Η S&P Global Ratings, τμήμα του παρόχου χρηματοοικονομικών πληροφοριών S&P Global Inc, ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τις αξιολογήσεις για όλες τις ρωσικές οντότητες πριν από τις 15 Απριλίου.

Η απόφαση έρχεται εβδομάδες αφότου η μητρική εταιρεία S&P Global δήλωσε ότι αναστέλλει τις εμπορικές της δραστηριότητες στη Ρωσία, συμβάλλοντας στην παγκόσμια έξοδο εταιρειών από τη χώρα λόγω των αυστηρότερων οικονομικών κυρώσεων για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας διπλασιάζει το εταιρικό του μποϊκοτάζ στη Ρωσία, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την απαγόρευση παροχής αξιολογήσεων πιστοληπτικής ικανότητας σε νομικά πρόσωπα, οντότητες ή φορείς που είναι εγκατεστημένοι στη Ρωσία, ανέφερε η S&P Global Ratings.

Οι δυτικές κυρώσεις έχουν παγώσει μεγάλο μέρος των περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας 640 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποκλείουν πολλές τράπεζες από το παγκόσμιο σύστημα πληρωμών SWIFT και οδήγησαν το ρούβλι σε ελεύθερη πτώση.

Οι οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s και Fitch ανέστειλαν επίσης τις εμπορικές δραστηριότητες στη Ρωσία νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή