
Η Ρωσία έχει ορίσει αυστηρούς κανόνες για τους ξένους που ζητούν άδεια να πωλήσουν και να αγοράσουν ρωσικές μετοχές και ακίνητα, σύμφωνα με σημείωμα της Citigroup προς τους πελάτες της, καθώς γίνονται γνωστές λεπτομέρειες για τους νέους κρατικούς ελέγχους επί των επενδύσεων ως απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης.
Η Ρωσία απαγόρευσε προσωρινά σε ξένους να πωλούν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αυτό τον μήνα, λέγοντας ότι θέλει να διασφαλίσει πως οι αποφάσεις λαμβάνονται προσεκτικά και όχι λόγω πολιτικής πίεσης, καθώς οι κυρώσεις εντείνονται ύστερα από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.
Οι ρωσικές αρχές εξέδωσαν αυτόν το μήνα το Διάταγμα 81 που προβλέπει ότι η όποια συναλλαγή μεταξύ Ρώσων και αλλοδαπών εταίρων πρέπει να έχει άδεια από τη ρωσική Κυβερνητική Επιτροπή για τον Έλεγχο των Ξένων Επενδύσεων.
Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι οι ξένοι επενδυτές, που απέκτησαν ρωσικές μετοχές και ομόλογα χωρίς περιορισμούς, αναγκάζονται να κρατήσουν τα περιουσιακά αυτά στοιχεία καθώς η οικονομία μετατρέπεται από ελκυστικός επενδυτικός προορισμός σε χρηματοπιστωτικό παρία.
Περιορίζεται η δυνατότητα συναλλαγών
Η Ρωσία έχει τώρα ορίσει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας αίτησης για τους ξένους που θέλουν να κάνουν συναλλαγές με περιουσιακά στοιχεία και η δυνατότητα συναλλαγών περιορίζεται σε αυτούς που έχουν άδειες, σύμφωνα με το σημείωμα της Citigroup.
Η διαδικασία απαιτεί από τους ξένους επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν και να πωλήσουν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να παράσχουν εκ των προτέρων λεπτομερείς πληροφορίες προκειμένου να τους δοθεί η σχετική άδεια για συναλλαγές.
«Οι ρωσικές αρχές έχουν ανακοινώσει τη διαδικασία για την απόκτηση αδειών για δραστηριότητες που καθορίζονται από το Διάταγμα 81. Έχει συσταθεί εξουσιοδοτημένο σώμα που έχει την εξουσία να λαμβάνει αποφάσεις για την έκδοση αδειών», ανέφερε το σημείωμα. Σύμφωνα με αυτό, η αίτηση και τα σχετικά έγγραφα πρέπει να κατατεθούν στο ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, στη ρωσική γλώσσα, τα οποία θα περιλαμβάνουν «πληροφορίες για τον σκοπό, το θέμα, το περιεχόμενο και τις βασικές προϋποθέσεις της συναλλαγής».


Latest News

Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές των μεταχειρισμένων Tesla
Ολο και περισσότεροι ιδιοκτήτες Tesla θέλουν να αποστασιοποιηθούν από τη μάρκα και... τον ιδιοκτήτη της

Νέα επένδυση Chobani στη Νέα Υόρκη - 1,2 δισ. δολ. για νέο εργοστάσιο
Η νέα επένδυση της Chobani, έρχεται εναν μήνα μετά την ανακοίνωση επένδυσης στις εγκαταστάσεις της στο Αϊνταχο

JP Morgan: Η μάχη για τον έλεγχο της Fed - Ο Τραμπ δοκιμάζει τα όρια της νομισματικής ανεξαρτησίας
Η έκθεση της JP Morgan για τo πού φθάνουν τα όρια επιρροής του αμερικανού προέδρου - Γιατί είναι σημαντική η ανεξαρτησία της Fed

Κοντά σε προκαταρκτικές συμφωνίες για τους δασμούς με Ινδία και Ιαπωνία οι ΗΠΑ - Πρόοδρος με Κίνα
Αν και οι λεπτομέρειες μπορεί να πάρουν μήνες, αξιωματούχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος με Ινδία και Κίνα

Τραμπ: Με τον Νετανιάχου «Έχουμε την ίδια γραμμή σε όλα τα θέματα»
Η τηλεφωνική επικοινωνία κάλυψε «πολλά θέματα, όπως το εμπόριο, το Ιράν κ.λπ.», έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση στο Truth Social

Η Raytheon (RTX) προειδοποιεί για πλήγμα 850 εκατ δολ. λόγω δασμών
Η Raytheon (RTX) ανέφερε έσοδα τριμήνου στα 20,3 δισ. δολάρια με κέρδη ανα μετοχή 1,47 δολ.

Bloomberg: Ο Μπέσεντ χαρακτήρισε «μη βιώσιμη» τη δασμολογική αντιπαράθεση με την Κίνα - Αναμένει αποκλιμάκωση
Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ έκανε αυτά τα σχόλια σε κλειστή συνάντηση με επενδυτές

Πώς αντιδρούν οι εταιρείες στους δασμούς Τραμπ
Αυξήσεις τιμών, αλλαγή προμηθευτών, μεταφορά παραγωγής και επενδύσεις είναι τα όπλα των εταιρειών απέναντι στους δασμούς Τραμπ

Λαγκάρντ: Ελπίζω ότι ο Τραμπ δεν θα απολύσει τον Πάουελ – Τι λέει για συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ
Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει τις επιπτώσεις στις αγορές ενός γεγονότος που ελπίζει πως «δεν βρίσκεται καν στο τραπέζι»

Πρόωρες εκλογές στη Γαλλία εξετάζει ο Μακρόν
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Γάλλος πρόεδρος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αυξημένη δημοτικότητά του που προέρχεται από τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των ευρω-ατλαντικών σχέσεων