![Μητσοτάκης: «Πετύχαμε στα συμπεράσματα» – Ρητή αναφορά στο πλαφόν των τιμών φυσικού αερίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/03/mitsotakisvrixeles-768x512-1.jpeg)
«Είχαμε μια δύσκολη συζήτηση για τα ζητήματα ενέργειας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ανέφερε ότι συμπεριλήφθηκε ρητή αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων για την επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου στη χονδρεμπορική αγορά, «ανάμεσα στις άλλες επιλογές, που καλούμε την Κομισιόν να εξετάσει προκειμένου να συμπιέσουμε τις τιμές».
Πρόσθεσε ότι υπάρχει κατανόηση για το πως δουλεύει η χονδρεμπορική αγορά φυσικού αερίου, πως έχει γίνει αντικείμενο κερδοσκοπίας και δεν αντανακλά πια τις πραγματικές δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης.
«Ως ΕΕ θα παρέμβουμε και θα σπάσουμε το παιχνίδι των κερδοσκόπων, δεν θα πληρώνουμε τον πόλεμο της Ρωσίας. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει εθνικές παρεμβάσεις για να συγκρατήσουν τις τιμές. Οι τιμές που βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα του πολέμου, έχει ως αποκλειστικό υπαίτιο τον πρόεδρο Πούτιν και την παράνομη και παράλογη εισβολή που επέλεξε να κάνει στην Ουκρανία», σημείωσε.
Καταλήξαμε σε κοινά συμπεράσματα που είναι ικανοποιητικά
Αναφέρθηκε ακόμα σε όσα διέρρευσαν στον Τύπο για τις διαφωνίες στη διάρκεια της συνεδρίασης: «Παρά τις δυσκολίες και τις μικρές εντάσεις, που κάποιες φορές δραματοποιούνται από τα ΜΜΕ, καταλήξαμε σε κοινά συμπεράσματα που είναι ικανοποιητικά, θα τα λάβουν υπόψη τους και οι αγορές», είπε ο πρωθυπουργός.
Ταυτόχρονα, παραμένει ανοιχτό το άλλο σύνθετο ζήτημα του τρόπου που η τιμή του φυσικού αερίου επηρεάζει την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Μάλιστα, η Κομισιόν έχει δεσμευθεί ότι μέχρι τον Μάιο θα καταθέσει προτάσεις για το πώς θα διορθωθεί αυτή η στρέβλωση.
Αναφορικά με την επισιτιστική κρίση ο πρωθυπουργός σημείωσε πως θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Για την Ελλάδα επεσήμανε ότι υπάρχει επάρκεια και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
«Ακούσαμε τις ανακοινώσεις της ντερ Λάιεν ότι η Ευρώπη θα συζητά με μεγάλους προμηθευτές φυσικού αερίου, όπως οι ΗΠΑ, για μακροχρόνιες αγορές υγροποιημένου αερίου και θα έχουμε μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ ως Ευρώπη σε σχέση με το να το κάνει κάθε κράτος μεμονωμένα», ανέφερε ενώ ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας είναι καλυμμένη ως προς τις ανάγκες του φυσικού αερίου.
Αναφορά στη Μαριούπολη
«Ορισμένες χώρες, αν και μέλη του ΝΑΤΟ, δεν έχουν συνταχθεί με την υπόλοιπη Δύση ως προς την εφαρμογή των κυρώσεων, μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά τους», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «συμπεριλάβαμε στα συμπεράσματα μια ρητή αναφορά στη Μαριούπολη και θα είναι ευχής έργον, αν η Ρωσία αντιληφθεί ότι η τακτική των επιθέσεων με αθώα θύματα, τη στριμώχνει ακόμα περισσότερο στη γωνία και κάνει δύσκολη την επίτευξη εκεχειρίας».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις
![Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/nea-odos1-600x399.jpg)
Ερχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Από Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
![Άκης Τσελέντης: Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tselentis-1024x682-1-600x400.jpg)
Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου ο Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καταγγέλλοντας ότι σε αυτή συμμετέχουν επιπλέον μέλη χωρίς ΦΕΚ
![Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/european_commission_hq-flags_web-3-600x375.jpg)
Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό
Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.
![Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Takis-Oikonomopoulos-600x400.jpg)
Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος
Το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίστηκε ξανά στο πένθος, καθώς έφυγε από την ζωή ο παλιός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος
![ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-03_14-47-12-2-2-1200x900-1-600x450.jpg)
ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό
Που υπάρχουν κατολισθήσεις