
Σε μια… νέα τακτική φαίνεται πως οδηγείται ο Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να καταφέρει να υποτάξει την Ουκρανία, ενώ οι μάχες συνεχίζονται για 22η μέρα.
Για να γίνει αυτό, εφόσον δεν λειτουργήσει η διπλωματική οδός, όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι θα πρέπει να η Ρωσία να «πάρει» την πρωτεύουσα της Ουκρανία, δηλαδή το Κίεβο.
Εδώ και αρκετές ημέρες, ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται έξω από το Κίεβο, βομβαρδίζοντάς το, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εισβάλει για την… τελική επίθεση. Μάλιστα, πολλοί αναλυτές αναρωτιούνται εάν τελικά η Ρωσία θα επιτεθεί στο Κίεβο, αφού οι απώλειες ρωσικών στρατευμάτων στις 22 μέρες που διαρκεί ο πόλεμος είναι πολύ μεγάλες.
Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται πως η Ρωσία προσπαθεί πρώτα «γονατίσει» τους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας και στη συνέχεια να επιχειρήσει την τελική επίθεση.
Έτσι προσπαθεί να υποτάξει το Κίεβο
Έτσι τουλάχιστον μοιάζουν οι τελευταίες επιθέσεις που πραγματοποιεί η ρωσική πλευρά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Ρώσοι χτύπησαν μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις αποθήκευσης τροφίμων της Ουκρανίας, η οποία βρισκόταν στο Κίεβο.
Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του Sky News, η οροφή έχει καταρρεύσει και έχει γίνει ένα πλέγμα από μέταλλο και σύρματα, ενώ και το πάτωμα είναι ένα «μαυρισμένο χάος».
Οι εν λόγω εγκαταστάσεις αποθήκευαν 50.000 τόνους τροφίμων, τα οποία έρχονταν από όλη την Ουκρανία, πριν τα παραλάβουν φορτηγά και τα διανείμουν στην πρωτεύουσα της χώρας.
Ωστόσο πλέον έχει καταστραφεί ολοσχερώς από δύο ρωσικά πλήγματα, με το δεύτερο -νωρίς το πρωί του Σαββάτου- να προκαλεί τη μεγαλύτερη ζημιά. Εκείνη τη στιγμή στο κτίριο βρίσκονταν 12 εργαζόμενοι. Όλοι επέζησαν, δήλωσαν ουκρανοί αξιωματούχοι.
Μια άλλη παρόμοια εγκατάσταση αποθήκευσης τροφίμων σε κοντινή απόσταση επλήγη επίσης, γεγονός που δείχνει ότι όσο οι Ρώσοι συναντούν σκληρή ουκρανική αντίσταση, η Μόσχα μπορεί να προσπαθεί να… «γονατίσει» την πόλη από την πείνα, προκειμένου να την υποτάξει.

«Ο Πούτιν θα πάρει το Κίεβο μόνο αν ισοπεδώσει την πόλη»
Την ίδια στιγμή, νέο αυστηρό μήνυμα προς τον Ρώσο πρόεδρο απηύθυνε ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε διάγγελμα, στο οποίο τονίζει πως αν θέλει να καταλάβει το Κίεβο θα πρέπει να ισοπεδώσει την πόλη.
Επίσης αναφέρθηκε σε «εκ θεμελίων διαφορετική προσέγγιση» της Μόσχας, η οποία προηγουμένως το μόνο που έκανε ήταν να «θέτει τελεσίγραφα» στις συνομιλίες της με τους Ουκρανούς.
Όταν ρωτήθηκε για δηλώσεις που έκανε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή, ο οποίος είχε μιλήσει για «πρόοδο» στις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε «ικανοποιημένος που έλαβε ένα σήμα από τη Ρωσία».


Latest News

Η πιο ψηλή γέφυρα του κόσμου ετοιμάζεται να ανοίξει στην Κίνα
Η ψηλότερη γέφυρα του κόσμου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2025

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ - Περισσότερες από 1.000 συγκεντρώσεις
Με το σύνθημα «κάτω τα χέρια» χιλιάδες Αμερικανοί διαδήλωσαν εναντίον των πολιτικών του Τραμπ - Στο στόχαστρο και ο Μασκ

Το Ισραήλ «χρησιμοποιεί τον κώδικά μου για να σκοτώνει παιδιά» - Η υπάλληλος της Microsoft που ύψωσε το ανάστημά της
Η Ιμπτιχάλ Αμπουσάντ διαμαρτυρήθηκε για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα και την τεχνογνωσία που προσφέρει η Microsoft στον ισραηλινό στρατό

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού – Πού θα χτυπήσουν πρώτα οι καταιγίδες
Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από το απόγευμα της Κυριακής – Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τη βόρεια χώρα

Μητσοτάκης: Κανείς δεν μπορεί να βγει ωφελημένος από ένα γενικευμένο εμπορικό πόλεμο
Η ΕΕ συνολικά καλείται να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στον χάρτη των διεθνών συμφερόντων, αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη ανάρτησή του

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο για τον ποδηλατικό αγώνα
Για σήμερα Κυριακή θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε λεωφόρους, οδούς και πλατείες εννέα δήμων – Ο αγώνας θα διεξαχθεί από τις 10:30 έως τις 14:30

Τσουχτερό κρύο με καταιγίδες - Πού αναμένεται να χιονίσει
Ραγδαία αναμένεται να επιδεινωθεί ο καιρός από σήμερα το απόγευμα – Από Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια φτάνοντας τους 9°C

Παρέμβαση Ομπάμα: Καλεί πολίτες, κολέγια και νομικούς να αντισταθούν στην ατζέντα του Τραμπ
Ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι τα πανεπιστήμια θα έπρεπε να είναι έτοιμα να χάσουν ομοσπονδιακά κονδύλια για να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή ελευθερία, αντί να «εκφοβίζονται»

Αύριο Κυριακή το έκτακτο συνέδριο του CHP – Νέο μήνυμα Ιμάμογλου από τη φυλακή
Λογοκρισία, συλλήψεις και εκφοβισμός στην Τουρκία – «Αυτές είναι οι τελευταίες προσπάθειες μιας χούφτας αβοήθητων και φτωχών ανθρώπων να προστατεύσουν τις θέσεις τους», διαμηνύει ο Ιμάμογλου

Μητσοτάκης για youth pass: Αποτελεί συμβολική κίνηση – Εργαζόμαστε για περισσότερες ευκαιρίες
Ανάρτηση Μητσοτάκη για το youth pass