Διορθωτικές κινήσεις καταγράφει η αμερικανική κεφαλαιαγορά την Πέμπτη, μετά από το συνεχιζόμενο ράλι, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αξιολογήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο Dow Jones και ο S&P 500 υποχώρησαν περίπου 2%, ενώ ο Nasdaq Composite κατέγραφε απώλειες της τάξης του 0,4%.

Μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι ταξιδιωτικές μετοχές. Η United, η Delta και η JetBlue έχασαν περισσότερο από 3%. Η Royal Caribbean Cruise Lines υποχώρησε περίπου 3%. Η Marriott και η Expedia έχασαν περισσότερο από 1%.

«Το διήμερο ράλι του S&P 500 ανέβασε τον δείκτη κατά 4,4%, καταδεικνύοντας πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν οι αγορές εάν αλλάξει η αντίληψη των επενδυτών για τους γεωπολιτικούς κινδύνους», δήλωσε ο Μαρκ Χέφελε, επικεφαλής επενδύσεων στην UBS Global Wealth Management και πρόσθεσε:  «Ενισχύει επίσης την άποψή μας ότι η απλή πώληση περιουσιακών στοιχείων κινδύνου δεν είναι η καλύτερη απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία».

Η Fed

Η Wall Street αφομοιώνει επίσης τις τελευταίες κινήσεις από την Federal Reserve. Η Fed αύξησε το βασικό της επιτόκιο για πρώτη φορά από το 2018 και σηματοδότησε άλλες έξι αυξήσεις φέτος, προκαλώντας ένα ράλι ανακούφισης στις μετοχές.

Η Fed αύξησε επίσης σημαντικά τις προβλέψεις της για αυξήσεις επιτοκίων και πληθωρισμό το 2022 , αλλά οι επενδυτές φαίνεται να έχουν λάβει αυτές τις επιθετικές αλλαγές ως απόδειξη ότι η κεντρική τράπεζα λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της την άνοδο των τιμών .

Επιδόματα ανεργίας

Στο πεδίο των μάκρο, οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν, καθώς η ζήτηση για προσωπικό παραμένει ισχυρή κρατώντας σε ανοδική πορεία την αγορά εργασίας. Τα στοιχεία αυτά δικαιώνουν την απόφαση της Federal Reserve να ρίξει όλο το βάρος της προσοχής της στην εκτίναξη του πληθωρισμού προχωρώντας χθες στην πρώτη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από το 2018.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 15.000 στις 214.000, ήτοι χαμηλότερα και από την εκτίμηση των αναλυτών που περίμεναν διαμόρφωση τους στις 220.000.

Οι αιτήσεις για συνεχιζόμενα αιτήματα σημείωσαν επίσης πτώση κατά 71.000 στα 1,42 εκατ. που είναι το χαμηλότερο σημείο τους από το Φεβρουάριο του 1970.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street