
Η Ρωσία έχει ορίσει αυστηρούς κανόνες για τους ξένους που ζητούν άδεια να πωλήσουν και να αγοράσουν ρωσικές μετοχές και ακίνητα, σύμφωνα με σημείωμα της Citigroup προς τους πελάτες της, καθώς γίνονται γνωστές λεπτομέρειες για τους νέους κρατικούς ελέγχους επί των επενδύσεων ως απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης.
Η Ρωσία απαγόρευσε προσωρινά σε ξένους να πωλούν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αυτό τον μήνα, λέγοντας ότι θέλει να διασφαλίσει πως οι αποφάσεις λαμβάνονται προσεκτικά και όχι λόγω πολιτικής πίεσης, καθώς οι κυρώσεις εντείνονται ύστερα από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.
Οι ρωσικές αρχές εξέδωσαν αυτόν το μήνα το Διάταγμα 81 που προβλέπει ότι η όποια συναλλαγή μεταξύ Ρώσων και αλλοδαπών εταίρων πρέπει να έχει άδεια από τη ρωσική Κυβερνητική Επιτροπή για τον Έλεγχο των Ξένων Επενδύσεων.
Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι οι ξένοι επενδυτές, που απέκτησαν ρωσικές μετοχές και ομόλογα χωρίς περιορισμούς, αναγκάζονται να κρατήσουν τα περιουσιακά αυτά στοιχεία καθώς η οικονομία μετατρέπεται από ελκυστικός επενδυτικός προορισμός σε χρηματοπιστωτικό παρία.
Περιορίζεται η δυνατότητα συναλλαγών
Η Ρωσία έχει τώρα ορίσει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας αίτησης για τους ξένους που θέλουν να κάνουν συναλλαγές με περιουσιακά στοιχεία και η δυνατότητα συναλλαγών περιορίζεται σε αυτούς που έχουν άδειες, σύμφωνα με το σημείωμα της Citigroup.
Η διαδικασία απαιτεί από τους ξένους επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν και να πωλήσουν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να παράσχουν εκ των προτέρων λεπτομερείς πληροφορίες προκειμένου να τους δοθεί η σχετική άδεια για συναλλαγές.
«Οι ρωσικές αρχές έχουν ανακοινώσει τη διαδικασία για την απόκτηση αδειών για δραστηριότητες που καθορίζονται από το Διάταγμα 81. Έχει συσταθεί εξουσιοδοτημένο σώμα που έχει την εξουσία να λαμβάνει αποφάσεις για την έκδοση αδειών», ανέφερε το σημείωμα. Σύμφωνα με αυτό, η αίτηση και τα σχετικά έγγραφα πρέπει να κατατεθούν στο ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, στη ρωσική γλώσσα, τα οποία θα περιλαμβάνουν «πληροφορίες για τον σκοπό, το θέμα, το περιεχόμενο και τις βασικές προϋποθέσεις της συναλλαγής».


Latest News

Γιατί η Mediobanca καταγγέλει τους δύο μεγαλύτερους μετόχους της στην ΕΚΤ
Η ιταλική τράπεζα έχει εκφράσει ανησυχίες ότι οι ενέργειες των δύο δισεκατομμυριούχων μετόχων θα μπορούσαν να τους δώσουν τον έλεγχο τριών μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Ιταλία

UBS: Οι δασμοί Τραμπ θα φέρουν νέα αναταραχή - Χαμηλώνει τον πήχη για τον S&P 500
Η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει έναν νέο γύρο «αμοιβαίων» δασμών στις 2 Απριλίου, αφού επέβαλε μια σειρά δασμών στην Κίνα, το Μεξικό και τον Καναδά

Πώς οι δαπάνες της Γερμανίας αυξάνουν το κόστος δανεισμού σε όλη την ευρωζώνη
Οι επενδυτές προειδοποιούν ότι οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων θα μπορούσαν να δυσκολέψουν ολόκληρη την ευρωζώνη να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες

Πληθωρισμό 3,5% και κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ «βλέπει» η Goldman Sachs
Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος από τους δασμούς της 2ας Απριλίου είναι μεγαλύτερος από ό,τι πολλοί συμμετέχοντες στην αγορά είχαν υποθέσει προηγουμένως, επισημαίνει η Goldman Sachs

Αν «υπαναχωρήσει» θα έχει μεγάλα προβλήματα - Η απειλή Τραμπ στον Ζελένσκι για σπάνιες γαίες
«Προσπαθεί να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία για τις σπάνιες γαίες κι αν το κάνει θα έχει μεγάλα προβλήματα, πολύ μεγάλα προβλήματα», δηλώνει ο Τραμπ για τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Η ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Switch 2
Η Nintendo στοιχηματίζει στη μετατόπιση της παραγωγής παιχνιδομηχανών από την Κίνα στο Βιετνάμ για να αμτιμετωπίσει τους αμερικανικούς δασμούς

Οδηγοί των Uber – Lyft στην Καλιφόρνια διεκδικούν απλήρωτους μισθούς
Οι οδηγοί των Uber και Lyft πραγματοποίησαν διαδηλώσεις από το Σαν Φρανσίσκο στο Σαν Ντιέγκο εν μέσω συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων

Ρεκόρ κερδών για τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου και αερίου της Ασίας
Η PetroChina ελέγχεται από το κινεζικό κράτος παρήγαγε 941,8 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου το 2024

Με την εκλογή Τραμπ, οι αυταρχικοί ηγέτες έχουν αναθαρρέψει
Οι αυταρχικοί ηγέτες παγκοσμίως φαίνεται ότι έχουν πάρει θάρρος από τις πράξεις και τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ

Το αντιαμερικανικό αίσθημα ανεβαίνει στην Ευρώπη, ο Τραμπ πυροδοτεί την οργή
Αυξάνεται το ποσοστό των Ευρωπαίων που αρνούνται να αγοράσουν αμερικανικά προϊόντα λόγω των πολιτικλων του προέδρου Τραμπ