![ΥπΑΑΤ: Η ΕΕ ενεργοποιεί το αποθεματικό κρίσης για τους αγρότες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/03/1-18-1.jpg)
Δεκτό έγινε το αίτημα της Ελλάδας και άλλων χωρών και ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την ενεργοποίηση 500 εκατομμυρίων από το αποθεματικό κρίσης. Από το κονδύλι αυτό, στην Ελλάδα αντιστοιχεί το ποσό των 26,3 εκ. ευρώ.
Αυτό επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, κατά την συνάντηση του με τους εκπροσώπους των αγροτών που συγκεντρώθηκαν έξω από το ΥπΑΑΤ.
«H πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ υποδέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία από τους αγρότες που διαδήλωναν, εκφράζοντας την έντονη αγωνία τους για την αύξηση του κόστους παραγωγής. Τους ενημερώσαμε ότι έγινε δεκτό το αίτημα της Ελλάδας και άλλων χωρών και ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την ενεργοποίηση 500 εκατομμυρίων από το αποθεματικό κρίσης», επισήμανε μετά την συνάντηση ο κ. Γ. Γεωργαντάς, τονίζοντας ότι στις 21 Μαρτίου στο συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ θα τεθούν όλα τα ζητήματα: «Θα θέσουμε όλα σχετικά ζητήματα στο Συμβούλιο Υπουργών της Δευτέρας και αξιοποιώντας τους εθνικούς πόρους που ήδη διατίθενται, αλλά και την ευρωπαϊκή στήριξη, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους παραγωγούς μας στη δύσκολη αυτή περίοδο», είπε χαρακτηριστικά.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![ΕΕ: Ξεκινούν αιτήσεις για τα «Βραβεία βιολογικών προϊόντων της ΕΕ» για το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_georgos_PROIONTA-1-600x352.png)
Ξεκινούν αιτήσεις για τα «Βραβεία βιολογικών προϊόντων της ΕΕ» για το 2025
Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για τα «Βραβεία βιολογικών προϊόντων της ΕΕ» - Οι κατηγορίες που θα βραβευθούν
![Αγρότες: Εν αναμονή της συνάντησης με τους υπουργούς – Παραταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/agrotes.thessalia.mploka3-600x400.jpg)
Εν αναμονή οι αγρότες για τη συνάντηση με τους υπουργούς – Παραταγμένα τα τρακτέρ
Ενισχύονται και δυναμώνουν τα μπλόκα σε κομβικά σημεία - Καθημερινές οι αγωνιστικές δράσεις για τους αγρότες
![Μεσογειακή διατροφή: Το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό συστατικό και θεμέλιο μιας υγιεινής διατροφή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/elaiolado_0606-600x391.jpg)
Το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό συστατικό της Μεσογειακής Διατροφής
«Η Μεσογειακή Διατροφή ζει και σώζει ζωές!», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4 Ε)
![LEADER: Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής υπαίθρου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tsiaras.oreina-600x391.jpeg)
Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής υπαίθρου το πρόγραμμα Leader
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του «34ου Συνέδριου Ανάπτυξης Ορεινών Όγκων και Μειονεκτικών περιοχών του ΥΠΑΑΤ μέσω του προγράμματος LEADER»
![Κτηνίατροι δημοσίου: Προχώρησαν σε 24ωρη απεργία – Τι ζητούν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/vet_2009-600x391.jpg)
Απεργιακή κινητοποίηση των κτηνιάτρων του δημοσίου - Τι ζητούν
Τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα που προβάλουν οι κτηνίατροι δημοσίου εκφράζουν παραγωγικοί φορείς του πρωτογενούς τομέα
![Έβρος: Ποια μέτρα ανακοίνωσε σε σύσκεψη με παραγωγούς ο Κώστας Τσιάρας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/rsiaras.ebros_-600x450.jpg)
Ποια μέτρα ανακοίνωσε από την Αλεξανδρούπολη σε σύσκεψη με παραγωγούς ο Κώστας Τσιάρας
Τι ανακοίνωσε για τις αποζημιώσεις από τις ζωονόσους, τις ζωοτροφές, το μέτρο για την ανασύσταση του ζωικού κεφαλαίου
![ΕΘΕΑΣ: Ενίσχυση της μοριοδότησης των Αγροτικών Συνεταιρισμών για επενδύσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/metapoiisi_1705-600x391.jpg)
Ενίσχυση της μοριοδότησης των Συνεταιρισμών για επενδύσεις, ζητά η ΕΘΕΑΣ
Κρίσιμη για την οικονομική βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα της υπαίθρου οι επενδύσεις των αγροτικών συνεταιρισμών, τονίζει η ΕΘΕΑΣ
![Αγρότες: Παραμένουν αμετακίνητοι στα μπλόκα – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/agrotes.poreia.trakter2-1-600x400.jpg)
Αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση των αγροτών με υπουργούς - Τι θα ζητήσουν
Ποια αιτήματα θα προτάξουν οι αγρότες στη συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς - Συνεχίζονται οι πολύμορφες δράσεις
![ΕΕ: Η έξοδος από την κρίση του κρασιού δεν μπορεί να περιμένει την επόμενη ΚΑΠ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_wines-600x352.png)
Η έξοδος από την κρίση του κρασιού δεν μπορεί να περιμένει την επόμενη ΚΑΠ
Να αξιοποιηθεί κάθε νομοθετική ευκαιρία στην ΕΕ για να επιταχυνθεί η διάσωση των αμπελώνων, ζητά η Ομάδα Υψηλού Επιπέδου για το κρασί
![Αγροτικά προϊόντα: Γιατί δεν κλείνει η ψαλίδα στις τιμές παραγωγού – καταναλωτή [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_ladi_elies_feta_apples_kiwi-600x352.png)
Από το χωράφι στο ράφι - Εφτά φορές πάνω οι τιμές σε αγροτικά προϊόντα [γραφήματα]
Αγρότες και κτηνοτρόφοι μιλούν στον ΟΤ για τη διαφορά των τιμών σε κρέας, γάλα και φρούτα - Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν