
Τις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης της κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ εξέτασαν σε συνάντησης τους η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και η κ. Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.
Στο πλαίσιο της συνάντησης η Υφυπουργός, ενημερώθηκε αναλυτικά από την κ. Μελίνα Τραυλού, για το σημαντικό έργο προσφοράς της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και τις κοινωφελείς δράσεις της ναυτιλιακής κοινότητας και ειδικότερα την ενίσχυση πολυάριθμων ιδρυμάτων και κοινωνικών φορέων και μεγάλου πλήθους ευάλωτων οικογενειών στην ηπειρωτική και στη νησιωτική Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την τελευταία δεκαετία, η ΕΕΕ και η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, με το πολυεπίπεδο κοινωνικό τους έργο, έχουν στηρίξει έμπρακτα 235 φορείς κοινωνικής πρόνοιας, χρηματοδοτώντας πρωτοβουλίες και δράσεις αξίας άνω των 30.000.000 ευρώ.
Η Υφυπουργός Εργασίας, από την πλευρά της, παρουσίασε στην Πρόεδρο της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, προτάσεις για τη στήριξη περιθαλπόμενων που διαβιούν σε δημόσια ιδρύματα, δράσεις ενίσχυσης της αποϊδρυματοποίησης που είναι σε εξέλιξη σε κεντρικό επίπεδο καθώς επίσης επιχορηγούμενα προγράμματα που διαθέτει το Υπουργείο για την αρωγή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου συζήτησε με την κ. Τραυλού για την πρωτοβουλία του Υπουργείου για τη συστηματοποίηση της καταγραφής και ιεράρχησης των αναγκών των φορέων πρόνοιας και της συντονισμένης χρηματοδότησής τους από το δημόσιο τομέα και ιδιωτικές πρωτοβουλίες με μοναδικό γνώμονα την έμπρακτη και ουσιαστική ανακούφιση των πλέον ευάλωτων.


Latest News

Σύρος – Blue Star: Τι συνέβη με το χάος των υπεράριθμων από Ικαρία – Πώς έφτασαν στον Πειραιά
Από το αδιαχώρητο στη Σύρο, στην έκτακτη δρομολόγηση του Blue Star Paros - Τι λένε οι επιβάτες από την Ικαρία

O Πάπας Φραγκίσκος είχε επιλέξει το κονκλάβιο που θα εκλέξει τον διάδοχό του
Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε επιλέξει καρδινάλιους που μοιράζονταν την ίδια κοσμοθεωρία και άλλους με κριτήριο τη γεωγραφική ποικιλομορφία του κονκλάβιου

Επιστρέφει ο δακτύλιος: Μονά - ζυγά από σήμερα στην Αθήνα
Ο δακτύλιος είχε σταματήσει για τις ημέρες του Πάσχα - Για ποιους δρόμους ισχύουν οι απαγορεύσεις

Αφρικανική σκόνη και 25άρια - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές – Πότε χτυπά το τελευταίο κουδούνι στα σχολεία
Πλησιάζουν οι ημερομηνίες για τη λήξη των μαθημάτων στα γυμνάσια και λύκεια της επικράτειας

Τι ισχύει στα μέσα μεταφοράς Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα - Πότε επιστρέφει ο δακτύλιος
Σε εφαρμογή πρόγραμμα Σαββατοκύριακου και αργιών στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Σε κυκλοφορία στα τέλη του 2026 ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος Δυτικής Αττικής
O Προαστιακός Δυτικής Αττικής εκτός απο τις περιοχές με πληθυσμό που απασχολείται σε βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής, θα εξυπηρετεί και μεγάλο αριθμό logistics centers που υπάρχουν

Αμετάβλητη η θερμοκρασία - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη για το χρυσό στην Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών
«Μας κάνατε για μία ακόμα φορά υπερήφανου!», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Τι γιορτάζουμε την Κυριακή του Πάσχα – Ο «Εσπερινός της Αγάπης» και τα αναστάσιμα έθιμα
Η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι το κέντρο της ορθόδοξης πίστης και ζωής, η οποία σηματοδοτεί τη λύτρωση και το πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή – Το νόημα των εθίμων του Πάσχα