Με άνοδο έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις κινεζικές μετοχές να ανακάμπτουν σημαντικά μετά τις πρόσφατες βαριές απώλειες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 9,01%, μετά τη βουτιά του 6% την Τρίτη, όταν έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2016.

Ο κλάδος της τεχνολογίας στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε μεγάλα κέρδη, καθώς η μετοχή του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Tencent εκτοξεύτηκε 23,02%, η Alibaba εκτινάχθηκε στα ύψη κατά 25,47% και η NetEase σημείωσε άνοδο 22,49%. Συνολικά ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο 21,14%.

Οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα κατέγραψαν επίσης ισχυρά κέρδη καθώς ο Shanghai composite σκαρφάλωσε κατά 3,46% και ο Shenzhen κατά 3,99%.

Το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου προήλθε μετά από αναφορά κινεζικών κρατικών μέσων ενημέρωσης που έδωσε ώθηση στις κινεζικές μετοχές. Σύμφωνα με αυτό, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και της Κίνας προχωρούν προς ένα σχέδιο συνεργασίας για τις κινεζικές μετοχές που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ. Το Πεκίνο, αναφέρουν τα δημοσιεύματα, παρείχε υποστήριξη στις κινεζικές μετοχές στο εξωτερικό και θα εργαστεί για τη σταθερότητα στη χρηματοπιστωτική αγορά του Χονγκ Κονγκ καθώς και στον προβληματικό κλάδο των ακινήτων.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,74% ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε 1,62%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 1,38%. O S&P/ASX 200 της Αυστραλίας κατά 1,1%

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας έκλεισε 4% υψηλότερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές