Με μικτά πρόσημα η συνεδρίαση στη Wall Street, η οποία οδεύει να κλείσει τη δεύτερη συνεχόμενη θετική εβδομάδα. Η αγορά ξεκίνησε μεν με θετικό πρόσημο στη συνέχεια εντάθηκαν οι πτωτικές πιέσεις, κυρίως λόγω της αύξησης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, με το δεκαετές να καταγράφει νέο ρεκόρ.

Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει περίπου 14 μονάδες ή 0,08% και διαμορφώνεται στις 34.736 μονάδες Ο S&P 500 έχασε τα αρχικά του κέρδη και καταγράφει οριακές απώλειες 0,05% στις 4.518 μοναδες. Ο Nasdaq καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,81% στις 14.076 μονάδες

Για την εβδομάδα, και οι τρεις κύριοι δείκτες βρίσκονται σε καλό δρόμο για να κλείσουν υψηλότερα.  Για την εβδομάδα, ο S&P 500 και ο Nasdaq οδεύουν για κέρδη που θα ξεπεράσουν το 1%. Ο Dow έχει υποχωρήσει οριακά στην εβδομάδα μέχρι σήμερα.

Από τις αρχές Μαρτίου, ο S&P 500 ενισχύεται κατά περισσότερο από 3%, διαγράφοντας τις απώλειές του από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη του περασμένου μήνα.

Η ανάκαμψη στη χρηματιστηριακή αγορά ήρθε παρά το γεγονός ότι συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ  σκοπεύει να αυξήσει τα επιτόκια αρκετές φορές φέτος, υιοθετώντας πιο επιθετική νομισματική πολιτική με στόχο να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Στην αμερικανική αγορά ομολόγων επικρατούν ανοδικές τάσεις. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 10,4 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται σε 2,503%, καταγράφοντας νέο υψηλό διετίας. Η απόδοση του 30ετούς  ενισχύεται κατά 7,1 μονάδες βάσης στο 2,583%.

O χρυσός κινείται προς τρίτη εβδομάδα ανόδου, καθώς η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας κλιμακώνεται και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου αυτή την εβδομάδα αύξησε τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο ως ασφαλές καταφύγιο και αντιστάθμιση πληθωρισμού. Την Παρασκευή η τιμή σποτ παρέμεινε σταθερή στα 1.956,54 δολάρια ανά ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,2% στα 1.957,30 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν περίπου 1 δολάριο νωρίς  την Παρασκευή, καθώς οι ΗΠΑ και ορισμένοι σύμμαχοί τους εξέτασαν το ενδεχόμενο αύξησης της προσφοράς πετρελαίου από τα αποθέματά τους προκειμένου να περιοριστούν οι πολύ υψηλές τιμές καθώς οι traders αντιμετώπιζαν υψηλότερο κόστος για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent.Παρά τις μειώσεις, τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό WTI οδεύουν προς τα πρώτα εβδομαδιαία κέρδη τους σε τρεις εβδομάδες, με το Brent να οδεύει προς άλμα 10% και το WTI σε άνοδο 7% εν μέσω ευρύτερων φόβων για συρρίκνωση της προσφοράς λόγω κυρώσεων στη Ρωσία που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street