Τις εταιρείες του ευρύτερου κλάδου των ηλεκτρονικών σκοπεύει να προσθέσει η Ρωσία στη λίστα των συστημικά σημαντικών εταιρειών που θα θέσει σε καθεστώς στήριξης, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Θυμίζουμε πως η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή δέσμη μέτρων για τη στήριξη επιχειρήσεων και προμηθευτών που συνεργάζονται με κρατικές εταιρείες αλλά και τον κλάδο πληροφορικής, με στόχο να αμβλύνει την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί από τις δυτικές κυρώσεις. Τελικά, ωστόσο, η λίστα θα διευρυνθεί, σύμφωνα με πηγές από το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών.

«Ο πιο σημαντικός στόχος για μας είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε τα προϊόντα μας και να επιταχύνουμε τη διαδικασία υποκατάστατων για όσα αγοράζονται απ’ έξω» σχολίασε σε σημερινές δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Τσερνυσένκο. Αναφέρθηκε δε, ειδικά στην προσθήκη στη λίστα των επιχειρήσεων του κλάδου των ηλεκτρονικών.

Επίσης, εξήγησε πως όλοι οι κλάδοι της οικονομίας θα έχουν πρόσβαση σε προνομιακά δάνεια με επιδοτούμενα από το κράτος επιτόκια, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και η δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσα από τους περιφερειακούς προϋπολογισμούς των ρωσικών περιοχών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή