Mε φόντο την πιθανή έναρξη διαπραγματεύσεων των Προέδρων Ρωσίας και Ουκρανίας για κατάπαυση του πυρός, οι επενδυτές αναθάρρησαν προσπαθώντας να τοποθετηθούν προεξοφλητικά στη ματωμένη αγορά μετοχών. Σε αυτό το μοτίβο, οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ΗΠΑ έκλεισαν στα υψηλά ημέρας, με τον Nasdaq100 να υπεραποδίδει των υπολοίπων στο +3,59% (S&P500 +2,57%, Dow 30 +2%), και 9 στους 11 κλάδους να καταγράφουν θετικό πρόσημο. Ο Δείκτης Τεχνολογίας (XLK) πρωταγωνίστησε με +4,59%, με βασικούς πυλώνες τους κολοσσούς του Apple, Google, Amazon και Microsoft.

Ωστόσο, τελικός νικητής αναδείχθηκε η μετοχή της NVIDIA (NASDAQ:NVDA), αφενός διότι έκλεισε στο +6,97%, αφετέρου διότι σημείωσε υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα 49,27 εκατομμυρίων τεμαχίων (περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια). Η μετοχή συντηρεί για 7η συνεχόμενη εβδομάδα τη στήριξη της μακροπρόθεσμης ανοδικής της τάσης στην περιοχή 220-230 δολαρίων, ενώ και η αντίδραση στις αρχές του Φεβρουαρίου επιβεβαιώνει τη σημασία της.

Σε πιο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, κρατάμε το επίπεδο των 201-205 δολαρίων που δοκιμάστηκε ήδη τέσσερις φορές και συνιστά την έξοδο, με επόμενη στάση τα 174 δολάρια για ενδεχόμενη ανοδική αντίδραση εντός του υφιστάμενου πλαγιοπτωτικού μοτίβου. Ο πρώτος στόχος είναι τα 253, όπου θα αξιολογηθεί η συμπεριφορά των επενδυτών και κατά πόσο έχουν διάθεση να προσπελάσουν την εν λόγω αντίσταση, με επόμενο στόχο τα 312.

Η εταιρεία για το δ’ τρίμηνο ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή 1,32 δολάρια, κατά 7,7% αυξημένα σε σχέση με τις προβλέψεις, με το περιθώριο καθαρής κερδοφορίας να υπολογίζεται πλέον στο 36,23%. Η συσχέτιση του κύκλου εργασιών της με την υπερμεγέθυνση της αγοράς κρυπτονομισμάτων είναι εμφανής, ώστε να εικάζεται ότι οι εξελίξεις στο αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο θα κρίνουν τη συνέχεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News