
Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας διεθνώς, τονίζεται σε ανακοίνωση της Imerys, για τον θάνατο του επίτιμου προέδρου της.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Εκτελεστική Επιτροπή και οι εργαζόμενοι της Imerys πληροφορήθηκαν με μεγάλη θλίψη τον θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, Επίτιμου Προέδρου της Imerys Ελλάδος και πρώην μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Imerys, που έφυγε στις 20 Μαρτίου σε ηλικία 70 ετών. Η Imerys, σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στα παιδιά του, στα εγγόνια του και σε όλους τους αγαπημένους του.
»Η ιστορία του κ. Κυριακόπουλου με την Imerys, χρονολογείται από το 2014 όταν η εταιρεία του, S&B Industrial Minerals, εξαγοράστηκε από τον Όμιλο. Τα τελευταία 8 χρόνια, ως μέτοχος της Imerys, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη της ανάπτυξής της.
»Συνεχίζοντας μια μεγάλη οικογενειακή επιχειρηματική παράδοση, ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας διεθνώς. Ήταν γνωστός για την επιτυχημένη μετάβαση των οικογενειακών εξορυκτικών επιχειρήσεων σε έναν διαφοροποιημένο και παγκόσμιο Όμιλο με σύγχρονες τεχνικές μάνατζμεντ και διεθνή επέκταση.
Ο πρόεδρος του ΔΣ της IMERYS, κ. Patrick Kron, σχολίασε:
“Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος ήταν ένας οραματιστής του οποίου η επιρροή εκτείνεται πολύ πέρα από την Ελλάδα. Ήταν ένας πρωτοπόρος και καινοτόμος επιχειρηματίας, αφοσιωμένος στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς ηγετών. Εργάστηκε ακούραστα και ανιδιοτελώς για να υποστηρίξει την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και ένα επιχειρηματικό μοντέλο που συνδύαζε την ανάπτυξη με την κοινωνική ευθύνη και το ενδιαφέρον για τους εργαζομένους. Αποτελεί πρότυπο για όλους μας και η κληρονομιά του θα παραμείνει ζωντανή στα επόμενα χρόνια.
Προσωπικά, ο Οδυσσέας και εγώ ήμασταν στενοί φίλοι εδώ και αρκετές δεκαετίες. Ο θάνατός του σηματοδοτεί μια τρομερή απώλεια για όλους εμάς που είχαμε το προνόμιο να τον γνωρίσουμε καλά. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του σε αυτές τις οδυνηρές στιγμές”».


Latest News

Μητσοτάκης: Εξοπλιστικό πακέτο 25 δισ. ευρώ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στη Βουλή το πλαίσιο του νέου εξοπλιστικού προγράμματος

ΠΟΜΙΔΑ: Αιτήματα προς την πολιτεία για τον καθαρισμό οικοπέδων
Η ΠΟΜΙΔΑ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους

Ψαρεύουν θύματα με τη μέθοδο «Caller ID Spoofing» – Προσοχή σε αυτόν τον αριθμό
Οι αρχές εφιστούν την προσοχή για τηλεφωνική απάτη – Καλούν από αριθμούς που εμφανίζονται ως οι επίσημοι αριθμοί δημόσιων υπηρεσιών

Εξοπλιστικό: Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την Άμυνα
Κόντρα κορυφής αναμένεται σήμερα στη Βουλή, στην προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στις 11:00, για την αμυντική πολιτική της χώρας

Γαλάζιο αντάρτικο για τις αυξήσεις στους ενστόλους
Νυν και πρώην υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ βάλλουν κατά του Μαξίμου και του υπ. Οικονομικών ζητώντας την επέκταση του δημοσιονομικού μέτρου σε ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό και Πυροσβεστική

Πέθανε ο Βαλ Κίλμερ - Θρυλικός ηθοποιός του Batman και του Top Gun
Σε ηλικία 65 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ.

ΚΕΦΙΜ: Τα προβλήματα από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο περί ευθύνης υπουργών – Οι τρόποι επίλυσης
Τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης του ΚΕΦΙΜ

Σε μία πλατφόρμα όλες οι διαθήκες
Για πρώτη φορά δημιουργείται ηλεκτρονικό μητρώο για ιδιόγραφες διαθήκες - Για ταχύτητα, ασφάλεια, μυστικότητα και αποσυμφόρηση δικαστηρίων μιλάει η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών

Τα ήξεις αφήξεις του Ντόναλντ Τραμπ
Προχθές τα είχε με τον Πούτιν, μετά επιτέθηκε ξανά στον Ζελένσκι ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει πως ενδεχομένως να διεκδικήσει τρίτη θητεία παρά τα όσα λέει το αμερικανικό Σύνταγμα

Οι γυναίκες έχουν το λόγο - Καμπάνια του ΣΕΛΠΕ
Οι γυναίκες δεν περιμένουν να πάρουν θέση-την διεκδικούν-την δημιουργούν-την κατακτούν -Tο μήνυμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας(ΣΕΛΠΕ)