Το νέο της SUV, το Grecale, παρουσίασε η Maserati με στόχο να κατακτήσει ένα μερίδιο στην αγορά των υπερπολυτελών μοντέλων του είδους. Όμως, το Grecale θα βρεθεί και στην κορυφή της επίθεσης της ιταλικής φίρμας στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων δεδομένου πως μια πλήρως ηλεκτρική βερσιόν του θα είναι έτοιμη μέσα στην ερχόμενη χρονιά.

Με το Grecale η Maserati, που ανήκει στον όμιλο της Stellantis, επιλέγει για μια ακόμη φορά το όνομα ενός ανέμου για τα μοντέλα της, μετά το παλαιότερο… αδελφάκι του, το Maserati Levante. Grecale σημαίνει κατά λέξη «ελληνικός άνεμος», αφού ο βορειοανατολικός Γραίγος φτάνει στην Ιταλία από τη μεριά της Ελλάδας.

Το Grecale, οι πρώτες παραδόσεις του οποίου θα ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι, θα ανταγωνιστεί στη διεθνή αγορά μοντέλα όπως το Cayenne της Porsche, το Discovery της Land Rover και η X5 της BMW.

Σημειωτέον δε, πως η παρουσίαση του είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον περασμένο Νοέμβριο, όμως τελικά καθυστέρησε λόγω των γνωστών προβλημάτων της έλλειψης ημιαγωγών που ταλαιπωρεί συνολικά την παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου.

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί και σε μια πλήρως ηλεκτρική βερσιόν, υπό την ονομασία Folgore, μέσα στην επόμενη χρονιά, όπως και ένα σούπερ… σπορτίβ βερσιόν μέχρι το 2025.

Η ηλεκτρική βερσιόν του Grecale μαζί με το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Maserati, το νέο GranTurismo, που θα κάνει πρεμιέρα επίσης το 2023, θα βρεθούν στην κορυφή της επίθεσης της ιταλικής εταιρείας στην προσπάθεια της να εισέλθει δυναμικά και στην ραγδαία ανερχόμενη αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green