Αρνητικό σήμα πήρε η Wall Street από τις τιμές του πετρελαίου που με τη σειρά τους είχαν επιδοθεί σε νέο ράλι λόγω της ανησυχίας για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Κάπως έτσι αμφότεροι κινήθηκαν αντίστροφα με τους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου να κινούνται έντονα πτωτικά και το πετρέλαιο να καταγράφει σημαντικά κέρδη.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε σημαντικές απώλειες ύψους 448 μονάδων ή 1,29% κλείνοντας στις 34.358,5 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,23% στις 4.456,24 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώθηκε στις 13.922,6 μονάδες μειωμένος κατά 1,32%.

Το κλίμα στην αγορά ήταν βαρύ, καθώς το Κίεβο ζητά επίμονα από τη Δύση να σκληρύνει περαιτέρω τη στάση της έναντι της Ρωσίας. Πραγματικά, όλες οι πληροφορίες εμφανίζουν ΗΠΑ και Ευρώπη να προσανατολίζονται σε νέες κυρώσεις, παρά το γεγονός ότι δύσκολα αυτές θα φτάσουν στο σημείο ενός πετρελαϊκού εμπάργκο από την Ε.Ε.

Το ζήτημα σε κάθε περίπτωση θα είναι ψηλά στην ατζέντα των μαραθώνιων επαφών που θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν που φτάνει στην βελγική πρωτεύουσα για την έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ, την έκτακτη σύνοδο του G7 και την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Ράλι στα commodities

Μέσα στο κλίμα αυτό, η τιμή του μαύρου χρυσού άρχισε να καλπάζει από νωρίς, με το Brent να ξεπερνά και πάλι το ψυχολογικό όριο των 120 δολαρίων το βαρέλι. Αυτή την ώρα το Brent κινείται στα 121,42 δολάρια με άνοδο 5,14%, ενώ το αμερικανικό WTI ενισχύεται κατά 4,8% στα 114,50 δολάρια το βαρέλι.

Το… ρεύμα αυτό προφανώς συμπαρέσυρε και τις μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών που ήταν από τις μεγάλες κερδισμένες της ημέρας.

Σε ανάλογο κλίμα και τα υπόλοιπα εμπορεύματα, με το ταμπλό στα μέταλλα να έχει… πρασινίσει για τα καλά. Ο χρυσός ανεβαίνει κατά 1,3% στα 1.946 δολάρια, το ασήμι βρίσκεται στα 25,325 δολάρια με αύξηση 1,70% και το παλλάδιο «τρέχει» στο +2,20% στα 2.531 δολάρια.

Οι εξελίξεις προφανώς επηρέασαν έντονα και την αγορά ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να καλπάζει έως και στο 2,41%, ήτοι στο υψηλότερο σημείο της από το Μάιο του 2019, αν και σταδιακά έχασε και πάλι έδαφος στα επίπεδα του 2,29%. Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ κέρδισε έδαφος έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να κινείται στο 1,101.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street