Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε νωρίτερα η βρετανική κυβέρνηση, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ε.Ε. Το νέο πακέτο στοχοποιεί πρόσωπα και συγκεκριμένα 370 Ρώσους πολιτικούς αξιωματούχους και ολιγάρχες που θα θεωρείται πως ανήκουν στην ευρύτερη αυλή του τσάρου.

«Πηγαίνουμε ακόμη πιο μακριά και πιο γρήγορα προκειμένου να πλήξουμε όσους βρίσκονται πιο κοντά στον Πούτιν, από σημαντικούς ολιχάργχες, έως τον πρωθυπουργό και μέλη της ρωσικής προπαγάνδας που διασπείρουν ψέματα και λανθασμένες πληροφορίες» αναφέρει χαρακτηριστικά το ανακοινωθέν που εξέδωσε η υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας.

Πραγματικά, στη λίστα ξεχωρίζουν πολιτικά πρόσωπα όπως ο σημερινός πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ο γραμματέας Τύπου του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ και ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας (και πρώην πρόεδρος) Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ολιγάρχες όπως ο ιδρυτής της Alfa Bank Μιχαήλ Φρίντμαν και ο πρόεδρος της επενδυτικής LetterOne, Πετρ Άβεν.

Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές η εκτιμώμενη περιουσία όσων βρίσκονται στη λίστα των κυρώσεων ξεπερνά τα 100 δισ. στερλίνες. Και όσοι βρίσκονται στη λίστα θα δουν τα περιουσιακά τους στοιχεία να τελούν υπό κατάσχεση και οι ίδιοι να μην μπορούν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Συνεργαζόμαστε στενά με τους συμμάχους μας προκειμένου να συνεχίσουμε να αυξάνουμε την πίεση προς τον Πούτιν και να διακόψουμε την χρηματοδότηση της πολεμικής μηχανής της Ρωσίας» τόνισε η κυρία Τρας.

Σημειωτέον πως όλα τα πρόσωπα της λίστας βρίσκονται επίσης στο στόχαστρο των κυρώσεων που έχουν επιβάλει άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. αλλά και ο Καναδάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή