
Με παρέμβαση του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξαιρέθηκε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς από τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά Ρώσων ολιγαρχών.
Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, σημειώνοντας ότι για τον Ουκρανό πρόεδρο ο Ρώσος μεγιστάνας – ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ – θα μπορούσε να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στις διαπραγματεύσεις Μόσχας – Κιέβου για μια συμφωνία ειρήνης.
Η επικοινωνία Μπάιντεν-Ζελένσκι
Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το σχετικό δημοσίευμα, στις αρχές του τρέχοντος μηνός Αμερικανοί αξιωματούχοι συνέταξαν λίστα κυρώσεων κατά του Αμπράμοβιτς. Όταν όμως ήρθε η ώρα να ανακοινωθούν οι εν λόγω κυρώσεις, που θα τίθεντο σε ισχύ παράλληλα με το αντίστοιχο πακέτο μέτρων της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει.
Και αυτό γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να συμβουλευτεί, πριν την ανακοίνωση των κυρώσεων, τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον τελευταίο να ζητά να εξαιρεθεί ο Αμπράμοβιτς από τα μέτρα, θεωρώντας ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντικός ως συνδετικός κρίκος μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.
«Ουδέν σχόλιον»
«Δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσουμε ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του προέδρου Ζελένσκι», ήταν η αντίδραση της εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησε σε αίτημα της WSJ για σχολιασμό.
Το γραφείο του ουκρανικού προέδρου και η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.
«Για τις διαπραγματεύσεις, και προς το συμφέρον της επιτυχίας τους, δεν είναι χρήσιμο να σχολιάζουμε τη διαδικασία ούτε την ανάμειξη του κ. Αμπράμοβιτς», ανέφερε σε δήλωση εκπρόσωπος του Ρώσου μεγιστάνα. «Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, βάσει αιτημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εβραϊκών οργανώσεων στην Ουκρανία, κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις προσπάθειες που στοχεύουν στην αποκατάσταση της ειρήνης το συντομότερο δυνατό».


Latest News

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Ξεκίνησε το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων από την ΑΑΔΕ - Όλα τα βήματα εγγραφής
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκίνησε η εφαρμογή για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων