Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παραδέχθηκε ότι 1.351 Ρώσοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, 1.351 στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί και 3.852 έχουν τραυματιστεί», δήλωσε ο υπαρχηγός του επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της χώρας Σεργκέι Ρουντσκόι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Η ενημέρωση είναι η πρώτη από τότε που το υπουργείο Άμυνας παραδέχθηκε ότι 498 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη μάχη και 1.500 τραυματίστηκαν στις αρχές Μαρτίου.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των Ρώσων νεκρών αποτελεί ένα μεγάλο ερώτημα, αλλά αναλυτές πιστεύουν ότι είναι πολύ υψηλότερος.

Αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έδωσαν αυτή την εβδομάδα μια «συντηρητική» εκτίμηση ότι περισσότεροι από 7.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε μάχες στην Ουκρανία από τα τέλη Φεβρουαρίου, αριθμός που ξεπερνά τον επίσημο αριθμό των νεκρών Ρώσων στρατιωτών για τα δύο χρόνια του πρώτου πολέμου της Τσετσενίας, ο οποίος έμεινε στην ιστορία ως μια ιδιαίτερα βίαιη και τυχοδιωκτική εκστρατεία.

Το υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρησή της», όπως ονομάζει η Μόσχα στον πόλεμο, μέχρι να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε το RIA.

Να θυμίσουμε ότι ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σύμφωνα με τη δική του καταγραφή οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες είναι περίπου 16.100.

Θα εστιάσουν στο Ντονμπάς

Την ίδια ώρα, στο Ντονμπάς θα εστιάσουν οι ρωσικές δυνάμεις έτσι «να ολοκληρώσουν την επιχείρησή τους εκεί» δηλώνει ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Άμυνας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εισβολής του ρωσικού στρατού σε αποκλεισμένες ουκρανικές πόλεις και προειδοποιεί για αντίδραση στο ενδεχόμενο επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inbox
Γαλλία: Οριστικοποιήθηκε για τη Δευτέρα η έκτακτη σύνοδος ευρωπαϊκών χωρών για την Ουκρανία
Inbox |

Οριστικοποιήθηκε για τη Δευτέρα η έκτακτη σύνοδος ευρωπαϊκών χωρών για την Ουκρανία

Η Γαλλία επιβεβαίωσε ότι τη Δευτέρα 17/2 θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι έκτακτη σύνοδος ευρωπαϊκών χωρών για τα ζητήματα ασφάλειας – Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ποια κράτη θα συμμετέχουν

Τσελέντης για Κυκλάδες: Δεν έχει εξασθενήσει η ακολουθία – Σεισμός γύρω στα 6R το πιο πιθανό σενάριο
Inbox |

«Σεισμός γύρω στα 6R το πιο πιθανό σενάριο» - Νέα ανάρτηση Τσελέντη

Η σεισμική ακολουθία στις Κυκλάδες έχει προσεισμικά χαρακτηριστικά, επιμένει ο Άκης Τσελέντης – Τι λέει για το ηφαίστειο – Ποιο σημείο της Σαντορίνης εκτιμά ότι θα επηρεαστεί σε μεγάλο σεισμό