Η Check Point Research (CPR) σε νεότερο ενημερωτικό της σημείωμα διαπιστώνει ότι τα ευαίσθητα δεδομένα μιας σειράς εφαρμογών για κινητά ήταν εκτεθειμένα και διαθέσιμα σε οποιονδήποτε με ένα πρόγραμμα περιήγησης.

Πιο συγκεκριμένα, κάνοντας αναζήτηση στο “VirusTotal”, η CPR βρήκε 2.113 εφαρμογές για κινητά, των οποίων οι βάσεις δεδομένων ήταν απροστάτευτες και εκτεθειμένες κατά τη διάρκεια μιας τρίμηνης ερευνητικής μελέτης. Το VirusTotal, θυγατρική της Google, είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο που αναλύει αρχεία και διευθύνσεις URL για την ανίχνευση ιών, trojans και άλλων μορφών κακόβουλου λογισμικού.

Οι εφαρμογές για κινητά κυμαίνονταν από 10.000+ λήψεις έως 10.000.000+ λήψεις. Τα ευαίσθητα δεδομένα που βρέθηκαν εκτεθειμένα από τη CPR περιλάμβαναν: μηνύματα συνομιλίας σε δημοφιλείς εφαρμογές γνωριμιών, προσωπικές οικογενειακές φωτογραφίες, αναγνωριστικά κουπονιών σε μια εφαρμογή υγειονομικής περίθαλψης, δεδομένα από πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων και πολλά άλλα.

Η CPR προειδοποιεί το κοινό για το πόσο εύκολο είναι να εντοπιστούν σύνολα δεδομένων και κρίσιμοι πόροι εφαρμογών με την αναζήτηση σε δημόσια αποθετήρια, προτρέποντας τον κλάδο να ασκήσει καλύτερες πρακτικές ασφάλειας στο cloud.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Vodafone: Έργο για την ασφάλεια των ψηφιακών υποδομών του Δήμου Πειραιά
Τεχνολογία |

Vodafone: Έργο για την ασφάλεια των ψηφιακών υποδομών του Δήμου Πειραιά

Με την υλοποίηση του έργου ο Δήμος Πειραιά θα αποκτήσει ένα προηγμένο σύστημα διαχείρισης σχεδίων πολιτικής προστασίας, καθώς και σύγχρονα συστήματα Κυβερνοασφάλειας με λειτουργίες AI