Αυξημένο κύκλο εργασιών κατά 40% σε 5.375 εκατ. ευρώ και ενοποιημένα κέρδη προ φόρων σε 276 εκατ. ευρώ έναντι 59 εκατ. ευρώ το 2020 εμφανίζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Viohalco τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Δείτε αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα

Ακόμη, το ενοποιημένο EBITDA ανήλθε σε 514 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 80% έναντι του 2020, ενώ το ενοποιημένο αναπροσαρμοσμένο EBITDA (α-EBITDA) διαμορφώθηκε στα 426 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 45% (2020: 294 εκατ. ευρώ).

Όπως αναφέρεται στο δελτίο των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας οι συνεχείς επενδύσεις για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής δυναμικότητας σε συνδυασμό με τη συνετή διαχείριση κόστους ενίσχυσαν την αποδοτικότητα και στήριξαν τη βελτιωμένη κερδοφορία. Επίσης, επισημαίνεται η συνεχής προσήλωση στην ανάπτυξη προϊόντων και λύσεων κυκλικής οικονομίας που ανταποκρίνονται στη ζήτηση λόγω των δυναμικά αναπτυσσόμενων τάσεων βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Διοικητικό της Συμβούλιο της εταιρείας στις 17 Μαρτίου 2022 αποφάσισε να προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της την έγκριση διανομής μεικτού μερίσματος που ανέρχεται στο ποσό των 0,10 ευρώ ανά μετοχή. Λαμβάνοντας υπόψη το μεικτό προμέρισμα των 0,01 ευρώ ανά μετοχή που καταβλήθηκε τον Ιούνιο του 2021, θα καταβληθεί το μεικτό υπόλοιπο των 0,09 ευρώ ανά μετοχή μετά την έγκριση της προτεινόμενης απόφασης από τη συνέλευση των μετόχων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά ποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ιπποκράτης Ιωάννης Στασινόπουλος δήλωσε: «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να επικοινωνήσω τις ισχυρές επιδόσεις της Viohalco και των εταιριών της το 2021. Ο ενοποιημένος μας κύκλος εργασιών ανήλθε σε 5.375 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 40% έναντι του 2020, ενώ το ενοποιημένο αναπροσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε σε 426 εκατ. ευρώ, αύξηση 45% έναντι του περασμένου έτους. Τα αποτελέσματα αυτά καταδεικνύουν όχι μόνο την αποτελεσματικότητα και την δυναμική του διαφοροποιημένου επιχειρηματικού μοντέλου μας, αλλά και την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση που οφείλεται στις παγκόσμιες τάσεις βιώσιμης ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια του έτους, αναπτύξαμε ένα διεξοδικό σχέδιο και έναν οδικό χάρτη για την παρακολούθηση περιβαλλοντικών, κοινωνικών και σχετικών με τη διακυβέρνηση επιδόσεων σε όλες τις εταιρίες της Viohalco, θέτοντας εξειδικευμένους δείκτες για τον υπολογισμό της προόδου. Στο μέλλον, θα παραμείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στην υλοποίηση της στρατηγικής μας και θα συνεχίσουμε να επιζητούμε την περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης μας σε νέες και υφιστάμενες αγορές, αξιοποιώντας τις επιδόσεις που πέτυχαμε το 2021».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις