Στο διαμεσολαβτικό ρόλο της μεταξύ Μόσχας και Κιέβου επιμένει η Τουρκία, στον απόηχο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Αττάλεια.

Στόχος η εκεχειρία

Στο πλαίσιο αυτό, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι στέλνει τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε Μόσχα και Κίεβο, την Τετάρτη και την Πέμπτη αντίστοιχα, στο πλαίσιο της μεσολαβητικής προσπάθειας της Τουρκίας για την επίτευξη εκεχειρίας στην Ουκρανία.

Ο Ερντογάν έκανε την ανακοίνωση μετά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία
Επικαιρότητα |

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο είπε πως «εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το αποδεκτό για αυτήν ειρηνευτικό πλαίσιο»

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της
Επικαιρότητα |

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της

Οι εκλογές στη Γερμανία, διεξάγονται σε κλίμα πόλωσης και διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις - Οικονομία και μετανάστευση βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας