Οι ρωσικοί κυβερνητικοί ιστότοποι αντιμετωπίζουν «άνευ προηγουμένου ηλεκτρονικές επιθέσεις» και καταβάλλονται τεχνικές προσπάθειες για το φιλτράρισμα της ξένης διαδικτυακής κίνησης, ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Κυβερνητικές υπηρεσίες και κρατικές εταιρείες βρίσκονται στο στόχαστρο χάκερ λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με τος ιστότοπους του Κρεμλίνου, του κρατικού αερομεταφορέα Aeroflot και της τράπεζας Sberbank να παρουσιάζουν προσωρινά προβλήματα πρόσβασης τις τελευταίες εβδομάδες.

«Αν προηγουμένως η ισχύς τους σε στιγμές αιχμής έφτανε τα 500 gigabyte, τώρα βρίσκεται στο 1 terabyte» ανέφερε το υπουργείο. «Είναι διπλάσια ή τριπλάσια ισχύς σε σχέση με τα σοβαρότερα περιστατικά που είχαν αναφερθεί προηγουμένως».

Καθώς η Ρωσία απομονώνεται από τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά συστήματα και τις εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω των κυρώσεων της Δύσης, η κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει τον τομέα πληροφορικής.

Τεχνολογικές εταιρείες θα έχουν πρόσβαση σε προνομιακούς όρους φορολόγησης και δανεισμού και το υπουργείο είχε προηγουμένως προτείνει στις ρωσικές εταιρείες πληροφορικής να συζητήσουν μια σταδιακή μεταβίβαση στοιχείων τεχνικής υποστήριξης από ξένες εταιρείες.

Επικαλούμενο σχέδια κυβερνητικών εγγράφων, το Interfax μετέδωσε αργά χθες Τετάρτη ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε προτείνει την κατανομή 14 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (130 εκατ. δολάρια) για την υποστήριξη των εταιρειών πληροφορικής με τη μορφή δωρεών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
ThreatScene Greece: Ανακοίνωση νέου εξειδικευμένου τμήματος για την ναυτιλία
Τεχνολογία |

«Ασπίδα» από τις κυβερνοεπιθέσεις και στη ναυτιλία στήνει η ThreatScene Greece

«Στην ThreatScene, η αποστολή μας δεν σταματά μόνο στη ναυτιλία. Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το σύνολο των επιχειρήσεων απέναντι στις κυβερνοαπειλές», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Τασιοπούλου

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα οφέλη, το υψηλό κόστος και οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας
Tεχνητή νοημοσύνη |

Μιχάλης Μπλέτσας (MIT): Η AI μου έχει στερήσει τον ύπνο

Ο διοικητής της Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας προσδιόρισε ως ζητούμενο το «να αναπτύξουμε δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να δουλέψουμε με την τεχνητή νοημοσύνη και όχι για την τεχνητή νοημοσύνη»

Επιχειρήσεις: Αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή
Tεχνητή νοημοσύνη |

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή

Τι έδειξε η έρευνα «Technology & Beyond: The impact of AI» που παρουσιάστηκε στο «Future Unfold» της Grant Thornton για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη σχέση τους με την τεχνητή νοημοσύνη