Παρότι τα κρούσματα έχουν ανοδική πορεία και οι επιστήμονες λένε ότι «ο ιός ήρθε για να μείνει» συνεχίζονται τα βήματα προς την κανονικότητα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αναμένεται να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού κοντά στο Πάσχα.

«Θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και την Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass» είπε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων  Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του» σημείωσε, κάτι που μπορεί αργότερα με νέα ενδεχόμενη αύξηση των νοσηλειών, να αλλάξει και να επανέλθει, επισήμανε.

Λογικό το επόμενο διάστημα να μειωθούν τα μέτρα

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, συμφώνησε πως “είναι λογικό το επόμενο διάστημα να μειωθούν τα μέτρα, εάν δεν αλλάξει η εικόνα του κοροναϊού και να πάμε στην ατομική ευθύνη του καθενός.

«Θα αργήσουμε να δούμε μηδενισμό κρουσμάτων» εκτίμησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο» σημείωσε.

Όπως ανέφερε: «Είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη – θεωρούμε προς το παρόν- αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο η κατάργηση του Green pass, να ενθαρρύνει κάποιους να παραμείνουν ανεμβολίαστοι, υπογράμμισε ότι:

«Ο εμβολιασμός γίνεται πρωτίστως για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Ο εμβολιασμός για απόκτηση του Green pass γίνεται για να μειωθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας. Άπαξ και δεν υπάρχει πίεση δεν υπάρχει και λόγος χρήσης του επισήμανε και τόνισε πως είναι το πρώτο που θα επανέλθει εάν ξανανέβει η πίεση στο σύστημα Υγείας».

Τα μοντέλα δείχνουν πάλι πίεση από τον Οκτώβριο

«Τα μοντέλα προβλέπουν ότι μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο Σύστημα Υγείας» σημείωσε «αυτό σημαίνει πως το Green pass, μπορεί να επανέλθει τότε και εάν κάποιος κάνει εμβόλιο μόνο γι΄αυτό τον λόγο θα έχει πρόβλημα και για την είσοδό του σε εσωτερικούς χώρους και προβλήματα ταξιδιωτικά», επισήμανε.

Ακόμη και εάν μειωθούν τα μέτρα ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να εμβολιάζεται για να προστατέψει τον εαυτό του τόνισε και  ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας του  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. “Τα πολλά κρούσματα δεν είναι το θέμα. Το σημαντικό είναι πως ακόμη έχουμε αρκετούς νεκρούς, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ανεμβολίαστοι” σημείωσε.

«Δεν μπορεί να παραμένει η κοινωνία μπλοκαρισμένη γιατί κάποιοι εξακολουθούν να μην εμβολιάζονται», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Επικαιρότητα |

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Οικόπεδα: Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για τους καθαρισμούς
Επικαιρότητα |

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ουκρανία: Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Πότε θα υπογραφεί η τελική συμφωνία
Επικαιρότητα |

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει

Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον