Τρία κρούσματα μιας άγνωστης ως σήμερα παραλλαγής του κορωνοϊού, συνδυασμού των υποπαραλλαγών BA.1 και ΒΑ.2 της Όμικρον, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, αν και οι αρχές εκτιμούν πως δεν φαίνεται να συντρέχει λόγος ανησυχίας.

«Η παραλλαγή παραμένει άγνωστη στον υπόλοιπο κόσμο» ανέφερε το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Οι ασθενείς εκδήλωσαν μόνο ήπια συμπτώματα όπως χαμηλό πυρετό, μυαλγία και πονοκέφαλο και δεν χρειάστηκαν νοσηλεία.

Θετικό στο νέο στέλεχος βρέθηκε αρχικά ένα ισραηλινό ζευγάρι που προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, ανέφερε το υπουργείο. Αργότερα η νέα παραλλαγή ανιχνεύθηκε και στο παιδί τους, δήλωσε στο ραδιόφωνο ο επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Ισραήλ Σαλμάν Ζαρκά.

Πρόσθεσε ότι ο συνδυασμός διαφορετικών στελεχών του SARS-CoV-2 είναι αναμενόμενο φαινόμενο. «Αυτή τη στιγμή δεν ανησυχούμε για σοβαρά περιστατικά» είπε.

Υβριδικά στελέχη μπορούν να προκύψουν όταν ένα άτομο προσβάλλεται ταυτόχρονα από δύο διαφορετικές παραλλαγές, οι οποίες βρίσκουν έτσι την ευκαιρία να ανταλλάξουν γονίδια, φαινόμενο γνωστό ως γενετικός ανασυνδυασμός.

Τα ημερήσια κρούσματα στο Ισραήλ μειώνονται σταθερά, από 30.000 και πλέον στα μέσα Φεβρουαρίου σε λίγο πάνω από 6.300 την Τρίτη.

Αύξηση καταγράφεται ωστόσο στον συντελεστή αναπαραγωγής R, από το 0,66 πριν μια εβδομάδα στο 0,9 την Τετάρτη, κάτι που σημαίνει ότι κάθε ασθενής μεταδίδει τον ιό σε 0,9 άλλα άτομα κατά μέσο όρο. Οποιαδήποτε τιμή πάνω από 1,0 σημαίνει ότι η επιδημία μεγαλώνει.

Η άνοδος είναι πιθανό να οφείλεται στην υποπαραλλαγή ΒΑ.2, η οποία θεωρείται πιο μεταδοτική από την αρχική Όμικρον BA.1, χωρίς όμως να υπάρχουν ενδείξεις για σοβαρότερη νόσο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ανισότητα: Οι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος
Επικαιρότητα |

Oι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος

Στην Ελλάδα το 72% πιστεύει ότι τα σημερινά παιδιά θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους και το 95% θεωρεί ότι η ανισότητα οφείλεται στην υπερβολική πολιτική επιρροή της οικονομικής ελίτ