Στην αντεπίθεση πέρασε η Ρωσία σήμερα, όχι μόνο σε επίπεδο ανταποδοτικών μέτρων κατά της Δύσης, αλλά και δρομολογώντας σχέδιο για τη στήριξη της αγοράς και των πολιτών της από τις διεθνείς κυρώσεις.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν, η Μόσχα έχει διαμορφώσει ένα ευρύ πακέτο στήριξης συνολικού ύψους άνω των 8 δισ. δολαρίων για να αντισταθμίσει την επίδραση που προκαλούν οι διεθνείς κυρώσεις.
Το σχέδιο περιλαμβάνει πάνω από 100 μέτρα, βάσει των οποίων περίπου 1 τρισ. ρούβλια θα διοχετευτούν σε επιχειρήσεις και απλούς πολίτες.
Διαβάστε επίσης: Πως θα αποπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις η Ρωσία
«Η εφαρμογή όλων των μέτρων θα διασφαλίσουν την μέγιστη ευελιξία της οικονομίας, θα αφαιρέσουν εσωτερικούς περιορισμούς στις επιχειρήσεις και θα προσφέρουν στους επιχειρηματίες περισσότερη ελευθερία» τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός.
Το πρόγραμμα θα βοηθήσει επίσης τις επιχειρήσεις να αναζητήσουν νέους πόρους για την παραγωγή τους και την επίλυση προβλημάτων στα logistics, όπως και τη διατήρηση του προσωπικού και την αποτροπή τυχόν λουκέτων. Μάλιστα για να στηριχθεί η εργασία θα υπάρξουν νέα προγράμματα μετεκπαίδευσης, αλλά και διεύρυνση των κοινωνικών παροχών.
Η ανακοίνωση έρχεται στον απόηχο των νέων κυρώσεων που δρομολόγησαν Ε.Ε. και Βρετανία, στοχοποιώντας κυρίως Ρώσους επιχειρηματίες.
Οι μέχρι τώρα κυρώσεις φαίνεται να έχουν «παγώσει» περίπου τα μισά από τα αποθέματα της Ρωσίας σε ξένο συνάλλαγμα και χρυσό, ήτοι περίπου 300 δις. δολάρια από τα 643 των ρωσικών αποθεμάτων. Η εξέλιξη αυτή έχει περιορίσει τη δυνατότητα της κεντρικής τράπεζας να παρέμβει στην αγορά για να στηρίξει το ρούβλι. Αντιστοίχως αυξάνει και τις πιθανότητες να οδηγηθεί η ρωσική οικονομία σε χρεοκοπία, για πρώτη φορά από το 1998.
Latest News
Καταρρέει το επιχειρηματικό μοντέλο της Γερμανίας - Τι σημαίνει για την Ευρώπη
Όλες οι μεγάλες βιομηχανίες της χώρας βρίσκονται σε κρίση, και η οικονομία στη Γερμανία ισοπεδώνεται
Πώς προετοιμάζεται ο πλανήτης για μια νίκη Τραμπ ή Χάρις
Η οικονομία της Αμερικής παραμένει η μεγαλύτερη στον κόσμο και οι πολιτικοί της είναι έτοιμοι να την εργαλειοποιήσουν
Τι θα φέρουν οι αμερικανικές εκλογές στις εταιρείες των ΗΠΑ;
Το αποτέλεσμα θα έχει μεγάλες συνέπειες για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, των αυτοκινήτων και των φαρμάκων
Κατώτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα γ' τριμήνου για την DHL
Ο γερμανικός όμιλος logistics ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 751 εκατομμυρίων ευρώ για το τρίτο τρίμηνο, έναντι 807 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι
Βουτιά 69% στα κέρδη της Nintendo - Μειώνεται η ζήτηση για το Switch
Το Switch είναι η δεύτερη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις της Nintendo στην ιστορία, πίσω από το Nintendo DS
Αυτή την κάρτα ποιος θα την εξαργυρώσει; Τι φοβάται η TGI Friday's μετά την πτώχευση
Σχεδόν 50 εκατομμύρια δολάρια βρίσκονται σε αχρησιμοποίητες δωροκάρτες και δωροεπιταγές της TGI Friday's στις ΗΠΑ
Οι Τζεφ Μπέζος και OpenAI επενδύουν στην startup Physical Intelligence
Η αποτίμηση της startup Physical Intelligence που δραστηριοποιείται στο χώρο της ρομποτικής και στηρίχθηκε από τον Τζεφ Μπέζος φτάνει στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια
Ανάσα στην Boeing - Τέλος στην απεργία μετά από επτά εβδομάδες
Οι εργαζόμενοι στην Boeing συμφώνησαν σε μισθολογικές αυξήσεις που θα φτάσουν το 38% σε ορίζοντα τεσσάρων ετών
Σε αναζήτηση «σωτήρα» η TGI Friday's - Οι συνομιλίες με πιθανούς αγοραστές
Η TGI Friday's είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση casual εστιατορίων που αναζητά δικαστική προστασία από τους πιστωτές
Γιατί οι νέοι εγκαταλείπουν Nike και Lululemon
Οι νέοι είναι ευμετάβλητοι καταναλωτές, αλλά η μεταστροφή προτιμήσεων μπορεί να είναι καταστροφική για τους λιανοπωλητές