
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι παγιδευμένος στον μαξιμαλισμό του, υποστήριξε σήμερα σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν. Ο Γάλλος υπουργός δήλωσε απαισιόδοξος ως προς το τι μέλλει γενέσθαι στην Ουκρανία, λόγω της ρωσικής, όπως είπε, υποκρισίας τόσο στις διαπραγματεύσεις για την ανθρωπιστική βοήθεια όσο και στις διπλωματικές διαβουλεύσεις για την κατάπαυση πυρός.
Αναφερόμενος εξάλλου στη στάση της Κίνας στην ουκρανική κρίση την χαρακτήρισε αμφιλεγόμενη. Σημείωσε ωστόσο ότι η Κίνα έχει ζητήσει και αυτή άμεση κατάπαυση του πυρός, ενώ εξήγησε ότι τα κινέζικα συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται από τις συνθήκες παγκόσμιας κρίσης που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
Ερωτηθείς για την απροθυμία πολλών γαλλικών επιχειρήσεων να αποχωρήσουν από τη Ρωσία ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, αφού σημείωσε ότι η αποχώρηση της κάθε εταιρείας είναι εθελοντική, απάντησε ότι δεν είναι λίγες οι γαλλικές επιχειρήσεις που έχουν ήδη φύγει από τη Ρωσία. Αναφερόμενος ειδικότερα στην Τotal, η οποία δεν αποχώρησε πλήρως από τη Ρωσία, όπως έπραξαν η BP και η Shell, ο Λεντριάν σημείωσε ότι o γαλλικός ενεργειακός όμιλος έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα προβεί σε νέες επενδύσεις στη Ρωσία, αλλά και ότι έχει ήδη τοποθετηθεί στη ρωσική οικονομία πολύ περισσότερο από τη BP και τη Shell.
Τέλος, αναφερόμενος στα εσωτερικά ζητήματα και ειδικά στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία ο υπουργός αφού προέβλεψε επικράτηση του Mακρόν ανέφερε ότι ένα σημαντικό τμήμα της γαλλικής αριστεράς και ειδικότερα οι σοσιαλδημοκράτες τον υποστηρίζουν. Ανέφερε όμως παράλληλα ότι ο Μακρόν δεν είναι αριστερός αλλά είναι ένα πολιτικό πρόσωπο που συμβιβάζει ποικίλες πολιτικές αποχρώσεις.


Latest News

Η Μελόνι σε ρόλο... γεφυροποιού μεταξύ ΕΕ - Τραμπ
Η Μελόνι έχει περιγράψει τους δασμούς του Τραμπ στα αγαθά της ΕΕ ως «λάθος», αλλά φαίνεται να ακολουθεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση

Η Nissan σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή στις ΗΠΑ λόγω δασμών
Πέρυσι, η Nissan παρήγαγε σχεδόν 525.600 οχήματα στις ΗΠΑ αρκετά μακριά απο τη δυνατότητα του ενός εκατομμυρίου που έχουν οι εγκαταστάσεις της

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μπάρα πρωτεΐνης
Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει για την ανάκληση προϊόντος στο οποίο ανιχνεύτηκε γλουτένη, ενώ στη συσκευασία αναγράφεται ότι είναι «χωρίς γλουτένη»

Η «μάχη» του χάρτη Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η σημασία του
Τι δεν είναι ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και ποια η σχέση του με το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Η σημασία του χρόνου ανακοίνωσης και η προθεσμία της ΕΕ

Βρέθηκε η ισχυρότερη ένδειξη εξωγήινης ζωής από το τηλεσκόπιο James Webb
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ένας γιγαντιαίος πλανήτης σε απόσταση 124 ετών φωτός από τη Γη έδωσε την ισχυρότερη μέχρι σήμερα ένδειξη ότι μπορεί να υπάρχει εξωγήινη ζωή

Οπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι - Σε ισχύ έκτακτα μέτρα
Με σχεδόν 100% πληρότητα αναχωρούν τα πλοία καθώς συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα – Γεμάτα και τα ΚΤΕΛ – Σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Ουκρανία: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες σε επίθεση της Ρωσίας
Χτυπήθηκαν σπίτια και δημόσια κτίρια στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της Ντνιπροπετρόφσκ, δημοσιοποιώντας προκαταρκτικό απολογισμό που έκανε λόγο για δύο νεκρούς και 16 τραυματίες

Τοπικές λασποβροχές και θερμοκρασίες έως 27 βαθμούς τη Μ. Πέμπτη
Πώς θα κυλήσει ο καιρός μέχρι το Πάσχα – Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Μαλδίβες: «Μπλόκο» σε είσοδο Ισραηλινών στη χώρα ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη
«Οι Μαλδίβες δηλώνουν εκ νέου την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό αγώνα» ανέφερε σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του προέδρου της νησιωτικής χώρας, Μοχάμεντ Μουίζου.

Τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικά στελέχη και οι… συμπτώσεις με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ
Όταν τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικούς που άσκησαν κριτική, εμμέσως αποκαλύπτουν σχέσεις με τον κομματικό μηχανισμό. Ο δικηγόρος που τα υπογράφει είχε δικηγορικό γραφείο μαζί με τον Παύλο Μαρινάκη, και διαθέτει πλούσιο πορτφόλιο σε συμβάσεις παροχής δικηγορικών υπηρεσιών προς φορείς του Δημοσίου.