην περιοχή του Ρέντη το πρώτο παγκοσμίως Intersport Football Store από την Fourlis – Στόχος για 10 καταστήματα – Το πλάνο για τη Foot Locker

Ο θησαυρός από την παλιά «κόκκινη λάσπη» - Το στοίχημα της Metlen σε γάλλιο, σκάνδιο και γερμάνιο
Η επίσκεψη του αντιπροέδρου της Κομισιό στις εγκαταστάσεις της Metlen και το ραντεβού στο... Λονδίνο