
Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα και για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά υψηλών τιμών στα καύσιμα.
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πόλεμος στην Ουκρανία» προανήγγειλε παρεμβάσεις στις τιμές των καυσίμων.
Διαβάστε επίσης: Καύσιμα: Τι μέτρα παίρνουν οι κυβερνήσεις για να συγκρατήσουν τις τιμές
«Έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας, έχουμε εικόνα του πόσο επιβαρύνονται τα νοικοκυριά και προσπαθούμε να βρούμε και να εξαντλήσουμε τον δημοσιονομικό χώρο και πιθανότατα να υπάρχουν και άλλα μέτρα, άλλες παρεμβάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη μέτρων για τα καύσιμα.
Οι τιμές
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το Παρατηρητήριο των τιμών των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα, η μέση τιμή της 95άρας αμόλυβδης στην Ελλάδα είναι 2,05 ευρώ το λίτρο, η 100άρα κοστίζει κατά μ.ο 2,19 ευρώ το λίτρο, ενώ το diesel βρίσκεται στο 1,8 ευρώ το λίτρο.
Το υγραέριο έχει ανέβει στο 1,13 ευρώ το λίτρο.

Πάντως, ήδη σε νομούς όπως οι Κυκλάδες (2,202) και τα Δωδεκάνησα (2,156) άλλωστε, η 95άρα βενζίνη έχει ξεπεράσει εδώ και βδομάδες τα 2 ευρώ/λίτρο.
Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν από τα 132 δολάρια το βαρέλι στα 110 δολάρια το βαρέλι κι αυτό οδήγησε και σε μια μικρή μείωση της αύξησης της τιμής της αμόλυβδης στα πρατήρια βενζίνης υποστήριξε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου.
Ελπίζουμε το επόμενο διάστημα να δούμε μια αποκλιμάκωση των τιμών. Οι τιμές της βενζίνης έχουν φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στη νησιωτική Ελλάδα.
Αλλά και οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης είναι πολύ υψηλά και παρόλη την κακοκαιρία οι άνθρωποι δυσκολεύονται πολύ κι αγοράζουν σε μικρές ποσότητες, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για κάτι άλλο, είπε.
Στην ερώτηση εάν η τιμή της βενζίνης φθάσει στα 2,5 ευρώ το λίτρο απάντησε πως αν δεν είναι ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι και εάν συνεχιστεί η πτωτική πορεία των διεθνών τιμών θα γίνει και αποκλιμάκωση της τιμής στα πρατήρια.


Latest News

Τι αλλάζει από σήμερα στα επιδόματα - Πώς θα καταβάλλονται
Οι σχεδιασμοί του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τα επιδόματα

Χατζηδάκης: Στο 3,5% το πρωτογενές πλεόνασμα και 0,2% το δημοσιονομικό πλεόνασμα
Τι δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής από τον νέο υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη

Αρίστος Δοξιάδης: «Εγώ είμαι ο πρωτάρης της κυβέρνησης»
«Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό έργο να συνεχίσουμε» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Ανάπτυξης

eGov-KYB: Στοιχεία επιχειρήσεων με ένα κλικ
Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο στην κατεύθυνση του περιορισμού της γραφειοκρατίας και της εξοικονόμησης χρόνου.

Ο «χάρτης» των πληρωμών - Πότε θα καταβληθούν επιδόματα και συντάξεις
Αναλυτικά οι πληρωμές και οι δικαιούχοι

Μητσοτάκης για Moody’s: Πλήρως προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις
«Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε Baa3 της Moody's σηματοδοτεί το τελευταίο βήμα για την αποκατάσταση της επενδυτικής μας βαθμίδας από όλους τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης», επισημαίνει.

Με προϊόντα made in Greece γεμίζουν το καλάθι τους οι καταναλωτές - Τι δείχνει έρευνα
Οι καταναλωτές συνεχίζουν να επιλέγουν για τις αγορές τους προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label)

Ποιος Ευρωπαίος ζει περισσότερο - Η πρωταθλήτρια περιοχή στην Ελλάδα
Οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες κατά 3-10 χρόνια, ανάλογα με τη χώρα

Πού ψάχνουν πολυτελή ακίνητα τα βαριά πορτοφόλια - Οι περιοχές
Τα πολυτελή ακίνητα κερδίσουν συνεχώς νέο έδαφος - H Ελλάδα κατατάσσεται στις 10 πρώτες χώρες παγκοσμίως στις προβλεπόμενες καθαρές εισροές εκατομμυριούχων για το 2024

Τρία στοιχήματα για 5 οικονομικά υπουργεία - Το guidance Μαξίμου μέχρι τις εκλογές
Η κυβέρνηση θέλει σε βάθος 2ετίας να ανακοινώνει σταδιακά τα θετικά μέτρα που αφορούν το εισόδημα, τις αλλαγές στις κλίμακες φορολογίας και να επιταχύνει τις δράσεις για υποδομές και τις συγκοινωνίες.