Τα ρωσικά ομόλογα συνεχίζουν το πρόσφατο ράλι τους και την Παρασκευή, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι η Μόσχα κατάφερε τελικά να πληρώσει τους τόκους για το χρέος της σε δολάρια που έληγαν αυτή την εβδομάδα, αποτρέποντας επί του παρόντος την πρώτη χρεοκοπία της χώρας μετά το 1998.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν αρκετά μέσα ενημέρωσης, η JPMorgan διαχειρίστηκε τα κεφάλαια που προορίζονταν για τις έντοκες πληρωμές ομολόγων σε δολάρια που εκδόθηκαν από τη ρωσική κυβέρνηση και έληξαν την Τετάρτη, στέλνοντας τα χρήματα στη Citigroup. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η JPMorgan έστειλε τα χρήματα στη Citigroup αφού ζήτησε και έλαβε τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρχές των ΗΠΑ την Τετάρτη.

Τα δύο ομόλογα, τα οποία λήγουν το 2023 και το 2043, διαπραγματεύτηκαν περίπου 50 σεντς στο δολάριο την Παρασκευή – από περίπου 20 σεντς πριν από μια εβδομάδα – με το υπόλοιπο χρέος σε ξένο νόμισμα της Ρωσίας ύψους 38,5 δισ. δολαρίων να σκαρφαλώνει σε παρόμοια επίπεδα.

Η πιθανότητα αθέτησης υποχρεώσεων από τη Ρωσία εντός του έτους μειώθηκε στο 57%, από 59%, σύμφωνα με τα CDS. Την περασμένη εβδομάδα έφτασε το 80%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές