
Περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν διαφύγει από την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ανακοίνωσε η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ περί τα 6,5 εκατομμύρια έχουν μετακινηθεί εντός της Ουκρανίας.
«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να φεύγουν διότι φοβούνται τις βόμβες, τις αεροπορικές επιδρομές και τις τυφλές καταστροφές», δήλωσε ο επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας Φιλίππο Γκράντι.«Η βοήθεια είναι ζωτικής σημασίας, αλλά δεν μπορεί να βάλει τέλος στον φόβο. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο τερματισμός του πολέμου».
Το 90% των Oυκρανών προσφύγων είναι γυναίκες και παιδιά. Οι άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών μπορούν να επιστρατευθούν και οφείλουν να παραμείνουν στην χώρα τους.
Έξι στους δέκα Ουκρανοί πρόσφυγες διασχίζουν τα σύνορα με την Πολωνία. Ο συνολικός αριθμός των Ουκρανών που έχει φθάσει μέχρι σήμερα στην χώρα έχει ξεπράσει τα 2 εκατομμύρια.
Περί τις 500.000 Ουκρανοί έχουν φθάσει στην Ρουμανία, στους οποίους περιλαμβάνονται πρόσφυγες που διέσχισαν τα σύνορα της Ουκρανίας με την Μολδαβία και κατευθύνθηκαν προς την Ρουμανία.
Τα σύνορα με την Μολδαβία, τα πλησιέστερα στην Οδησσό, έχουν διασχίσει περισσότεροι από 350.000 πρόσφυγες, οι οποίοι κατευθύνονται μέσω του μολδαβικού εδάφους προς άλλες χώρες.
Περί τις 300.000 πρόσφυγες έχουν εισέλθει στην Ουγγαρία, 240.009 Ουκρανοί κατευθύνθηκαν προς την Σλοβακία, περί τις 185.000 στην Ρωσία και 2.500 στην Λευκορωσία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Η πολιτική βιτρίνα των social media
Τα social media αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής επικοινωνίας, άλλοτε ευεργετώντας και άλλοτε καταρρακώνοντας το πολιτικό προσωπικό που εκτίθεται εκεί

Συνταγματικό Δικαστήριο ακυρώνει την καθαίρεση του πρωθυπουργού στη Νότια Κορέα
Εν μέσω εξελισσόμενης κρίσης στη Νότια Κορέα το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε να ακυρώσει την καθαίρεση του πρωθυπουργού – Εν αναμονή της απόφασης για τον πρόεδρο

Αφρικανική σκόνη, ισχυροί νοτιάδες και βροχές
Ο καιρός ανά περιοχή – Αναλυτικά η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Αλλαγές σε Μετρό και Τραμ λόγω παρελάσεων
Μεταβολές θα σημειωθούν στα δρομολόγια του Μετρό και του Τραμ την Δευτέρα και την Τρίτη, λόγω των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου

Μπακαλιάρος vs λινγκ: Τι πρέπει να προσέξετε στην αγορά
Η Ελληνική αγορά προμηθεύεται τον μπακαλιάρο κυρίως από τον Ατλαντικό και την Ισλανδία, Φινλανδία και Νορβηγία

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα και αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Στην Αθήνα η μαθητική παρέλαση θα γίνει τη Δευτέρα στις 11:00 στο Σύνταγμα – Η στρατιωτική θα γίνει ως είθισται την Τρίτη, ανήμερα της Εθνικής Επετείου

Μεταναστευτικό: Γιατί παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα για την Ευρώπη
Την ίδια στιγμή ο πληθυσμός της Ευρώπης και της Ελλάδας, συρρικνώνεται και το δημογραφικό τίθεται στο επίκεντρο

Και επισήμως, έρχονται πρόωρες εκλογές στον Καναδά - Τι ζητά ο Κάρνεϊ
Ο Κάρνεϊ θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με τον ηγέτη των Συντηρητικών, Πιερ Πουαλιέβρ

Από τη φυλακή... πρόεδρος της αντιπολίτευσης ο Ιμάμογλου - «Φωτιά» παίρνει η πολιτική σκηνή
Το στοίχημα για την αντιπολίτευση κερδήθηκε καθώς πέτυχε σήμερα μία σημαντική προσέλευση στις κάλπες - Πρόεδρος της αντιπολίτευσης ο Ιμάμογλου

Στρεψοδικεί το Πρώτο Θέμα του Τάσου Καραμήτσου για τη μονταζιέρα των Τεμπών – Η Δικαιοσύνη αδρανεί
Με αλλοίωση πραγματικών γεγονότων για το ποιος διέρρευσε το χαλκευμένο ηχητικό ντοκουμέντο, που παραπλάνησε την κοινή γνώμη και καμία απάντηση στο επίδικο ποιος είναι ο μοντέρ και γιατί η Δικαιοσύνη δεν έχει επιληφθεί του ζητήματος, το Πρώτο Θέμα του Τάσου Καραμήτσου προσπαθεί να αποπροσανατολίσει.