Δέκα νέα υδροφόρα οχήματα 4Χ4 παρέδωσε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, υπενθύμισε ότι «τότε δεσμευτήκαμε πως όλα τα έσοδα που θα μαζέψει η Επιτροπή μέσω του νομισματικού της προγράμματος, από τις 23 Αυγούστου έως και τη λήξη του στις 20 Δεκεμβρίου 2021, θα διατεθούν για την θωράκιση της χώρας απέναντι σε παρόμοιες καταστροφές».

«Συνεπείς προς τη δέσμευσή μας, την υλοποιούμε σήμερα, παραδίδοντας στα χέρια σας τη σύμβαση για την προμήθεια 10 πυροσβεστικών οχημάτων τα οποία θα προστεθούν στο οπλοστάσιο της Πυροσβεστικής» τόνισε η κυρία Αγγελοπούλου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για τη δωρεά των δέκα υδροφόρων οχημάτων, στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των συνεργειών. «Οι προκλήσεις με τις οποίες μας φέρνει αντιμέτωπους η κλιματική αλλαγή απαιτούν να ενώσουμε δυνάμεις και να δράσουμε από κοινού. Γιατί η διαχείριση κινδύνου από φυσικές καταστροφές δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο από έναν φορέα- όπως πολλές φορές έχω αναφέρει» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και φορείς που ξεχωρίζουν με τη δράση τους, όπως η Επιτροπή “Ελλάδα 2021”. Συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα. Συνεργασία σε κάθε επίπεδο: στην πρόληψη, την προετοιμασία/ετοιμότητα, την ανθεκτικότητα».

«Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα αξιοποιήσουμε τη δωρεά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε στον δικό του σύντομο χαιρετισμό ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα