
Δυο κομψά «ποντίκια» υπολογιστή προτείνει το σχεδιαστικό πρότζεκτ «Two Yamahas One Passion» που προέκυψε από τη συνεργασία της κατασκευάστριας εταιρείας μουσικών οργάνων Yamaha και της γνωστής από τις μοτοσικλέτες της Yamaha Motor.
Αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι η δημιουργία δύο μοναδικών σχεδιασμών για «ποντίκια» υπολογιστή, με το ένα να παίρνει το σχήμα ενός μουσικού οργάνου και το άλλο να μοιάζει με αμάξωμα οχήματος.
Για τον σχεδιασμό του πρώτου μοντέλου εστίασαν στις ομοιότητες μεταξύ της πλακέτας τυπωμένου κυκλώματος και ενός πνευστού μουσικού οργάνου.
Η πλακέτα κυκλώματος στέλνει οδηγίες μέσω ηλεκτρικών σημάτων και η ροή των ηλεκτρονίων είναι βασικά προς μία κατεύθυνση, από τον αρνητικό πόλο στον θετικό και ως εκ τούτου συχνά παρομοιάζεται με τη ροή νερού.
Παράλληλα, ένα πνευστό μουσικό όργανο μπορεί να παρομοιαστεί με τη ροή νερού με την έννοια ότι παράγει ήχο μέσω του ελέγχου της ποσότητας αέρα που ρέει μέσα από τους σωλήνες του.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πηγή έμπνευσης για το δεύτερο μοντέλο ήταν η μοτοσικλέτα, η αρχική αιτία ύπαρξης της Yamaha Motor.
Οι σχεδιαστές έδωσαν στο «ποντίκι» το σχήμα οχήματος. Ακόμη και τα ηλεκτρονικά μέρη στο κέντρο του «ποντικιού» μοιάζουν με μηχανή οχήματος, την καρδιά του οχήματος.
Εμπνεύστηκαν από το γκάζι ενός τζετ σκι ή ενός οχήματος παντός εδάφους για να σχεδιάσουν τα μέρη για το κλικ.
Πιέζοντας σταθερά το αριστερό και δεξί κλικ ενώ κρατάς πιεσμένο το μπουτόν του αντίχειρα, σαν να λειτουργείς τον συμπλέκτη της μοτοσικλέτας, επιτυγχάνεις κύλιση κειμένου, οθόνης κλπ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Latest News

Θανόπουλος στον ΟΤ: «Γινόμαστε 100% αυτόνομοι ενεργειακά - Τα σχέδια στο delivery»
Ο πρόεδρος της εταιρείας Θανόπουλος, Τέλης Θανόπουλος, μιλάει στον ΟΤ για την πρόσφατη επένδυση σε ΑΠΕ, τη σημασία του Q-Commerce στον κλάδο των τροφίμων και τα επόμενα σχέδια της αλυσίδας

Νέος πρεσβευτής της Chanel ο ράπερ Κέντρικ Λαμάρ
Η σχέση του Κέντρικ Λαμάρ με τον οίκο ξεκίνησε το 2023, όταν παρευρέθηκε στο Met Gala το οποίο είχε ως θέμα «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty».

Ο Τι Τζέι Σορτς, οι 450.000 στην Παρί και το «χρυσό» συμβόλαιο που ψάχνει στην αγορά
Ο Τι Τζέι Σορτς απασχολεί τη… μισή Euroleague, μετά την καταπληκτική σεζόν με την Παρί – Πόσα χρήματα παίρνει στη γαλλική ομάδα και πόσα αναμένεται να βρει στην αγορά…

Ποια επαγγέλματα «ανθούν» στην αγορά εργασίας - Τι δείχνει έρευνα του ΙΟΒΕ
Η απασχόληση κερδίζει έδαφος με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα να βελτιώνεται αλλά παραμένουν δομικές προκλήσεις

GenZ: Ένας στους δύο σκέφτεται να αλλάξει δουλειά
Ενώ η GenΖ στη Γερμανία θέλει να αλλάζει θέση εργασίας, οι Boomer μένουν δεκαετίες στον ίδιο εργοδότη, αναφέρει η Deutsche Welle

Warner Bros και DC τιμούν την 87η επέτειο του Superman
Η ταινία «Superman» του Τζέιμς Γκαν, μία από πολυαναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 11 Ιουλίου

Επίσημο: Ο Ντιαλό ανανέωσε για τρία χρόνια με τη Μονακό
Ο Άλφα Ντιαλό παραμένει και επίσημα στο Μόντε Κάρλο, καθώς η Μονακό ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Γιατί για κάποιους η ακαταστασία είναι παραγωγική
Όλες οι έρευνες επιμένουν πως η ακαταστασία μειώνει την παραγωγικότητά μας. Ωστόσο, για κάποιους, αποτελεί κομμάτι της δημιουργικότητάς τους.

Ο Ρόλος της Τεχνολογίας στη Διαχείριση του Επιχειρηματικού Ρίσκου
Το ρίσκο, η αβεβαιότητα και τα σύγχρονα Συστήματα Διαχείρισης της Εταιρικής Απόδοσης

Ράιαν Γκόσλινγκ: Από το οσκαρικό La La Land στο Star Wars
Μετά από μήνες συζητήσεων, ο σταρ του Χόλιγουντ Ράιαν Γκόσλινγκ συμφώνησε να πρωταγωνιστήσει στην επερχόμενη ταινία του franchise Star Wars.