![Ιταλία: Αντικατάσταση του λογισμικού της Kaspersky στις δημόσιες υπηρεσίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/Kaspersky-scaled.jpg)
Η ιταλική κυβέρνηση περιορίζει τη χρήση του ρωσικού λογισμικού κυβερνοασφάλειας Kaspersky στον δημόσιο τομέα φοβούμενη ότι η Μόσχα θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για κυβερνοεπιθέσεις, ως αντίποινα για τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
Η εξέλιξη έρχεται λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση του γερμανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Ασφάλειας Πληροφοριών, το οποίο συνέστησε στους χρήστες προϊόντων της Kaspersky να προτιμήσουν εναλλακτικές λύσεις λόγω του κινδύνου ηλεκτρονικών επιθέσεων.
Ο αναπληρωτής γραμματέας Ασφάλειας της ιταλικής κυβέρνησης, Φράνκο Γκαμπριέλι, ανακοίνωσε στη Γερουσία ότι αλλάζει τον κανονισμό ώστε να επιτρέπει στις δημόσιες υπηρεσίες την απεγκατάσταση του λογισμικού.
Οι νέοι κανόνες αναμένεται να εγκριθούν τις επόμενες ημέρες, δήλωσε πηγή του Reuters που δεν κατονομάζεται.
Τα γραφεία της Kaspersky στην Ιταλία εξέφρασαν την ανησυχία της εταιρείας για τους ιταλούς υπαλλήλους της και τα μέτρα που λαμβάνονται εναντίον της για γεωπολιτικούς και όχι τεχνικούς λόγους. Η εταιρεία είναι ιδιωτική και δεν συνδέεται με τη ρωσική κυβέρνηση, τόνισαν.
Επίσης στην Ιταλία, η ομάδα της Ferrari στη Φόρμουλα 1 ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η συμφωνία χορηγίας με την Kaspersky αναστέλλεται με αμοιβαία συμφωνία. Εκπρόσωπος της Ferrari δήλωσε πως η εταιρεία επανεξετάζει τη χρήση του αντιικού λογισμικού.
Η ανησυχία για ενδεχόμενη ρωσική παρέμβαση είχε οδηγήσει την αμερικανική κυβέρνηση στην απόφαση να απαγορεύσει τα προϊόντα Kaspersky ήδη από 2017.
Η Kaspersky έχει επανειλημμένα διαβεβαιώσει ότι δεν ελέγχεται από τη ρωσική κυβέρνηση, ενώ ο ιδρυτής της, Γιεβγκένι Κασπέρσκι, είχε ταχθεί υπέρ της διπλωματίας για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην Ουκρανία. «Ο πόλεμος δεν ωφελεί κανέναν» είχε γράψει στο Twitter στις αρχές Μαρτίου.
We welcome the start of negotiations to resolve the current situation in Ukraine and hope that they will lead to a cessation of hostilities and a compromise. We believe that peaceful dialogue is the only possible instrument for resolving conflicts. War isn’t good for anyone.
— Eugene Kaspersky (@e_kaspersky) March 1, 2022
Η Kaspersky είχε ανακοινώσει το 2020 ότι μεταφέρει όλες τις υποδομές επεξεργασίας δεδομένων από τη Ρωσία στην Ελβετία, και ανοίγει παράλληλα «κέντρα διαφάνειας» σε Καναδά, Ευρώπη και άλλες χώρες προκειμένου να δώσει στους πελάτες της τη δυνατότητα ελέγχου του κώδικά της.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Baidu: Θα κυκλοφορήσει φέτος μοντέλο AI επόμενης γενιάς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/2024-02-09T054552Z_105199907_RC27S1AV8U7D_RTRMADP_5_BAIDU-AI-SMARTPHONES-600x400.jpg)
Η Baidu θα κυκλοφορήσει μοντέλο AI επόμενης γενιάς φέτος
Η προγραμματισμένη κυκλοφορία της Baidu έρχεται εν μέσω εντεινόμενου ανταγωνισμού στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης της Κίνας
![Άλτμαν: Το κόστος χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης θα μειώνεται κατά 10 φορές κάθε χρόνο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/Sam-Altman-1-600x400.jpg)
Άλτμαν: Το κόστος χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης θα μειώνεται κατά 10 φορές κάθε χρόνο
Ο Σαμ Άλτμαν, Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιείται συχνότερα καθώς το κόστος της θα συνεχίζει να πέφτει κατακόρυφα.
![Τεχνητή νοημοσύνη: Αντιδράσεις καλλιτεχνών για δημοπρασία έργων ΑΙ από τον Christie’s](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/AI-art-600x338.jpg)
Αντιδράσεις καλλιτεχνών για δημοπρασία έργων ΑΙ από τον οίκο Christie's
Οι δημιουργικές βιομηχανίες ανησυχούν ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντιγράψει ή ακόμα και να αντικαταστήσει τα πρωτότυπα έργα τους
![Τεχνητή νοημοσύνη: Ποιοί, πόσο και πως θα επενδύσουν στο όραμα Μακρόν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/macron-600x400.jpg)
Ποιοί, πόσο και πως θα επενδύσουν στο όραμα Μακρόν για AI
Ο Γάλλος πρόεδρος μιλά πριν από τη σύνοδο κορυφής AI στο Παρίσι για το 109 δισ. ευρώ όραμα του
![InvestAI: Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_ai2-600x352.png)
Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη
Την πρωτοβουλία InvestAI για την κινητοποίηση 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
![ICEYE: Συνεργασία με την SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/PR_Satim-x-ICEYE-600x422.png)
Συνεργασία ICEYE και SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI
Η ICEYE και η SATIM θα ενισχύσουν τη χρήση δεδομένων SAR συνδυάζοντας δορυφορικές εικόνες SAR και προηγμένες λύσεις ανάλυσης
![Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Xristos-Papadopoulos-WITSIDE_image-1-600x494.jpeg)
Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά
Οι εξαγορές στην ευρύτερη αγορά της Πληροφορικής θα συνεχιστούν, εκτίμησε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, CEO και ιδιοκτήτης της Witside
![NXP: Με 307 εκατ. δολ. αποκτά την Kinara, που αναπτύσσει τεχνολογία νευρωνικών μονάδων επεξεργασίας (NPUs)](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Eindhoven-Netherlands-600x338.jpg)
Νέα εξαγορά απο την NXP - Αποκτά για 307 εκατ. δολ. εταιρεία που αναπτύσσει NPUs
Είναι η τρίτη εξαγορά για την ολλανδική εταιρεία NXP Semiconductors - Είχαν προηγηθεί η TTTech Auto (625 εκατ.δολ) και η Aviva Links για 242,5 εκατ.δολ.
![Μασκ: Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολάρια για την OpenAI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/mask-1-600x400.jpg)
Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολαρίων από Μασκ για την OpenAI - Τι απάντησε ο Άλτμαν
Τι περιλαμβάνει η προσφορά - Οι παλιοί συνεργάτες Σαμ Άλτμαν και Μασκ «κοντράρονται» ήδη στα δικαστήρια για την κατεύθυνση της εταιρείας
![Μητσοτάκης: Επαφές με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι – Στο επίκεντρο τα data centers](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/sdf-600x400.jpg)
Επαφές Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι - Στο επίκεντρο τα data centers
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης είχε συνάντηση μεταξύ άλλων με τον Demis Hassabis, Νομπελίστα, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deepmind, εταιρείας η οποία ανήκει στην Google