![ΕΟΤ: Επαναλειτουργία του γραφείου του στην Ισπανία – Ενδιαφέρον για τη Λατινική Αμερική](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/05/eot-2.jpg)
Την επαναλειτουργία του γραφείου του στην Ισπανία μετά από σχεδόν μία δεκαετία ανακοίνωσε ο ΕΟΤ. Το γραφείο του Οργανισμού στη Μαδρίτη έχει ξεκινήσει να λειτουργεί ήδη τις τελευταίες εβδομάδες και στεγάζεται προς το παρόν στην Ελληνική Πρεσβεία.
Ενδιαφέρον για τη Λατινική Αμερική
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, μεταξύ των αρμοδιοτήτων του γραφείου θα είναι και η αγορά της Λατινικής Αμερικής, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική και με πολλές προοπτικές ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό. Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από χώρες της Λατινικής Αμερικής για ταξίδια προς την Ευρώπη και ιδιαίτερα προς την Ελλάδα. Η χώρα μας είναι ένας προορισμός που μπορεί να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις στους επισκέπτες, είτε επιλέξουν ένα ταξίδι γνωριμίας με τον αρχαίο πολιτισμό, ένα ταξίδι εξοικείωσης με την ελληνική κουλτούρα, τη γαστρονομία μας, ένα ταξίδι αναψυχής κάτω από τον ήλιο της Μεσογείου, είτε άλλες μορφές τουρισμού εμπειρίας.
Δήλωση Φραγκάκη
«Με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, επαναλειτουργούμε το Γραφείο ΕΟΤ Ισπανίας. Είναι μία πρωτοβουλία μας η οποία εντάσσεται στον σχεδιασμό μας για την διερεύνηση δυνατοτήτων ανοίγματος νέων αγορών για την χώρα μας» τόνισε ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης. Παράλληλα πρόσθεσε: «Στελεχώνουμε τα Γραφεία μας στο εξωτερικό με εξειδικευμένο προσωπικό, με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του Οργανισμού, ενώ αναβαθμίζουμε τον ρόλο τους ως πόλους προβολής της Ελλάδας και ανάδειξης του τουριστικού μας προϊόντος. Σχεδιάζουμε την ίδρυση και νέων γραφείων στο εξωτερικό το επόμενο διάστημα, κάνοντας την αρχή με την Ισπανία. Η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να ενισχύσει την παρουσία της σε περιοχές που δεν ήταν μέχρι σήμερα στις προτεραιότητές της. Ο ΕΟΤ παίζει σε αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο. Θέλω να ευχαριστήσω την Πρεσβεία μας στη Μαδρίτη για την συνεργασία και την συνδρομή της στο εγχείρημα και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο Γραφείο μας».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ξενοδοχεία της Αθήνας: Νέα υψηλά στις πληρότητες εν μέσω χειμώνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/ksenodoxeio-600x337.jpg)
Νέα υψηλά για τα ξενοδοχεία της Αθήνας εν μέσω χειμερινής περιόδου
Οι υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αθήνας το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου οδηγούν σε άλλη πίστα τον τουρισμό της πρωτεύουσας
![Zeus International: Ριζικό λίφτινγκ στη στρατηγική και στα ξενοδοχεία του ομίλου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_siganos-600x352.png)
Τα «αλλάζει όλα» η Zeus του Σιγανού - Η αρχή από το Mirabello στην Κρήτη
Επανεκκίνηση για την Zeus International με αλλαγή στρατηγικής και ανανέωση της εικόνας των ξενοδοχείων που διαχειρίζεται
![Τουρισμός: Πώς θα κινηθεί σε Ευρώπη και Ελλάδα- Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_tourismos_nisia-600x352.png)
Πώς θα κινηθεί ο τουρισμός σε Ευρώπη και Ελλάδα - Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ
Ο εισερχόμενος τουρισμός και οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και στις αγορές απασχολεί το ΙΝΣΕΤΕ
![Limnos Resort: Η επένδυση των 171 εκατ. ευρώ που θα αλλάξει την εικόνα της Λήμνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_boubouras-3-600x438.jpg)
Βίλες, 2 πεντάστερα και μαρίνα - Η μέγα επένδυση της οικογένειας Μπούμπουρα στη Λήμνο
Σε διαβούλευση η επένδυση Limnos Resort - Τι περιλαμβάνει - Ποια είναι η οικογένεια Μπούμπουρα
![Από το Σαρακήνικο μέχρι τη Σαντορίνη: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/sarakiniko05-600x400.jpg)
Σαρακήνικο, Σαντορίνη, Μύκονος: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες
Οι χρόνιες πολεοδομικές ασθένειες αναδεικνύονται από τις υποθέσεις δόμησης στο Σαρακήνικο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο - Ειδική σύσκεψη στο Μαξίμου εντός της εβδομάδας
![Σαντορίνη: Σύσκεψη Κεφαλογιάννη με τους τουριστικούς φορείς για το νησί – Τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Το μήνυμα Κεφαλογιάννη για τη Σαντορίνη στη σύσκεψη με τουριστικούς φορείς
Στο επίκεντρο τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη
![Ξενοδοχεία: Πόσο συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία – Η Σαντορίνη… αντιστέκεται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/XEE-600x395.jpg)
Πόσα προσφέρουν τα ξενοδοχεία στα κρατικά ταμεία - Ανθεκτική η Σαντορίνη [γραφήματα]
Τι έδειξε έρευνα του ΙΤΕΠ για τα ξενοδοχεία και την συμβολή τους στην ελληνική οικονομία - Καμία ακύρωση στη Σαντορίνη παρά το σεισμικό φαινόμενο
![Αεροδρόμια: Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους ξένους τουρίστες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/el.venizelos_aerodromio_680562846-1-600x386.jpg)
Τα ελληνικά αεροδρόμια που απογείωσαν οι ξένοι τουρίστες [γράφημα]
Η νέα μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ καταγράφει αναλυτικά top αεροδρόμια της χώρας και τις κύριες αγορές τουρισμού το 2024
![Σαντορίνη: Χωρίς ακυρώσεις οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santo-600x407.jpeg)
Το αισιόδοξο μήνυμα για τη Σαντορίνη - Αμείωτη η ροή των κρατήσεων στα ξενοδοχεία
«Καμία ακύρωση από τους τουρίστες στη Σαντορίνη, συνεχίζονται οι κρατήσεις» λέει στον ΟΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων
![Τουρισμός: Ιούλιος, ο «καλύτερος» μήνας του 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/tourismos-600x401.jpg)
Νέο ρεκόρ στον τουρισμό - Ποιος ήταν ο «καλύτερος» μήνας το 2024 [γράφημα]
Η αύξηση των αφίξεων αεροπορικώς επιβεβαιώνει την δυναμική που έχει ο ελληνικός τουρισμός