Παρά τις πιέσεις των πωλητών στο πρώτο μισό της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να κλείσει οριακά σε θετικό έδαφος, με τα βασικά χαρακτηριστικά να είναι η αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα των 123 εκατ. ευρώ και η ανθεκτική εικόνα του τραπεζικού κλάδου.

Έτσι, μετά από 4 μεταβολές προσήμου, οι αγοραστές μάζεψαν όλες τις πρωινές απώλειες από το χαμηλό ημέρας στο -1.09%, με σημαντικές βοήθειες από τις 4 τραπεζικές μετοχές. Κι αυτό επιβεβαιώνεται όχι μόνο από τα θετικά τους πρόσημα, αλλά κυρίως από το γεγονός ότι τα ημερήσια κέρδη ήρθαν αντισταθμιστικά σε μια συνεδρίαση όπου οι μετοχές των ΟΤΕ και ΔΕΗ βάρυναν πολύ το κλίμα με σημαντικά υψηλότερους τζίρους του μεσοσταθμικού, στα 18,14 και 17,51 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Κατά τα λοιπά, η περιοχή των 850-880 μονάδων συνιστά ένα κρίσιμο μεσοπρόθεσμο σταυροδρόμι, καθώς η βίαιη καθοδική διάσπαση των 860 εν μέσω γεωστρατηγικής κρίσης έχει αφήσει τον Δείκτη σε αρνητική περιοχή, και η πολυήμερη μάχη του πέριξ αυτών των επιπέδων λαμβάνεται ως σήμα πώλησης εν είδει επιβεβαίωσης από την εν λόγω διάσπαση.

Η επόμενη βασική στήριξη είναι η περιοχή των 730 μονάδων με τους θεσμικούς να κάνουν ό, τι είναι δυνατό για να επαναφέρουν τις 900 μονάδες στο προσκήνιο, ώστε να μην χαθούν οι ελπίδες για τετραψήφια νούμερα.

Από τις μετοχές -πλην άλλων- που αξίζει τον κόπο κάποιος να δει μεσο-μακροπρόθεσμα είναι οι ΕΛΧΑ και CENER με εξαιρετικά χρηματοοικονομικά μεγέθη και καλές προσδοκίες περαιτέρω μεγέθυνσης, οι ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή, οι ΚΡΙ, ΚΟΥΕΣ, ΕΠΣΙΛ και ΕΝΤΕΡ, και οι ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ από τις “μεγάλες”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News