Δύο νέες παρεμβάσεις για τους αγρότες, την χορήγηση ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων και την επιδότηση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου κίνησης ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς κατά την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης.

Συγκεκριμένα, όπως είπε θα χορηγηθεί κάρτα καυσίμων για τους αγρότες για τους μήνες Απρίλιο, Μάϊο και Ιούνιο, ενώ η επιδότηση στην τιμή πώλησης του πετρελαίου κίνησης θα αφορά τον Απρίλιο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα μέτρα που ήδη έχουν υλοποιηθεί, ύψους 180 εκατ. ευρώ:

  • Την επιστροφή ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.
  • Την μείωση του ΦΠΑ των λιπασμάτων στο 6%
  • Tην κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αγροτικής χρήσης
  • Την επιδότηση των κτηνοτρόφων για τις ζωοτροφές στο 4% επί του κύκλου εργασιών, δηλαδή επί του τζίρου που θα έχουν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2022.
  • Την ένταξη στο Μεταφορικό Ισοδύναμο για τη μεταφορά ζωοτροφών στην Κρήτη για το έτος 2022. Το μέτρο αυτό θα εξειδικευτεί με υπουργική Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
  • Την αύξηση κατά 50% το πρόγραμμα των μικρών νησιών του Αιγαίου για την μεταφορά ζωοτροφών.
  • Κάρτα του Αγρότη για χορήγηση κεφαλαίων κίνησης.

Επίσης, αναμένεται το επόμενο διάστημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ανακοίνωση της εργαλειοθήκης, η οποία θα δώσει ίσως τη δυνατότητα για περαιτέρω μελέτη και αξιολόγηση της ανάγκης νέων παρεμβάσεων. «Αυτό θα υπάρχει διαθέσιμο τις επόμενες μέρες και τότε θα μπορούμε ειδικά για τους αγρότες να δούμε αν υπάρχει κι άλλη δυνατότητα στήριξης», είπε χαρακτηριστικά ο ΥπΑΑΤ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
Αγρότες: Μικρές και μεγάλες γεωργικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη
AGRO |

Ανισότητες μεταξύ μικρών και μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων - Κερδισμένοι και χαμένοι

Στην Ευρώπη, οι μεγάλες γεωργικές επιχειρήσεις αποκομίζουν κέρδη ρεκόρ όταν οι τιμές των τροφίμων εκτοξεύονται, ενώ οι μικρές φάρμες παλεύουν με ελάχιστα περιθώρια κέρδους