
Σε συμφωνία για τη δημιουργία εκτεταμένου δικτύου φορτιστών ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων σε καταστήματα My market και METRO Cash & Carry προχώρησαν nrg και METRO.
Η συμφωνία αποτελεί ορόσημο, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση και αφορά σε μια επένδυση που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ περιλαμβάνει την εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση του δικτύου με την τοποθέτηση 500 φορτιστών incharge από την nrg, μέλος του ομίλου Motor Oil, σε 250 σημεία (καταστήματα My market και METRO Cash & Carry).
Η συνεργασία αυτή συμβάλλει στην ενίσχυση και εμπέδωση της κουλτούρας για νέες και πιο καθαρές μορφές μετακίνησης, καθώς οι καταναλωτές θα μπορούν να εκμεταλλεύονται τον χρόνο που περνούν κάνοντας τις αγορές τους στα καταστήματα των δύο αλυσίδων για να φορτίσουν απρόσκοπτα το όχημά τους, όπως επισημαίνεται.
«Η METRO, μία εταιρεία που εδώ και χρόνια πρωτοπορεί, δεν εφησυχάζει και έχει θέσει ως προτεραιότητα τη λειτουργία της σύμφωνα με τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, εμπιστεύτηκε την nrg, τον μοναδικό πάροχο που κάνει το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα σε όλη τη χώρα, σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο και σε δίκτυα κατανάλωσης και παροχής υπηρεσιών.
Κοιτώντας στο μέλλον, με οδηγό την καινοτομία και την ανάπτυξη, οι δύο εταιρείες ξεκινούν μια σταθερή και πολυετή συνεργασία που φέρνει την ηλεκτροκίνηση μέσω του δικτύου incharge ακόμα πιο κοντά σε όποιον την επιλέγει ως τρόπο μετακίνησης σήμερα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Να σημειωθεί πως το δίκτυο φόρτισης της nrg, το incharge, σε συνεργασία με τα πρατήρια του ομίλου Motor Oil, Shell και AVIN, αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στο εθνικό οδικό δίκτυο και στους αυτοκινητοδρόμους. Οι φορτιστές του δικτύου incharge ανήκουν στους πλέον προηγμένους φορτιστές στην Ευρώπη, ικανοί να φορτίσουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα έως και στο 80% της δυναμικής του, σε λιγότερο από μισή ώρα.


Latest News

Πιέσεις στον Στάρμερ από την αυτοκινητοβιομηχανία για νέα κίνητρα στα EV
Οι ηγέτες της βιομηχανίας αυτοκινήτων στη Βρετανία απαίτησαν επειγόντως νέα κίνητρα για την ενίσχυση της αγοράς EV

Νέο επενδυτικό χτύπημα από τον όμιλο Aktor – Εξαγοράζει το 51% της Sunforce One
Ο Όμιλος Aktor θα συνεργαστεί με την Greenline για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ

Πόσα...δίνουν τα hedge funds για να προσλάβουν μετεωρολόγο
Γιατί οι επενδυτικές εταιρείες ζητούν ολοένα και περισσότερο μοντέλα πρόβλεψης καιρού - Πώς οι αλλαγές στον καιρό επηρεάζουν τις τιμές των εμπορευμάτων

Συμφωνία TotalEnergies - RWE για πράσινο υδρογόνο - Τι προβλέπεται
TotalEnergies και RWE ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πράσινο υδρογόνο - Στόχος η απανθρακοποίηση

Οι τράπεζες εγκαταλείπουν τους «πράσινους» στόχους
Οι τράπεζες υποβαθμίζουν τους κορυφαίους στόχους βιωσιμότητας που είχαν θέσει

Συνάντηση ΕΛΕΤΑΕΝ με τον Αλέξη Χαρίτση
Μεταξύ άλλων, τέθηκε ο ενεργειακός σχειδασμός και στην ανάγκη για ισορροπημένο μείγμα τεχνολογιών Α.Π.Ε. ώστε να μειωθούν οι περικοπές ενέργειας

Elpedison: Κατασκευάζει ηλιοθερμικό σύστημα παραγωγής ατμού
Το έργο αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, σχετικά με τη βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος

Πόσα πλωτά φωτοβολταϊκά πήραν το «πράσινο φως» - Ποιος κόφτης μπαίνει
Μόνο την ανάπτυξη πιλοτικών έργων στη θάλασσα και σε τεχνητές υδάτινες επιφάνειες επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία

Απότομη προσγείωση για την Tesla - Πόσα έχασε μετά τις εκλογές
Οι επενδυτές εξακολουθούν να συζητούν αν η εταιρεία του Μασκ παραμένει υπερτιμημένη

Τα σχέδια της Κομισιόν για «καθαρή ενέργεια» στην Αφρική
Το «Scaling Up Renewables in Africa» της Κομισιόν με στόχο την ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Αφρική