Παρά το αισιόδοξο άνοιγμα και την κεκτημένη ταχύτητα από το προχθεσινό ανοδικό κρεσέντο, ο ΓΔ έκλεισε τελικά με αρνητικό πρόσημο, ακολουθώντας το αντίστοιχο πτωτικό μοτίβο των Ευρωαγορών.

Η αφορμή ήταν προφανώς η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις Ρώσων – Ουκρανών ως την τελευταία ευκαιρία να βρεθεί μία διπλωματική λύση που θα άμβλυνε τους γεωστρατηγικούς κινδύνους.

Ωστόσο, η βασική αιτία παραμένει το μίγμα υψηλού πληθωρισμού, υφεσιακών κινδύνων και δυσμενών προβλέψεων στην εφοδιαστική αλυσίδα, ωστέ τελικά η προαναφερθείσα αποτυχία να δίνει περαιτέρω ώθηση στις ρευστοποιήσεις.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν για ακόμη μία φορά ο τραπεζικός κλάδος, τόσο από πλευράς προσήμων, όσο και από πλευράς συναλλακτικής δραστηριότητας.

Ο ΓΔ κράτησε 5 φορές με ενδοσυνεδριακό χαμηλό την περιοχή των 804 μονάδων, ώστε να αναδεικνύει την αξία αυτού σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Το εύρος 829 με 788 μονάδες ορίζεται ως η περιοχή όπου καλούνται οι επενδυτές να απορροφήσουν τους κραδασμούς που δημιουργήθηκαν από την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ενδεχόμενη απώλεια αυτών των επιπέδων, αφήνει τον Γενικό Δείκτη έρμαιο των πωλητών, με επόμενη στάση στην πτώση τις 730 μονάδες που οριοθετεί την μακροπρόθεσμη ανοδική τάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News