
Δεκαέξι δήμοι, δύο περιφέρειες και μία ΔΕΥΑ χρηματοδοτούνται με το συνολικό ποσό των 3 εκατ. ευρώ. για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνίες και ακραία καιρικά φαινόμενα.
Τα έργα αφορούν επείγουσες εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες και πυρκαγιές που προκλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου 2021 – Ιανουαρίου 2022, την υλοποίηση εργασιών για πρόληψη από φυσικές καταστροφές, καθώς και για εργασίες αποκατάστασης υποδομών και δικτύων άρδευσης και ύδρευσης.
Με αποφάσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα προβλέπονται μεταξύ άλλων:
Τετρακόσιες χιλιάδες (400.000) ευρώ προς την περιφέρεια Στερέας Ελλάδας για την αποκατάσταση ζημιών σε πληγείσες περιοχές μετά την πρόσφατη κακοκαιρία, συμπεριλαμβανομένης και της Π.Ε. Εύβοιας. Ξεχωριστή χρηματοδότηση προβλέπεται για τους δήμους Καρύστου και Ισταίας-Αιδηψού, με το ποσό των 150.000 ευρώ και 50.000 ευρώ, αντίστοιχα, για την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα, τον Οκτώβριο 2021 και τον Ιανουάριο 2022.
400.000 ευρώ προς την περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης του ποταμού της Μεσογγής στην Κέρκυρα, μετά την πλημμύρα της 14ης Οκτωβρίου 2021. Επιπροσθέτως, οι τρεις δήμοι της Κέρκυρας επιχορηγούνται, ξεχωριστά, με το συνολικό ποσό των 500.000 ευρώ (300.000 ευρώ για τον δήμο Νότιας Κέρκυρας, 100.000 ευρώ για τον δήμο Βόρειας Κέρκυρας, 100.000 ευρώ για τον δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων).
Προβλέπονται, επίσης, μεταξύ άλλων:
- 200.000 ευρώ προς τον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας για έργα αποκατάστασης εξαιτίας των πρόσφατων φυσικών καταστροφών.
- 150.000 ευρώ προς τον δήμο Κισσάμου για έργα αποκατάστασης υδρευτικών δικτύων λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή τον Ιανουάριο.
- 150.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης στην Π.Ε. Ζακύνθου εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί τον Ιανουάριο.
Πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 80.000 ευρώ προς τη ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας για έργα αποκατάστασης υποδομών και την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου.
«Στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στην Αυτοδιοίκηση και συνεχίζουμε, συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, να στηρίζουμε οικονομικά τους δήμους και τις περιφέρειες -όπου αυτό απαιτείται- για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων και την αποκατάσταση των υποδομών σε περιοχές που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα και θεομηνίες τους προηγούμενους μήνες, τα οποία εντείνονται δυστυχώς λόγω της κλιματικής κρίσης», δήλωσε ο κ. Πετσας.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Latest News

Η AKTOR υπέγραψε τη σύμβαση για το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ των φοιτητικών εστιών Κρήτης
Θα κατασκευαστούν δωμάτια και διαμερίσματα συνολικών 4.846 κλινών εκ των οποίων 2.710 στο Ρέθυμνο και 2.136 στο Ηράκλειο
![ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε η οικοδομική δραστηριότητα κατά 15,6% το Δεκέμβριο [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/DSC9655-2-1024x569-1-600x333.jpg)
Πόσο αυξήθηκαν οι οικοδομικές άδειες - Οι top περιοχές [πίνακες]
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη Δυτική Μακεδονία, στη Κρήτη και την Ανατολική Μακεδονία

Όμιλος AKTOR: Παραδόθηκε το έργο αποκατάστασης της γέφυρας του Αξιού
Παραδόθηκε στην Εγνατία Οδό ΑΕ το έργο δομικής επάρκειας και συντήρησης της γέφυρας του Αξιού

Αναβαθμίστηκε η Μονάδα Επεξεργασίας Νερού της ΕΥΔΑΠ στις Αχαρνές
Η Μονάδα Επεξεργασίας Νερού της ΕΥΔΑΠ στις Αχαρνές τροφοδοτεί το 60% του Λεκανοπεδίου της Αττικής με νερό

Σιδηροδρομικοί: Τι πάει λάθος με τα τρένα στην Ελλάδα – Χτυπούν «καμπανάκι» σε κυβέρνηση και Hellenic Train
Ποιες είναι οι δράσεις που ζητούν οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο ελληνικός σιδηρόδρομος και να λειτουργήσει με ασφάλεια

Υπουργείο Υποδομών για Γραμμή 4: «Κανένα ζήτημα ασφάλειας, καμία λάθος χάραξη»
H ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών μετά την αυτοψία του εργοταξίου της Γραμμής 4 του Μετρό στο ύψος του ΓΝΑ

Ομιλος AKTOR: Δόθηκε σε κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα της Παλιάς ΕΟ Αθηνών – Κορίνθου
Ο Ομιλος AKTOR ανέλαβε την αποκατάσταση των ζημιών μετά από σοβαρή πυρκαγιά σε βυτιοφόρο της 8ης Ιουνίου 2024

Στο μισό τα αποθέματα νερού στην Αττική – Οι μεγάλες απώλειες και τα έργα για την υδροδότηση
Εντείνεται το πρόβλημα με την λειψυδρία στην Αττική – Τα αποθέματα υδάτων σε Μόρνο, Εύηνο, Μαραθώνα και Υλίκη

Σε… ράγες οι υποδομές και μεταφορές – Το στοίχημα με Δήμα και Κυρανάκη
Το στοίχημα των μεταρρυθμίσεων στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον νέο υπουργό Χρίστο Δήμα και αναπληρωτή Κωνσταντίνο Κυρανάκη

ΑΒΑΞ: Στην τελική ευθεία το α’ τμήμα της Πατρών – Πύργου
Το α’ τμήμα της Πύργου - Πατρών της Ολυμπίας Οδού υλοποιείται από τον Όμιλο ΑΒΑΞ, τηρώντας τα αυστηρότερα πρότυπα ασφάλειας και λειτουργικότητας,